Як запекти коропа цілком у духовці?
Запечений в духовці короп виходить набагато корисніше, ніж варіанти смаженої риби на сковороді. Крім того, в духовці продукт можна приготувати разом з овочами, забезпечивши себе відразу ж і корисним і смачним гарніром. Варіації рецептів такого приготування коропа ми пропонуємо нижче.
Інгредієнти:
короп цілою тушкою – 13-18 кг;
цибуля – 160 г;
морква – 85 м;
майонез (в ідеалі домашній) – 125 г;
мікс прянощів і спецій для риби – пару щіпок;
лимон – 80 г;
олія соняшникова без аромату – 40 мл;
суміш перців (свежеперемолотые горошини) – пару щіпок;
йодована сіль крупна – пару щіпок;
зелень (на вибір) – за смаком.
Приготування
Купувати коропа для запікання його цілком краще в спеціалізованих точках продажу свіжої риби, працівники яких надають додаткові або входять у вартість послуги з очищення і потрошіння рибних особин. Таким чином ви гарантовано отримуєте свіжий продукт до того ж правильно оброблений і частково підготовлений до запіканню. Вдома вам лише потрібно буде сполоснути карпа, витерти тушку насухо і можна приступати до її маринування.
Спочатку кропимо тушку зовні і зсередини свіжовіджатим лимонним соком, після чого натремо її з усіх боків сумішшю солі, прянощів та приправ для риби і свежеперемолотых перців. Залишаємо хвилин на десять-п'ятнадцять тушку коропа в спокої, а тим часом беремося за підготовку овочевих компонентів.
Цибулини очищаємо від лушпиння і шаткуємо середньої товщини кільцями, моркву нарізаємо тоненькими полукружками або ж просто пропускаємо через крупну тертку. Прогріваємо сковороду з соняшниковою олією, викладаємо в нього половину кілець цибулі, а хвилин через п'ять і моркву. Смажимо овочі до м'якості, не забуваючи присмачити їх в процесі йодованою сіллю і свежеперемолотой сумішшю різних перців. Після охолодження змішуємо піджарку з домашнім майонезом і наповнюємо отриманою масою черевце коропа. Частина решти цибулевих кілець розподіляємо на промасленому аркуші фольги, а зверху викладаємо нафаршировану тушку риби. Зверху промазуємо її олією соняшниковою без аромату і прикриваємо залишилися цибульними кільцями. Запечатуємо краї фольги і маємо рибку на деку, який визначаємо в розігріту до 195 градусів духовку.
Скільки ж потрібно запікати коропа в духовці цілком? Відповідь на це питання залежить, насамперед, від того наскільки велика у вас рибна тушка, а також які можливості вашого духової шафи. У середньому для цього потрібно близько тридцяти хвилин вашого часу. Якщо рибка велика збільште час ще хвилин на десять.
Інгредієнти:
короп цілою тушкою – 13-18 кг;
цибуля – 220 г;
морква – 220 г;
баклажани або кабачки – 320 г;
солодкі перці болгарські – 220 г;
сметана домашня – 190-230 г;
мікс прянощів і спецій для риби – пару щіпок;
лимон – 80 г;
зубці часникові – 4 шт.;
зелень (кріп і петрушка) – по 1 пучку;
олія соняшникова рафінована – 75 мл;
суміш перців (свежеперемолотые горошини) – пару щіпок;
йодована сіль крупна – пару щіпок.
Приготування
Почищену і промиту тушку карпа щедро змащуємо зовні і зсередини сумішшю сметани, часнику, солі, перець, прянощів і приправ для риби, а також наповнюємо черевце дрібно нарізаною свіжою зеленню.
Наразі рибка просочується ароматами, займемося овочевим наповненням страви. Очищені цибулини, морква, баклажани нарізаємо кружальцями, а болгарські перці часточками або крупною соломкою. Обсмажуємо в сковороді за кілька хвилин спочатку цибулю і моркву, після чого викладаємо овочі в ємність для запікання. Слідом смажимо болгарський перець, а потім баклажановые гуртки. Приправляємо в процесі смаження овочі сіллю і перчиком, а по готовності викладаємо шарами на цибулю з морквою. Зверху маємо промаринованного короп у сметані, робимо на його спині кілька поперечних розрізів і вставляємо в кожен по половині лимонної часточки.
Залишилося тільки запекти страву в прогрітій до 195 градусів духовці протягом тридцяти-сорока хвилин і можна насолоджуватися прекрасним смаком і чудовим поєднанням компонентів.
Як смачно запекти свіжого коропа в духовці цілком у духовці у фользі?
Інгредієнти:
Приготування
Купувати коропа для запікання його цілком краще в спеціалізованих точках продажу свіжої риби, працівники яких надають додаткові або входять у вартість послуги з очищення і потрошіння рибних особин. Таким чином ви гарантовано отримуєте свіжий продукт до того ж правильно оброблений і частково підготовлений до запіканню. Вдома вам лише потрібно буде сполоснути карпа, витерти тушку насухо і можна приступати до її маринування.
Спочатку кропимо тушку зовні і зсередини свіжовіджатим лимонним соком, після чого натремо її з усіх боків сумішшю солі, прянощів та приправ для риби і свежеперемолотых перців. Залишаємо хвилин на десять-п'ятнадцять тушку коропа в спокої, а тим часом беремося за підготовку овочевих компонентів.
Цибулини очищаємо від лушпиння і шаткуємо середньої товщини кільцями, моркву нарізаємо тоненькими полукружками або ж просто пропускаємо через крупну тертку. Прогріваємо сковороду з соняшниковою олією, викладаємо в нього половину кілець цибулі, а хвилин через п'ять і моркву. Смажимо овочі до м'якості, не забуваючи присмачити їх в процесі йодованою сіллю і свежеперемолотой сумішшю різних перців. Після охолодження змішуємо піджарку з домашнім майонезом і наповнюємо отриманою масою черевце коропа. Частина решти цибулевих кілець розподіляємо на промасленому аркуші фольги, а зверху викладаємо нафаршировану тушку риби. Зверху промазуємо її олією соняшниковою без аромату і прикриваємо залишилися цибульними кільцями. Запечатуємо краї фольги і маємо рибку на деку, який визначаємо в розігріту до 195 градусів духовку.
Скільки ж потрібно запікати коропа в духовці цілком? Відповідь на це питання залежить, насамперед, від того наскільки велика у вас рибна тушка, а також які можливості вашого духової шафи. У середньому для цього потрібно близько тридцяти хвилин вашого часу. Якщо рибка велика збільште час ще хвилин на десять.
Як запекти коропа в духовці цілком зі сметаною та овочами – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Почищену і промиту тушку карпа щедро змащуємо зовні і зсередини сумішшю сметани, часнику, солі, перець, прянощів і приправ для риби, а також наповнюємо черевце дрібно нарізаною свіжою зеленню.
Наразі рибка просочується ароматами, займемося овочевим наповненням страви. Очищені цибулини, морква, баклажани нарізаємо кружальцями, а болгарські перці часточками або крупною соломкою. Обсмажуємо в сковороді за кілька хвилин спочатку цибулю і моркву, після чого викладаємо овочі в ємність для запікання. Слідом смажимо болгарський перець, а потім баклажановые гуртки. Приправляємо в процесі смаження овочі сіллю і перчиком, а по готовності викладаємо шарами на цибулю з морквою. Зверху маємо промаринованного короп у сметані, робимо на його спині кілька поперечних розрізів і вставляємо в кожен по половині лимонної часточки.
Залишилося тільки запекти страву в прогрітій до 195 градусів духовці протягом тридцяти-сорока хвилин і можна насолоджуватися прекрасним смаком і чудовим поєднанням компонентів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як запекти коропа в духовці у фользі?
Якщо ви обзавелися свіжим коропом і не здогадуєтеся, з якого боку до нього підступити, то неодмінно вивчіть рецепти з нашої статті. Розповімо, як
Короп, запечений у фользі
Використання фольги для запікання будь-якої риби здатне забезпечити страва від надмірного пересихання м'яса. Навіть коропа досить складно зіпсувати,
Як приготувати коропа в духовці у фользі?
Будь-яка річкова риба, приготована в домашніх умовах, виходить надзвичайно смачною! А запечений з запропонованим далі рецептами короп здатний
Короп на мангалі
Немає нічого краще, ніж приготувати шашлик на багатті з свіжовиловленого карпа. Він жирний і соковитий, не вимагає тривалої маринування, ідеально
Фарширований короп - рецепт
Фарширувати коропа можна різними способами. Перший - просто почистити рибу, а потім начинити її рисом з овочами. Другий - повністю вичистити карпа,
Короп в мультиварці
Готувати в мультиварці можна не тільки м'ясо, гарніри, каші, але і рибу, наприклад, коропа. Часу це заняття займе зовсім небагато, а смачна вечеря