«Чортівня» з помідорами і часником
Фанати гострих страв по достоїнству оцінять смак пікантною закуски з цікавим назвою – «Чортівня». Приготувавши її за запропонованими нижче рецептами, ви зможете насолодитися гостротою і приголомшливим ароматом приправлених заготівлею страв і зможете по-новому поглянути на їх звичний смак.
Інгредієнти:
корінь хрону (вже очищений) – 220 г;
помідори стиглі – 12 кг;
великі часникові головки – 2-3 шт.;
цукор-пісок – 20 г або по смаку;
сіль крупна, не йодована – 40 г або по смаку.
Приготування
Для приготування «Хріновини» відбираємо найстигліші й самі червоні томати, моєму їх, обсушуємо і перемелюємо в блендері або на м'ясорубці.
Тим же манером подрібнюємо очищені часникові зубці і корінь хрону. Останній для початку необхідно дрібно нарізати, а тільки після цього відправляти для дроблення в пристрій. Якщо для цієї мети використовується м'ясорубка, то на неї на виході краще зав'язати пакет, в який буде збиратися вже перемелений корінь. Завдяки цьому ви позбавите себе від зайвих сліз.
На завершення змішуємо подрібнені овочі в миску, додаємо сіль і цукор-пісок за смаком, ретельно перемішуємо і розфасовуємо по стерильним невеликим ємкостей. Прикриваємо їх щільно кришками і ставимо для зберігання на полицю холодильника.
Інгредієнти:
корінь хрону (вже очищений) – 220 г;
помідори стиглі – 12 кг;
часникові головки – 2-3 шт.;
стручки гострого перцю – 45 г або по смаку;
цукор-пісок – 20 г або по смаку;
оцет яблучний – 20 мл;
сіль крупна не йодована – 40 г або по смаку.
Приготування
Чортівня за даним рецептом вийде ще більш гострою і пекучої, так як ми додамо в неї трохи гострого перцю. Насіння можна вичистити або перекрутити їх разом з перцевої м'якоттю, що додасть закуски ще більшу гостроту.
Помідори, корінь хрону і часникові зубці готуємо і подрібнюємо також як і в попередньому випадку. Стручки гострого перцю перекручуємо разом з хріном, попередньо пов'язавши на м'ясорубку пакет.
Подрібнені компоненти змішуємо в мисці, додаємо сіль велику не йодовану, цукор-пісок і оцет яблучний і перемішуємо.
Розкладаємо «Хреновину» по стерильним невеликим судинах, укупориваем їх щільно кришками і ставимо на полицю холодильника для тривалого зберігання.
Інгредієнти:
корінь хрону (вже очищений) – 65 г;
помідори зелені – 760 г;
часникові головки – 1 шт.;
стручки гострого перцю а – 45 г або по смаку;
цукор-пісок – 15 г або по смаку;
сіль крупна не йодована – 25 г або по смаку.
Приготування
«Хреновину» можна зробити і з зелених помідорів. Для цього їх миємо, витираємо насухо і разом з очищеним коренем хрону, стручки гострого перчика і часниковими зубцями перекручуємо через м'ясорубку з дрібною решіткою.
Тепер додаємо в отриману масу сіль та цукровий пісок, пробуємо на смак і якщо він відповідає вашим перевагам, розфасовуємо закуску по стерильним і сухим ємкостей.
Укупорив судини прокип'яченими кришками, ставимо їх в прохолодне місце для зберігання.
Інгредієнти:
корінь хрону (вже очищений) – 220 г;
помідори стиглі – 14 кг;
часникові головки – 2-3 шт.;
мелений перець – за смаком;
цукор-пісок – 20 г або по смаку;
оцет (9%) – 1 ч. ложка;
сіль крупна не йодована – 40 г або по смаку.
Приготування
«Чортівня», заготовлена за даним рецептом, може зберігатись і при кімнатних умовах, так як при її приготуванні використовується оцет і застосовується термічна обробка овочів.
Перекручені через м'ясорубку помідори, часник і корінь хрону укладаємо в емальовану ємність, додаємо сіль, перець, цукор-пісок і ставимо на плиту.
Після закипання при частому помішуванні вливаємо оцет, кип'ятимо закуску п'ять хвилин і тут же розфасовуємо за стерильною тарі.
Укупориваем судини прокип'яченими кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо грунтовно до охолодження.
Як робити класичну «Хреновину» з помідорами і часником – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Гостра «Чортівня» з помідорами, часником і перцем
Інгредієнти:
Приготування
«Чортівня» з зеленими помідорами і часником
Інгредієнти:
Приготування
Варена «Чортівня» з помідорами, часником і оцтом
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
![«Чортівня» з помідорами і часником на зиму](/uploads/posts/2016-11/thumbs/chortvnya-z-pomdorami-chasnikom-na-zimu_521.jpeg)
«Чортівня» з помідорами і часником на зиму
Чортівня - гострий соус, приготований з подрібнених помідорів, часнику і кореня хрону, особливо популярний в Сибіру і на Уралі. Вельми гостра закуска
![Закуска з хрону з помідорами і часником](/uploads/posts/2016-11/thumbs/zakuska-z-hronu-z-pomdorami-chasnikom_371.jpeg)
Закуска з хрону з помідорами і часником
Любителям страв погостріше рекомендуємо зробити цю прекрасну закуску. Далі ви дізнаєтеся, як поєднати в рецепті хрін, томати і часник і зробити з них
![Аджика з хріном і помідорами на зиму](/uploads/posts/2015-11/adzhika-z-hrnom-pomdorami-na-zimu_521.jpeg)
Аджика з хріном і помідорами на зиму
Немає нічого приємніше, ніж в холодну пору відкрити баночку домашнього ароматного соусу і доповнити їм м'ясне блюдо. Жоден магазинний продукт не
![Смачна аджика з помідорів на зиму](/uploads/posts/2015-11/smachna-adzhika-z-pomdorv-na-zimu_611.png)
Смачна аджика з помідорів на зиму
Останнім часом з'явилося багато різних рецептів заготівлі продуктів на зиму. А все тому, що покупні соуси і кетчупи не дуже якісні. Тому пропонуємо
![Гостра аджика](/uploads/posts/2015-09/gostra-adzhika_241.jpeg)
Гостра аджика
Серед достатку ваших літніх заготовок, радимо знайти місце для кількох баночок ароматнейшей аджики. Взимку ви про це абсолютно не пошкодуєте. Цей
![Варена аджика з хроном на зиму](/uploads/posts/2015-09/varena-adzhika-z-hronom-na-zimu_271.png)
Варена аджика з хроном на зиму
Приготувавши варену аджику на зиму, ви забезпечуєте себе неймовірно смачним соусом, який чудово підійде до м'ясних страв. Пропонуємо заготовити