Вернуться назад Распечатать

Свинина з овочами в духовці

Свинина з овочами в духовці
Багато вважають свинину шкідливою, але якщо вибрати правильну частина туші і спосіб приготування, то вечеря з свинини може стати навіть корисним. У доказ тому наведемо кілька простих рецептів свинини з овочами в духовці, приготовлені різними способами.

Свинина, запечена з овочами в духовці – рецепт


Свиняча вирізка повністю позбавлена жиру, а тому, коли мова заходить про корисний вечері, то першою з усієї туші вибирають саме її. В доповнення до м'яса – асорті з свіжі сезонних овочів.
Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 540 г;

  • чебрець, орегано – по 1 гілочці;

  • солодке біле вино – 95 мл;

  • мелений кумін – 2 ч. ложки;

  • солодкий перець – 3 шт.;

  • печериці – 320 г;

  • спаржа – 8 стручків;

  • вершкове масло – 35 р.


  • Приготування
    Перед початком приготування м'ясо залийте вином, посоліть і доповніть ароматними травами. Залиште шматок на півгодини, а потім викладіть на промаслений лист. Овочі і гриби наріжте рівними, але довільними шматками, покладіть на деко разом з вирізкою, приправте, покладіть залишки масла поверх і залиште все випікатися при 180 градусах на 40 хвилин.

    Свинина з картоплею і овочами в рукаві в духовці


    Інгредієнти:

  • свинячі відбивні (на кості) – 2 шт.;

  • картопля – 420 г;

  • брюссельська капуста – 420 г;

  • солодкий перець – 170 г;

  • оливкова олія – 55 мл;

  • мелений кумін – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Приправте свинину сіллю і меленим кумином. Перці і картоплю розділіть на часточки, а капусту розрізати навпіл. Збризніть все маслом, посипте сіллю і викладіть навколо м'яса в рукаві. Зафіксуйте кінці рукава і відправте всі запікатися на 20-25 хвилин при 200 градусах.

    Свинина тушкована з овочами в горщику в духовці


    Інгредієнти:

  • натуральні свинячі сосиски – 480 м;

  • ріпчаста цибуля – 95 г;

  • стебло селери;

  • солодкий перець – 135 г;

  • картопля – 310 г;

  • часник – 3 зубки;

  • томати – 320 г;

  • курячий бульйон – 430 мл;

  • морква – 115 г;

  • кабачок – 290 р.

  • Свинина з овочами в духовці

    Приготування
    Наріжте картоплю, солодкий перець, кабачок і томати кубиками однакового розміру. Цибулю, селеру і моркву подрібніть. Змішайте овочі разом, приправте і доповніть розтертим в пасту часником. Сосиски наріжте кільцями і, змішавши їх з овочевим асорті, розподіліть по горщикам, або викладіть в один посуд. Залийте все бульйоном і тушкуйте при 180 градусах 35-40 хвилин.
    Подавайте тушковане м'ясо відразу ж. При бажанні, сосиски можна замінити цілими шматками м'яса з невеликою кількістю жирку.