Кров'янка - рецепт
Кров'янка або кров'яна ковбаса була придумана ще в Стародавній Греції. М'ясо в ті часи вважалося дорогим продуктом, а кров домашніх тварин обходилося набагато дешевше. Тому такий продукт швидко став улюбленою їжею серед «простолюдинів». Втім, такий ковбаскою можна поласувати кому завгодно, а як приготувати кров'янку ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
сало свиняче – 980 р;
оцет – 5 мл;
свиняча кров – 990 мл;
цибуля ріпчаста – 755 г;
філе свинини – 405 г;
каша гречана – 900 г;
масло рослинне – 205 мл;
борошно – 105 г;
молоко – 705 мл;
спеції ;
натуральна кишка.
Приготування
Кишку ретельно обробляємо, видаляючи жир і вимиваючи всю слиз. Потім акуратно вивертаємо її навиворіт, натираємо сіллю і залишаємо на 5-7 годин. Далі промиваємо кишку і замочуємо на добу в холодній воді, додавши трохи оцту. Потім знову промиваємо і приступаємо до приготування начинки. Для цього гречану крупу перебираємо, заливаємо водою і відварюємо до готовності. М'ясо обробляємо і подрібнюємо шматочками. Половину сала подрібнюємо ножем, а другу перекручуємо через м'ясорубку. Далі м'ясо з салом підсолюємо за смаком і обсмажуємо на рослинному масло до золотавого кольору, прикривши кришкою, хвилин 25. Цибулю чистимо, шаткуємо маленькими кубиками і підрум'янюємо окремо до рум'яного кольору. Кров пропускаємо через сито і, якщо вона загусла, збиваємо в блендері. Тепер змішуємо в глибокій мисці м'ясо, спеції, сало, гречану кашу, цибулиння обжарку, вливаємо молоко, кров і всипаємо борошно. Кишку надягаємо на воронку і заповнюємо щільно начинкою. Після цього зав'язуємо заготовку з обох сторін, проколюємо в кількох місцях голкою і опускають на 5-7 хвилин у киплячу воду. Потім відправляємо кров'янку з гречкою, приготовлену в домашніх умовах, в розігріту духовку і засікаємо 25 хвилин. Далі ковбасу остуджуємо, охолоджуємо і нарізаємо скибочками.
Інгредієнти:
свіжа свиняча кров – 2 л;
вершки 33% – 490 мл;
сало свиняче – 305 м;
часник – 35 г;
спеції;
оцтовий розчин;
тонкі кишки.
Приготування
Гарячу кров підсолюємо і швиденько розмішуємо дерев'яною ложкою. Далі варимо її при невеликому кипінні у воді 30 хвилин, а потім відкидаємо на сито.
Сало, очищений часник і варену кров перекручуємо кілька разів через м'ясорубку, додаємо спеції, вливаємо вершки і добре перемішуємо.
Тонкі кишки нарізаємо шматками потрібної довжини, промиваємо, вивертаємо навиворіт, акуратно натираємо сіллю і заливаємо оцтовим розчином. Через 6 годин знову промиваємо їх від слизу і наповнюємо заготовки фаршем. Після цього зав'язуємо ковбасу, кров'янку з двох сторін, робимо кілька проколів і опускаємо на 15 хвилин у киплячу воду. Деко промазуємо маслом, викладаємо ковбасний виріб, промазуємо маслом і запікаємо 25 хвилин в розігрітій духовці.
Рецепт кров'янки
Інгредієнти:
Приготування
Кишку ретельно обробляємо, видаляючи жир і вимиваючи всю слиз. Потім акуратно вивертаємо її навиворіт, натираємо сіллю і залишаємо на 5-7 годин. Далі промиваємо кишку і замочуємо на добу в холодній воді, додавши трохи оцту. Потім знову промиваємо і приступаємо до приготування начинки. Для цього гречану крупу перебираємо, заливаємо водою і відварюємо до готовності. М'ясо обробляємо і подрібнюємо шматочками. Половину сала подрібнюємо ножем, а другу перекручуємо через м'ясорубку. Далі м'ясо з салом підсолюємо за смаком і обсмажуємо на рослинному масло до золотавого кольору, прикривши кришкою, хвилин 25. Цибулю чистимо, шаткуємо маленькими кубиками і підрум'янюємо окремо до рум'яного кольору. Кров пропускаємо через сито і, якщо вона загусла, збиваємо в блендері. Тепер змішуємо в глибокій мисці м'ясо, спеції, сало, гречану кашу, цибулиння обжарку, вливаємо молоко, кров і всипаємо борошно. Кишку надягаємо на воронку і заповнюємо щільно начинкою. Після цього зав'язуємо заготовку з обох сторін, проколюємо в кількох місцях голкою і опускають на 5-7 хвилин у киплячу воду. Потім відправляємо кров'янку з гречкою, приготовлену в домашніх умовах, в розігріту духовку і засікаємо 25 хвилин. Далі ковбасу остуджуємо, охолоджуємо і нарізаємо скибочками.
Рецепт домашньої кров'янки
Інгредієнти:
Приготування
Гарячу кров підсолюємо і швиденько розмішуємо дерев'яною ложкою. Далі варимо її при невеликому кипінні у воді 30 хвилин, а потім відкидаємо на сито.
Сало, очищений часник і варену кров перекручуємо кілька разів через м'ясорубку, додаємо спеції, вливаємо вершки і добре перемішуємо.
Тонкі кишки нарізаємо шматками потрібної довжини, промиваємо, вивертаємо навиворіт, акуратно натираємо сіллю і заливаємо оцтовим розчином. Через 6 годин знову промиваємо їх від слизу і наповнюємо заготовки фаршем. Після цього зав'язуємо ковбасу, кров'янку з двох сторін, робимо кілька проколів і опускаємо на 15 хвилин у киплячу воду. Деко промазуємо маслом, викладаємо ковбасний виріб, промазуємо маслом і запікаємо 25 хвилин в розігрітій духовці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля з сиром, запечене в духовці
Безпрограшний варіант смачно і ситно нагодувати велику компанію - запекти картоплю в компанії сиру. Далі також опишемо, якими оригінальними
Домашня ковбаса в кишках – рецепт
Навряд чи можна назвати ковбасу корисним продуктом, але так чи інакше вона все-таки з'являється в нашому раціоні. Для того, щоб пом'якшити шкоду
Кров'яна ковбаса в домашніх умовах
Якщо ви є любителем кров'яної ковбаси, тоді, напевно, не раз її купували. Смачна була? Може бути, ось тільки одна проблема - не знаєте ви, з чого
Ковбаса в духовці
Будь-які варені ковбасні вироби можна смачно і оригінально запекти в духовці. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити і запекти ковбасу
Ковбаса в домашніх умовах
Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких
Пшоняна каша з тушонкою - рецепт
Пшоно - корисна крупа, яка насичує кров і печінку поживними речовинами. І сьогодні ми поділимося з вами смачними рецептами приготування пшоняної каші