Картопля з сиром, запечене в духовці
Не знаєте, чим почастувати гостей? Пропонуємо вам запекти картоплю в духовці з сиром. Така страва виглядає неймовірно ошатно і виходить смачним, ароматним і дуже ситним.
Інгредієнти:
картопля – 845 г;
масло вершкове – 75 г;
сир – 190 г;
спеції.
Приготування
Картоплю миємо щіткою і надрізаємо на тонкі скибочки. Вершкове масло розтоплюємо і змащуємо їм форму для запікання. В олію, кидаємо спеції і заливаємо цією сумішшю кожен надріз картоплі. Викладаємо підготовлені овочі в форму, присипаємо подрібненим на тертці сиром і відправляємо в розігріту духовку.
Інгредієнти:
картопля молода – 755 г;
сир – 170 г;
вершки нежирні – 405 мл;
яйце велике – 1 шт.;
часник – на смак;
масло рослинне – 45 мл;
спеції.
Приготування
Для приготування картоплі, запеченої у вершках, сир шаткуємо на тертці і половину порції змішуємо з молоком і яйцем. Підсолюємо заливку за смаком і відставляємо в сторону. Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо кружечками. Картоплю викладаємо в промаслений форму, підсолюємо, видавлюємо часник, скроплюємо маслом і перемішуємо. Заливаємо зверху молочною сумішшю і прикриваємо запіканку фольгою. Запікаємо молода картопля в духовці, рясно посипавши сиром, при температурі 195 градусів 45 хвилин.
Інгредієнти:
картопля – 985 г;
сирний сир – 490 г;
свіжі печериці – 185 г;
цибулина – 70 г;
майонез – 65 мл;
спеції;
свіжа зелень.
Приготування
Картоплю миємо щіткою і відварюємо в мундирі. Після остуджуємо і обережно розрізаємо на половинки. Акуратно виймаємо ложкою м'якоть і натираємо її на тертці. Гриби і цибулю обробляємо і підрум'янюємо на рослинному маслечко. Перекладаємо обжарку в миску, додаємо картопляну масу, заправляємо майонезом і додаємо сирний сир. Кидаємо за смаком спеції і все перемішуємо до однорідності. Фаршируємо картопля начинкою, викладаємо на деко і запікаємо страву 25 хвилин в розігрітій духовці.
Інгредієнти:
м'ясний фарш домашній – 510 г;
картопля – 980 р;
цибулина – 70 г;
сир – 145 г;
сметана – 205 мл
Приготування
Цибулю і картоплю промиваємо, чистимо і шаткуємо тонкими кружками. Виливаємо В миску сметану, викладаємо картоплю, додаємо спеції і перемішуємо. Далі беремо форму і викладаємо блюдо шарами: картопля в сметані, м'ясний фарш і цибульні кільця. Зверху присипаємо тертим твердим сиром і запікаємо страву 45 хвилин при температурі 185 градусів.
Інгредієнти:
картопля – 675 г;
спеції;
олія оливкова.
Для начинки:
бекон – 45 г;
цибулина – 55 г;
часник;
сметана – 230 мл;
сир чеддер - 160 р.
Приготування
Картоплю чистимо, проколюємо виделкою, поливаємо оливковою олією, посипаємо за смаком сіллю і викладаємо на промаслений деко. Запікаємо 55 хвилин до м'якого стану, а тим часом готуємо начинку.
Бекон шаткуємо кубиками і обсмажуємо до рум'яності в масло на розігрітій сковороді. Окремо пасеруємо подрібнену цибулю з часником. Запечена картопля остуджуємо, розрізаємо навпіл і акуратно виймаємо нутрощі. Розминаємо витягнуту м'якоть в пюре, додаємо овочеву обжарку, бекон, кладемо сметану і висипаємо більшу частину тертого сиру.
Картопляні заготовки викладаємо на деко, фаршируємо начинкою і зверху присипаємо сиром. Запікаємо страву 15 хвилин, і подаємо до святкового столу в гарячому вигляді прямо на деку.
Картопля «Гармошка», запечена в духовці з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо щіткою і надрізаємо на тонкі скибочки. Вершкове масло розтоплюємо і змащуємо їм форму для запікання. В олію, кидаємо спеції і заливаємо цією сумішшю кожен надріз картоплі. Викладаємо підготовлені овочі в форму, присипаємо подрібненим на тертці сиром і відправляємо в розігріту духовку.
Рецепт картоплі, запеченої в духовці з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування картоплі, запеченої у вершках, сир шаткуємо на тертці і половину порції змішуємо з молоком і яйцем. Підсолюємо заливку за смаком і відставляємо в сторону. Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо кружечками. Картоплю викладаємо в промаслений форму, підсолюємо, видавлюємо часник, скроплюємо маслом і перемішуємо. Заливаємо зверху молочною сумішшю і прикриваємо запіканку фольгою. Запікаємо молода картопля в духовці, рясно посипавши сиром, при температурі 195 градусів 45 хвилин.
Картопля, запечена з грибами та сиром
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо щіткою і відварюємо в мундирі. Після остуджуємо і обережно розрізаємо на половинки. Акуратно виймаємо ложкою м'якоть і натираємо її на тертці. Гриби і цибулю обробляємо і підрум'янюємо на рослинному маслечко. Перекладаємо обжарку в миску, додаємо картопляну масу, заправляємо майонезом і додаємо сирний сир. Кидаємо за смаком спеції і все перемішуємо до однорідності. Фаршируємо картопля начинкою, викладаємо на деко і запікаємо страву 25 хвилин в розігрітій духовці.
Картопля, запечена з фаршем та сиром
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і картоплю промиваємо, чистимо і шаткуємо тонкими кружками. Виливаємо В миску сметану, викладаємо картоплю, додаємо спеції і перемішуємо. Далі беремо форму і викладаємо блюдо шарами: картопля в сметані, м'ясний фарш і цибульні кільця. Зверху присипаємо тертим твердим сиром і запікаємо страву 45 хвилин при температурі 185 градусів.
Картопля, запечена з беконом і сиром
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Картоплю чистимо, проколюємо виделкою, поливаємо оливковою олією, посипаємо за смаком сіллю і викладаємо на промаслений деко. Запікаємо 55 хвилин до м'якого стану, а тим часом готуємо начинку.
Бекон шаткуємо кубиками і обсмажуємо до рум'яності в масло на розігрітій сковороді. Окремо пасеруємо подрібнену цибулю з часником. Запечена картопля остуджуємо, розрізаємо навпіл і акуратно виймаємо нутрощі. Розминаємо витягнуту м'якоть в пюре, додаємо овочеву обжарку, бекон, кладемо сметану і висипаємо більшу частину тертого сиру.
Картопляні заготовки викладаємо на деко, фаршируємо начинкою і зверху присипаємо сиром. Запікаємо страву 15 хвилин, і подаємо до святкового столу в гарячому вигляді прямо на деку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля, запечена у фользі
З картоплі сьогодні готують неймовірну кількість страв, тому досить складно здивувати чимось незвичайним на основі цих крохмалистих бульб. Але ми все
Картопля, запечена з фаршем
Картопля - досить популярний овоч, з якого можна зробити безліч смачних страв з додаванням інших інгредієнтів відповідно. І сьогодні ми розповімо, як
Картопля в духовці з майонезом
Страву більш ніжним і соковитим допомагає зробити соус. А самим доступним з різноманітних соусів є майонез. І сьогодні ми поділимося з вами простими,
Фарширована картопля
Картопля - універсальний продукт, з якого можна зробити безліч цікавих і оригінальних страв. І сьогодні ми детально розберемося, як його смачно
Картопля, запечена з сиром
Картопля - смачний і універсальний продукт. Його тушкують, смажать, фарширують, додають у салати, супи. І сьогодні ми розповімо вам, як його
Картопля з начинкою
Фарширований картопля, запечена в духовці - просте і смачне в приготуванні блюдо як для святкового, так і повсякденного столу. А начинка в даному