Сагудай – рецепт
Сагудай готують з свіжої риби, не піддаючи її термічній обробці, що дозволяє зберегти всі цінні властивості продукту. Смакові якості такої закуски також на висоті і, спробувавши ласощі одного разу, ви назавжди залишитеся в числі його шанувальників.
Готують сагудай з рибки жирних сортів. Ми сьогодні розглянемо варіанти приготування страви зі скумбрії і омуля.
Інгредієнти:
скумбрія – 12-14 кг;
ріпчасті цибулини – 285 г;
сіль кам'яна велика – 90 г;
цукор-пісок – 25 г;
очищена вода – 250 мл;
оцет 9% – 125 мл;
оливкова олія або соняшникова без аромату – 125 мл;
перець чорний свіжозмелену – 5 г або по смаку.
Приготування
Скумбрію попередньо розморожуємо на нижній полиці холодильного відділення, але не повністю – так її легше буде обробити.
Тепер позбавляємо тушки від нутрощів, плавники і голови, акуратно знімаємо шкіру і видаляємо всі кісточки.
Отримане філе нарізаємо поперечними скибочками і укладаємо в лоток або емальовану ємність, пересипаючи шари очищеним і нарізаним тонкими півкільцями цибулею.
Тепер в кип'яченій холодній воді розчиняємо кристали крупної солі і цукру, після чого додаємо олію соняшникова або оливкова оцет і перемішуємо.
Заливаємо отриманим маринадом рибу з цибулею і залишаємо на три години.
Після закінчення часу сагудай з скумбрії можна пробувати.
Інгредієнти:
омуль – 12-14 кг;
ріпчаста цибуля – 260 г;
сік лимона – 25 мл;
олія оливкова або соняшникова без аромату – 60 мл;
сіль крупна морська і чорний перець (свежеперемолотый) – за смаком.
Приготування
Також як і скумбрію омуля для сагудая необхідно розібрати, промити і позбавити від усіх кісточок.
Отримане філе в даному випадку шаткуємо кубиками з розміром сторони близько одного сантиметра.
Ріпчасті цибулини очищаємо, нарізаємо півкільцями, які трохи розминаємо руками і змішуємо з підготовленим філе риби.
Для більш м'якого смаку цибульну масу можна попередньо залити на кілька хвилин окропом, а потім злити, дати текти і тільки після цього додати до омулю.
Даємо рибці постояти з цибулею хвилин двадцять-тридцять, після чого приправляємо її лимонним соком, олією соняшниковою або оливковою без запаху, присмачую крупною сіллю і перцем свежесмолотым за смаком і перемішуємо.
Все, сагудай з омуля готовий, можна подавати закуску до столу.
Готують сагудай з рибки жирних сортів. Ми сьогодні розглянемо варіанти приготування страви зі скумбрії і омуля.
Як приготувати сагудай з скумбрії – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати сагудай з риби омуль?
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Омуль – рецепти приготування
З омуля можна готувати чудові страви, особливо якщо скористаєтеся нашими рекомендаціями, наведеними далі. Підкажемо, як рибу цікаво посмажити або
Консерви з річкової риби
Якщо ви вирішили консервувати власноруч річкову рибу, обов'язково вивчіть описані рекомендації. Далі підкажемо, як самому виготовити смачну заготівлю
Сагудай з омуля
Сагудай - чудове блюдо з свіжої сирої риби, поширене на півночі Росії. В основі рецепту - риба з місцевих водойм і прості інгредієнти: сіль, перець,
Як посмажити скумбрію?
Скумбрія дуже універсальна і дуже популярна рибка. Вона володіє ніжним, м'яким м'ясом і практично не має кісток. Господині вже придумали безліч страв
Скумбрія – рецепти
Скумбрія відрізняється своїм чудовим щільним і ніжним м'ясом, а також малою кількістю кісток. Вона має досить нейтральним смаком, що дозволяє
Скумбрія, маринована в домашніх умовах
Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її