Сагудай з омуля
Як правило, така закуска готується з риби сімейства сигових - омуля. Сагудай з омуля - рецепт, часто застосовуваний на риболовлі, в похідних умовах і не вимагає великої майстерності. Риба чиститься, ріжеться на шматки і маринується в спеціях і оцті протягом чверті години, після чого подається до столу. Незважаючи на простоту і незмінний склад інгредієнтів, існує безліч способів приготування риби в якості популярної закуски.
Перед тим, як приготувати сагудай з омуля, слід визначитися зі способом оброблення риби. Філе омуля маринується протягом чверті години, а рибні шматки з кістками потребують більш тривалого часу до подачі.
Інгредієнти:
риба омуль - 12 кг;
оцет - 10 мл;
рослинна олія - 25 мл;
перець - 5 р;
сіль - 5 р.
Приготування
Очистіть свіжого омуля, відокремити хвіст і голову, розріжте на філе, зніміть шкіру і видаліть кісточки.
Наріжте м'ясо риби тонкими смужками, розкладіть на тарілці.
Приправте сіллю, перцем, рослинним маслом і оцтом. Залиште маринуватися з чверть години, після чого подавайте до столу.
На Байкалі сагудай з свіжого омуля - традиційне святкове новорічна страва, рецептом якого готова поділитися кожна господиня. Розглянемо приготування сагудая по-байкальски.
Інгредієнти:
риба омуль - 550 г;
цибуля - 35 г;
сік лимона - 20 мл;
рослинна олія - 25 мл;
щіпка чорного перцю.
Приготування
Зніміть шкірку з риби і відокремте м'ясо від кісток. Поріжте філе маленькими шматочками.
Очищений лук поріжте кільцями, обробіть окропом для видалення гіркоти.
З'єднайте рибу з цибулею, перемішайте і дайте настоятися кілька хвилин.
Заправте страву маслом, соком лимона і перцем, перемішайте і пригощайте близьких.
Перед тим, як зробити сагудай з омуля, що зберігався в морозильній камері, слід розморожувати рибу не більше чверті години. Риба повинна бути підмерзлою, щоб при обробленні не перетворитися в кашку.
Інгредієнти:
морожений омуль - 900 г;
червоний цибуля - 45 г;
рослинна олія - 30 мл;
чорний мелений перець - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Замороженого омуля дістаньте з морозильної камери і розморожуйте не більше 10 хвилин, щоб риб'ячий жир зберігся на м'ясі, а не на шкірі.
Зніміть шкірку, нарізати рибу на шматочки, з кожного видаліть потрухи і кров.
Викладіть шматочки риби в глибоку миску, наріжте кільцями цибулю і змішайте.
Заправте рослинним маслом блюдо і перцем, перемішайте.
Накрийте миску тарілкою і струшуйте вміст близько п'ятдесяти разів для кращої просочення м'якоті маринадом. Готову страву відразу подавайте до столу.
Сагудай з омуля - рецепт
Перед тим, як приготувати сагудай з омуля, слід визначитися зі способом оброблення риби. Філе омуля маринується протягом чверті години, а рибні шматки з кістками потребують більш тривалого часу до подачі.
Інгредієнти:
Приготування
Сагудай з байкальського омуля - рецепт
На Байкалі сагудай з свіжого омуля - традиційне святкове новорічна страва, рецептом якого готова поділитися кожна господиня. Розглянемо приготування сагудая по-байкальски.
Інгредієнти:
Приготування
Сагудай із замороженого омуля
Перед тим, як зробити сагудай з омуля, що зберігався в морозильній камері, слід розморожувати рибу не більше чверті години. Риба повинна бути підмерзлою, щоб при обробленні не перетворитися в кашку.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Омуль – рецепти приготування
З омуля можна готувати чудові страви, особливо якщо скористаєтеся нашими рекомендаціями, наведеними далі. Підкажемо, як рибу цікаво посмажити або
Консерви з річкової риби
Якщо ви вирішили консервувати власноруч річкову рибу, обов'язково вивчіть описані рекомендації. Далі підкажемо, як самому виготовити смачну заготівлю
Сагудай – рецепт
Ця дивовижна закуска точно сподобається тим, хто любить солону рибку. Рецепт сагудая особливо простий і повторити його зможе кожен кулінар, навіть не
Який гарнір підходить до риби?
Приготувавши на обід рибу, виникає цілком закономірне питання про доречному гарнірі для неї. Пропонуємо розібратися з цим завданням, запропонувавши
Як смачно приготувати рибу?
Коли приходить час готувати рибу, не кожна господиня одразу згадає хороший рецепт. Але у вас є ми, а ми обов'язково допоможемо і підкажемо чудовий
Як правильно коптити рибу?
Копчена риба має дуже приємний аромат і неповторний смак. Її вживають самостійно, або додають при приготуванні різних страв. Можна купити готову