Свинина з овочами в духовці
Багато вважають свинину шкідливою, але якщо вибрати правильну частина туші і спосіб приготування, то вечеря з свинини може стати навіть корисним. У доказ тому наведемо кілька простих рецептів свинини з овочами в духовці, приготовлені різними способами.
Свиняча вирізка повністю позбавлена жиру, а тому, коли мова заходить про корисний вечері, то першою з усієї туші вибирають саме її. В доповнення до м'яса – асорті з свіжі сезонних овочів.
Інгредієнти:
свиняча вирізка – 540 г;
чебрець, орегано – по 1 гілочці;
солодке біле вино – 95 мл;
мелений кумін – 2 ч. ложки;
солодкий перець – 3 шт.;
печериці – 320 г;
спаржа – 8 стручків;
вершкове масло – 35 р.
Приготування
Перед початком приготування м'ясо залийте вином, посоліть і доповніть ароматними травами. Залиште шматок на півгодини, а потім викладіть на промаслений лист. Овочі і гриби наріжте рівними, але довільними шматками, покладіть на деко разом з вирізкою, приправте, покладіть залишки масла поверх і залиште все випікатися при 180 градусах на 40 хвилин.
Інгредієнти:
свинячі відбивні (на кості) – 2 шт.;
картопля – 420 г;
брюссельська капуста – 420 г;
солодкий перець – 170 г;
оливкова олія – 55 мл;
мелений кумін – 1 ч. ложка.
Приготування
Приправте свинину сіллю і меленим кумином. Перці і картоплю розділіть на часточки, а капусту розрізати навпіл. Збризніть все маслом, посипте сіллю і викладіть навколо м'яса в рукаві. Зафіксуйте кінці рукава і відправте всі запікатися на 20-25 хвилин при 200 градусах.
Інгредієнти:
натуральні свинячі сосиски – 480 м;
ріпчаста цибуля – 95 г;
стебло селери;
солодкий перець – 135 г;
картопля – 310 г;
часник – 3 зубки;
томати – 320 г;
курячий бульйон – 430 мл;
морква – 115 г;
кабачок – 290 р.
Приготування
Наріжте картоплю, солодкий перець, кабачок і томати кубиками однакового розміру. Цибулю, селеру і моркву подрібніть. Змішайте овочі разом, приправте і доповніть розтертим в пасту часником. Сосиски наріжте кільцями і, змішавши їх з овочевим асорті, розподіліть по горщикам, або викладіть в один посуд. Залийте все бульйоном і тушкуйте при 180 градусах 35-40 хвилин.
Подавайте тушковане м'ясо відразу ж. При бажанні, сосиски можна замінити цілими шматками м'яса з невеликою кількістю жирку.
Свинина, запечена з овочами в духовці – рецепт
Свиняча вирізка повністю позбавлена жиру, а тому, коли мова заходить про корисний вечері, то першою з усієї туші вибирають саме її. В доповнення до м'яса – асорті з свіжі сезонних овочів.
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування м'ясо залийте вином, посоліть і доповніть ароматними травами. Залиште шматок на півгодини, а потім викладіть на промаслений лист. Овочі і гриби наріжте рівними, але довільними шматками, покладіть на деко разом з вирізкою, приправте, покладіть залишки масла поверх і залиште все випікатися при 180 градусах на 40 хвилин.
Свинина з картоплею і овочами в рукаві в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Приправте свинину сіллю і меленим кумином. Перці і картоплю розділіть на часточки, а капусту розрізати навпіл. Збризніть все маслом, посипте сіллю і викладіть навколо м'яса в рукаві. Зафіксуйте кінці рукава і відправте всі запікатися на 20-25 хвилин при 200 градусах.
Свинина тушкована з овочами в горщику в духовці
Інгредієнти:
![Свинина з овочами в духовці Свинина з овочами в духовці](/uploads/posts/2016-08/svinina-z-ovochami-v-duhovc_642.jpeg)
Приготування
Наріжте картоплю, солодкий перець, кабачок і томати кубиками однакового розміру. Цибулю, селеру і моркву подрібніть. Змішайте овочі разом, приправте і доповніть розтертим в пасту часником. Сосиски наріжте кільцями і, змішавши їх з овочевим асорті, розподіліть по горщикам, або викладіть в один посуд. Залийте все бульйоном і тушкуйте при 180 градусах 35-40 хвилин.
Подавайте тушковане м'ясо відразу ж. При бажанні, сосиски можна замінити цілими шматками м'яса з невеликою кількістю жирку.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Свинина у вершковому соусі з грибами](/uploads/posts/2015-12/svinina-u-vershkovomu-sous-z-gribami_511.jpeg)
Свинина у вершковому соусі з грибами
Свинина, приготована за поданими далі рецептами, виходить особливо смачною, ніжною і чудово ароматною. Пропонуємо урізноманітнити обід, доповнивши
![Свинячі реберця з картоплею в духовці](/uploads/posts/2015-12/svinyach-rebercya-z-kartopleyu-v-duhovc_841.jpeg)
Свинячі реберця з картоплею в духовці
Овочі завжди чудово поєднуються з м'ясом і, приготувавши свинячі реберця з картоплею за запропонованими рецептами - ви забезпечуєте себе неймовірно
![Скумбрія, запечена в духовці з овочами](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-zapechena-v-duhovc-z-ovochami_141.jpeg)
Скумбрія, запечена в духовці з овочами
Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете
![Тушкована свинина в мультиварці](/uploads/posts/2015-09/tushkovana-svinina-v-multivarc_871.jpeg)
Тушкована свинина в мультиварці
Свинина - м'ясо, яке при будь-якому приготуванні виходить смачним. Однак якщо підключити в цей процес незамінну помічницю - мультиварку, блюдо вийде
![Свинина з чорносливом в духовці](/uploads/posts/2015-03/svinina-z-chornoslivom-v-duhovc_781.jpeg)
Свинина з чорносливом в духовці
Якщо ви любите страви зі свинини, то вам точно сподобаються рецепти, представлені в цій статті. Сьогодні ми поговоримо про свинини з чорносливом,
![Свинина під «шубою»](/uploads/posts/2015-03/svinina-pd-shuboyu_191.jpeg)
Свинина під «шубою»
Досі єдиним популярним блюдом під "шубою" був знаменитий салат з оселедцем, проте гарячі страви ні скільки не відстають і смачна, і що не мало