Багато вважають свинину шкідливою, але якщо вибрати правильну частина туші і спосіб приготування, то вечеря з свинини може стати навіть корисним. У доказ тому наведемо кілька простих рецептів свинини з овочами в духовці, приготовлені різними способами.
Свинина, запечена з овочами в духовці – рецепт
Свиняча вирізка повністю позбавлена жиру, а тому, коли мова заходить про корисний вечері, то першою з усієї туші вибирають саме її. В доповнення до м'яса – асорті з свіжі сезонних овочів.
Інгредієнти: свиняча вирізка – 540 г; чебрець, орегано – по 1 гілочці; солодке біле вино – 95 мл; мелений кумін – 2 ч. ложки; солодкий перець – 3 шт.; печериці – 320 г; спаржа – 8 стручків; вершкове масло – 35 р. Приготування Перед початком приготування м'ясо залийте вином, посоліть і доповніть ароматними травами. Залиште шматок на півгодини, а потім викладіть на промаслений лист. Овочі і гриби наріжте рівними, але довільними шматками, покладіть на деко разом з вирізкою, приправте, покладіть залишки масла поверх і залиште все випікатися при 180 градусах на 40 хвилин.
Свинина з картоплею і овочами в рукаві в духовці
Інгредієнти: свинячі відбивні (на кості) – 2 шт.; картопля – 420 г; брюссельська капуста – 420 г; солодкий перець – 170 г; оливкова олія – 55 мл; мелений кумін – 1 ч. ложка. Приготування Приправте свинину сіллю і меленим кумином. Перці і картоплю розділіть на часточки, а капусту розрізати навпіл. Збризніть все маслом, посипте сіллю і викладіть навколо м'яса в рукаві. Зафіксуйте кінці рукава і відправте всі запікатися на 20-25 хвилин при 200 градусах.
Свинина тушкована з овочами в горщику в духовці
Інгредієнти: натуральні свинячі сосиски – 480 м; ріпчаста цибуля – 95 г; стебло селери; солодкий перець – 135 г; картопля – 310 г; часник – 3 зубки; томати – 320 г; курячий бульйон – 430 мл; морква – 115 г; кабачок – 290 р. Приготування Наріжте картоплю, солодкий перець, кабачок і томати кубиками однакового розміру. Цибулю, селеру і моркву подрібніть. Змішайте овочі разом, приправте і доповніть розтертим в пасту часником. Сосиски наріжте кільцями і, змішавши їх з овочевим асорті, розподіліть по горщикам, або викладіть в один посуд. Залийте все бульйоном і тушкуйте при 180 градусах 35-40 хвилин.
Подавайте тушковане м'ясо відразу ж. При бажанні, сосиски можна замінити цілими шматками м'яса з невеликою кількістю жирку.