Запечений в духовці короп виходить набагато корисніше, ніж варіанти смаженої риби на сковороді. Крім того, в духовці продукт можна приготувати разом з овочами, забезпечивши себе відразу ж і корисним і смачним гарніром. Варіації рецептів такого приготування коропа ми пропонуємо нижче.
Як смачно запекти свіжого коропа в духовці цілком у духовці у фользі?
Інгредієнти: короп цілою тушкою – 13-18 кг; цибуля – 160 г; морква – 85 м; майонез (в ідеалі домашній) – 125 г; мікс прянощів і спецій для риби – пару щіпок; лимон – 80 г; олія соняшникова без аромату – 40 мл; суміш перців (свежеперемолотые горошини) – пару щіпок; йодована сіль крупна – пару щіпок; зелень (на вибір) – за смаком. Приготування Купувати коропа для запікання його цілком краще в спеціалізованих точках продажу свіжої риби, працівники яких надають додаткові або входять у вартість послуги з очищення і потрошіння рибних особин. Таким чином ви гарантовано отримуєте свіжий продукт до того ж правильно оброблений і частково підготовлений до запіканню. Вдома вам лише потрібно буде сполоснути карпа, витерти тушку насухо і можна приступати до її маринування.
Спочатку кропимо тушку зовні і зсередини свіжовіджатим лимонним соком, після чого натремо її з усіх боків сумішшю солі, прянощів та приправ для риби і свежеперемолотых перців. Залишаємо хвилин на десять-п'ятнадцять тушку коропа в спокої, а тим часом беремося за підготовку овочевих компонентів.
Цибулини очищаємо від лушпиння і шаткуємо середньої товщини кільцями, моркву нарізаємо тоненькими полукружками або ж просто пропускаємо через крупну тертку. Прогріваємо сковороду з соняшниковою олією, викладаємо в нього половину кілець цибулі, а хвилин через п'ять і моркву. Смажимо овочі до м'якості, не забуваючи присмачити їх в процесі йодованою сіллю і свежеперемолотой сумішшю різних перців. Після охолодження змішуємо піджарку з домашнім майонезом і наповнюємо отриманою масою черевце коропа. Частина решти цибулевих кілець розподіляємо на промасленому аркуші фольги, а зверху викладаємо нафаршировану тушку риби. Зверху промазуємо її олією соняшниковою без аромату і прикриваємо залишилися цибульними кільцями. Запечатуємо краї фольги і маємо рибку на деку, який визначаємо в розігріту до 195 градусів духовку.
Скільки ж потрібно запікати коропа в духовці цілком? Відповідь на це питання залежить, насамперед, від того наскільки велика у вас рибна тушка, а також які можливості вашого духової шафи. У середньому для цього потрібно близько тридцяти хвилин вашого часу. Якщо рибка велика збільште час ще хвилин на десять.
Як запекти коропа в духовці цілком зі сметаною та овочами – рецепт
Інгредієнти: короп цілою тушкою – 13-18 кг; цибуля – 220 г; морква – 220 г; баклажани або кабачки – 320 г; солодкі перці болгарські – 220 г; сметана домашня – 190-230 г; мікс прянощів і спецій для риби – пару щіпок; лимон – 80 г; зубці часникові – 4 шт.; зелень (кріп і петрушка) – по 1 пучку; олія соняшникова рафінована – 75 мл; суміш перців (свежеперемолотые горошини) – пару щіпок; йодована сіль крупна – пару щіпок. Приготування Почищену і промиту тушку карпа щедро змащуємо зовні і зсередини сумішшю сметани, часнику, солі, перець, прянощів і приправ для риби, а також наповнюємо черевце дрібно нарізаною свіжою зеленню.
Наразі рибка просочується ароматами, займемося овочевим наповненням страви. Очищені цибулини, морква, баклажани нарізаємо кружальцями, а болгарські перці часточками або крупною соломкою. Обсмажуємо в сковороді за кілька хвилин спочатку цибулю і моркву, після чого викладаємо овочі в ємність для запікання. Слідом смажимо болгарський перець, а потім баклажановые гуртки. Приправляємо в процесі смаження овочі сіллю і перчиком, а по готовності викладаємо шарами на цибулю з морквою. Зверху маємо промаринованного короп у сметані, робимо на його спині кілька поперечних розрізів і вставляємо в кожен по половині лимонної часточки.
Залишилося тільки запекти страву в прогрітій до 195 градусів духовці протягом тридцяти-сорока хвилин і можна насолоджуватися прекрасним смаком і чудовим поєднанням компонентів.