Пиріжки з рибою
Пиріжки з рибою по запропонованому нижче рецептом завжди виходять ароматними, соковитими і святковими. Щоб начинка вийшла гармонійної, до риби ми додамо відварений рис і піджарку з ріпчастої цибулі, а тісто зробимо опарним способом.
Інгредієнти:
Для тіста:
просеянная борошно – 560 г;
молоко – 370 мл;
масло рослинне – 120 мл;
дріжджі свіжі пресовані – 40 г;
цукор-пісок – 95 г;
кам'яна велика кухонна сіль – 5 р;
яйця добірні курячі – 2 шт.;
Для начинки:
рис – 190 г;
горбуша або сьомга середня – 1 шт.;
ріпчасті цибулини – 420 г;
оливкова олія без аромату або соняшникову – 65 мл;
сіль кам'яна велика і свіжозмелену перець (суміш декількох видів) – за смаком;
жовток і 20 мл молока для змащування виробів.
Приготування
Для опари розчиняємо свіжі пресовані дріжджі в тепленькому молоці, в якому попередньо розпустимо цукор-пісок.
Всипаємо в молочно-дріжджову солодку суміш 180 грам борошна і перемішуємо, щоб усі грудки розійшлися.
Залишаємо масу хвилин на десять до початку бродіння, після чого вливаємо трохи збиті з сіллю окремо яйця і невеликими порціями підмішуємо борошно.
В процесі замісу разом з борошном і вливаємо олію рослинну, кожен раз тісто гарненько обминаючи.
У підсумку отримуємо м'який і тільки зовсім трохи липкий ком, який прикриваємо в мисці тканинним відрізу і залишаємо в теплі для підходу на пару годин. За цей час тісто потрібно один раз обім'яти і трохи відбити, після чого знову поставити підходити.
Поки тісто дозріває, готуємо начинку з риби і рису для пиріжків.
Горбушу чистимо, потрошимо і відокремлюємо філе від кісток.
Отриману рибну м'якоть шаткуємо невеликими шматочками, які обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю масла в перебігу декількох хвилин до готовності. Не забуваємо в процесі смаження горбушу посолити і поперчити.
Відварюємо до готовності рис і змішуємо його після остигання з обсмаженої рибою.
Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо, пасеруємо до рум'яного кольору на сковороді і також вмішуємо в начинку.
Приготування пиріжків
Тепер з готового тіста скачуємо кульки і викладаємо їх на стіл або дошку.
Кожен кульку перетворюємо в коржик, в центр якої вкладаємо начинку, стуляємо протилежні краї і защипуємо їх, надаючи пиріжкам характерну довгасту форму.
Маємо заготовки на промасленому деку і даємо хвилин двадцять-тридцять постояти, після чого промазуємо сумішшю жовтка і молока і відразу поміщаємо в прогріту до 180 градусів духовку хвилин на двадцять.
Пиріжки з червоною рибою і рисом з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Начинка з риби для пиріжків
Приготування пиріжків
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків?
Секрет ідеальних домашніх пиріжків криється тільки в хорошому настрої кулінара, а технічний процес залежить від правильно підібраного рецепта. Про
Смажені пиріжки з дріжджового тіста на сковороді
Смажені дріжджові пиріжки - це чудовий спосіб порадувати рідних смачною стравою. Далі запропонуємо кілька нових і досить цікавих рецептів
Смажені пиріжки з сиром
Якщо у вас домашня випічка в пошані, але до духовці не хочеться підходити, то ця стаття точно вам доведеться по душі. Пропонуємо два чудових варіанти
Пиріжки з рисом і яйцем
Напевно, самим традиційним у російській кухні наповненням для пиріжків є рис з яйцем. Ця начинка чудово поєднується з прісним тістом і з пишною
Пиріжки з горохом
Пиріжки можна приготувати не тільки з картоплі, м'яса, яйця, рису і т. д. В якості начинки можна використовувати горох. Пропонуємо вам кілька смачних