Як зробити домашній сир?
Не всі люблять і довіряють продуктів, вироблених промисловим шляхом, адже часто ми не впевнені в їх якості. Сьогодні розповімо вам, як зробити домашній сир різних видів. Він виходить набагато смачніше, натуральніше і корисніше аналогів, що лежать на магазинних полицях.
Інгредієнти:
молоко пастеризоване – 3 л;
кефір жирний – 1 л;
сіль екстра – 2 ч. ложки.
Приготування
Кефір переливаємо в каструлю і відправляємо посуд на слабенький вогонь. Після закипання, коли на поверхні з'являться білі пластівці, знімаємо ємність з плити і охолодити. Тепер беремо марлю, акуратно проціджуємо сироватку в миску і залишаємо киснути на 2 дні при кімнатній температурі.
Молоко виливаємо у велику каструлю, кип'ятимо на середньому вогні, а потім нагрів зменшуємо і вводимо прокисшую сироватку. Проварюємо масу до тих пір, поки сир не спливе наверх. Тепер знімаємо посуд і проціджуємо сир через марлю в інший чистий посуд. Додаємо за смаком сіль і гарненько все перемішуємо. Марлю зав'язуємо і підвішуємо над мискою. Далі формуємо сирну головку і покласти під прес на добу. Виділилася рідина періодично зливаємо, а домашній адигейський сир прибираємо на кілька годин в холодильник.
Інгредієнти:
сир сільський – 1 кг;
молоко – 990 мл;
масло вершкове – 75 г;
сіль і харчова сода – по щіпці;
куркума – 025 ч. ложки;
каррі – 03 ч. ложки;
асафетіда – 05 р.
Приготування
Молоко виливаємо в каструлю і кип'ятимо. Потім викладаємо сир і знову прогріваємо вміст до закипання, помішуючи. Тепер знімаємо посуд з плити, охолодити і акуратно проціджуємо масу через марлицу. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо сирну масу і обсмажуємо її протягом декількох хвилин, розбиваючи лопаткою грудочки. Доводимо вміст тягучої консистенції, а потім кидаємо за смаком сіль, приправи і соду. Потім гарячу масу викладаємо у форму, остуджуємо і залишаємо застигати.
Інгредієнти:
сир – 405 г;
вершкове масло – 105 г;
яйце відбірне – 2 шт.;
сода харчова – 5 р.
Приготування
Перед тим, як почати робити домашній сир, сир ретельно розтираємо виделкою. Тепер кидаємо соду, вводимо яйця і додаємо в масу вершкове масло. Знову добре розминаємо все до отримання однорідної консистенції. Приготовлену масу відправляємо на 15 хвилин на середній вогонь, постійно помішуючи. За бажанням, сир може бути не тільки класичним, а з добавками: з зеленню, грибами або ковбасою. Для цього, вибраний інгредієнт просто подрібнюємо і додаємо в масу. Готовий домашній сир переливаємо в чисту пластикову ємність, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник для охолодження.
Інгредієнти:
молоко – 980 мл;
масло вершкове – 105 г;
сир – 990 м;
яйце відбірне – 3 шт.;
сода і сіль – по щіпці.
Приготування
Перед тим, як зробити смачний домашній сир, молоко кип'ятимо, викладаємо в нього сир і варимо масу 10 хвилин, постійно помішуючи ложкою. Тепер беремо іншу чисту миску, зверху накриваємо марлею і акуратно проціджуємо гарячу суміш. Коли вся сироватка стече, сирну масу перекладаємо в каструлю і вводимо курячі яйця. Слідом додаємо розм'якшене вершкове масло і кидаємо за смаком дрібну сіль. Ретельно розмішуємо, ставимо посуд на 15 хвилин на середній вогонь і уварюємо, помішуючи. Форму промазуємо вершковим маслом, викладаємо домашній сир, остуджуємо і прибираємо продукт на 3 години в холодильник.
Як зробити адигейський сир в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Кефір переливаємо в каструлю і відправляємо посуд на слабенький вогонь. Після закипання, коли на поверхні з'являться білі пластівці, знімаємо ємність з плити і охолодити. Тепер беремо марлю, акуратно проціджуємо сироватку в миску і залишаємо киснути на 2 дні при кімнатній температурі.
Молоко виливаємо у велику каструлю, кип'ятимо на середньому вогні, а потім нагрів зменшуємо і вводимо прокисшую сироватку. Проварюємо масу до тих пір, поки сир не спливе наверх. Тепер знімаємо посуд і проціджуємо сир через марлю в інший чистий посуд. Додаємо за смаком сіль і гарненько все перемішуємо. Марлю зав'язуємо і підвішуємо над мискою. Далі формуємо сирну головку і покласти під прес на добу. Виділилася рідина періодично зливаємо, а домашній адигейський сир прибираємо на кілька годин в холодильник.
Як зробити твердий сир в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Молоко виливаємо в каструлю і кип'ятимо. Потім викладаємо сир і знову прогріваємо вміст до закипання, помішуючи. Тепер знімаємо посуд з плити, охолодити і акуратно проціджуємо масу через марлицу. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо сирну масу і обсмажуємо її протягом декількох хвилин, розбиваючи лопаткою грудочки. Доводимо вміст тягучої консистенції, а потім кидаємо за смаком сіль, приправи і соду. Потім гарячу масу викладаємо у форму, остуджуємо і залишаємо застигати.
Як зробити плавлений сир в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як почати робити домашній сир, сир ретельно розтираємо виделкою. Тепер кидаємо соду, вводимо яйця і додаємо в масу вершкове масло. Знову добре розминаємо все до отримання однорідної консистенції. Приготовлену масу відправляємо на 15 хвилин на середній вогонь, постійно помішуючи. За бажанням, сир може бути не тільки класичним, а з добавками: з зеленню, грибами або ковбасою. Для цього, вибраний інгредієнт просто подрібнюємо і додаємо в масу. Готовий домашній сир переливаємо в чисту пластикову ємність, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник для охолодження.
Як зробити сир сулугуні в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити смачний домашній сир, молоко кип'ятимо, викладаємо в нього сир і варимо масу 10 хвилин, постійно помішуючи ложкою. Тепер беремо іншу чисту миску, зверху накриваємо марлею і акуратно проціджуємо гарячу суміш. Коли вся сироватка стече, сирну масу перекладаємо в каструлю і вводимо курячі яйця. Слідом додаємо розм'якшене вершкове масло і кидаємо за смаком дрібну сіль. Ретельно розмішуємо, ставимо посуд на 15 хвилин на середній вогонь і уварюємо, помішуючи. Форму промазуємо вершковим маслом, викладаємо домашній сир, остуджуємо і прибираємо продукт на 3 години в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашній сир з молока і сметани
Для початківців домашніх сироварів далі описані найпростіші рецепти виготовлення цього простого блюда. Розповімо, як вразити гостей по-справжньому
Домашній сир твердий
Виготовити по-справжньому смачний твердий сир можна і власноруч. Досить скористатися описаними у цьому матеріалі рецептами. Розповімо, як зробити
Домашній сир з молока
Якщо є вибір - зробити самому, або купити в магазині, вибір очевидний, ніщо не зрівняється з домашньою їжею. Навіть сир можна приготувати в домашніх
Сир із кмином
Яких тільки видів сиру не існує! На будь-який смак, колір і вартість. Але все ж, домашній сир завжди надійніше покупного. Сьогодні ми вам розповімо,
Сир з сиру
Сир, який ми щодня купуємо у магазинах, часто не є корисним для нашого організму. І сьогодні ми розповімо, як приготувати смачний сир із сиру у
Адигейський сир в домашніх умовах
Адигейський сир - це кисломолочний продукт, що володіє безліччю корисних мікроелементів. Його використовують у приготуванні різних страв: вареників,