Страви з ріпи
Ріпа дуже рідко використовується господинями в кулінарії, а зовсім даремно. Адже в ній міститься багато мінералів, вітаміну С та ефірних олій. Давайте разом дізнаємося рецепти того, що ж смачного можна приготувати з ріпи.
Рецепт супу з ріпою
Інгредієнти:
ріпа – 155 г;
червоний перець солодкий – 55 г;
морква – 75 г;
цибулина – 65 г;
корінь петрушки і селери – 1 шт.;
овочевий або м'ясний бульйон – 315 мл;
спеції;
вершки – 205 мл;
олія рослинна.
Приготування
Овочі ретельно промиваємо, обробляємо і нарізаємо кубиками. У каструлі розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо до прозорості цибульку з морквою. Потім кидаємо корінь петрушки, селери, болгарський перець і цибулю. Приправляємо спеціями, підрум'янюємо кілька хвилин, а потім заливаємо бульйоном і варимо суп 15 хвилин до готовності. Далі пюрируем вміст каструлі блендером, повертаємо знову на вогонь, вливаємо вершки і прогріваємо до гарячого стану.
Рецепт салату з ріпи
Інгредієнти:
ріпа – 650 г;
спеції;
цибулина – 55 г;
свіжа зелень – за бажанням;
майонез пісний або рослинне масло – для заправки.
Приготування
Ріпу промиваємо, очищаємо і крупно натираємо на тертці. Оброблений цибулю шаткуємо кубиками і змішуємо овочі в мисці. Приправляємо спеціями, прикрашаємо свіжою зеленню і заправляємо олією або майонезом.
Рецепт смачного салату з ріпою
Інгредієнти:
ріпа – 355 г;
сир – 125 г;
яйце відбірне – 4 шт.;
часник – 10 г;
майонез оливковий – 225 мл;
свіжий кріп – за бажанням;
спеції.
Приготування
Ріпу промиваємо, чистимо і шаткуємо смужками. Оброблений часник видавлюємо через прес, а сир шаткуємо на дрібній тертці. Курячі яйця відварюємо, чистимо і дрібно рубаємо ножем. З'єднуємо всі інгредієнти в салатниці, заправляємо оливковою майонезом і перемішуємо, прикрасивши страву свіжим кропом.
Рецепт салату з картоплею в мультиварці
Інгредієнти:
ріпа – 315 г;
картопля – 135 г;
масло рослинне – 15 мл;
зелень – за бажанням;
спеції.
Приготування
Ріпу і картоплю промиваємо, звільняємо від шкірки і нарізаємо скибочками. Складаємо всі овочі в миску, поливаємо олією, додаємо спеції і перемішуємо руками. На дно мультиварки наливаємо воду, зверху ставимо кошик пароварку і відправляємо туди підготовлені овочі. Закриваємо прилад кришкою, активуємо режим «Варка на пару» і готуємо страву 30 хвилин. Перед подачею, поливаємо страва маслом і посипаємо рубаною зеленню.
Рецепт запеченої ріпи
Інгредієнти:
ріпа – 6 шт.;
масло вершкове – 45 г;
борошно – 35 г;
масло рослинне – 30 мл;
молоко – 755 мл;
кубик бульйонний – 05 шт.;
сир – 85 м;
спеції.
Приготування
Ріпу промиваємо, чистимо і шаткуємо скибочками. У великій каструлі кип'ятимо воду, викладаємо туди овоч і варимо 10 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо, вводимо олію, кидаємо борошно і готуємо 2 хвилини. Далі повільно вливаємо молоко і, постійно помішуючи, суміш уварюють ще 5 хвилин. Підсолюємо соус за смаком, додаємо розкришений бульйонний кубик і гарненько перемішуємо. М'які шматочки ріпи викладаємо рівним шаром у форму, заливаємо молочною сумішшю і посипаємо тертим сиром. Запікаємо страву 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Рецепт пюре з ріпи
Інгредієнти:
ріпа – 670 г;
масло вершкове – 30 г;
вершки або молоко – 205 мл;
сухарі панірувальні – 45 г;
яйце відбірне – 2 шт.;
сметана нежирна – 95 мл;
спеції.
Приготування
Очищаємо ріпу, покласти в глибоку каструлю і заливаємо повністю водою. Підсолюємо за смаком і уварюємо до м'якості. Далі розминаємо вміст посуду товкачиком, додаємо вершкове масло, вливаємо тепле молоко, розбиваємо яйця і додаємо панірувальні сухарі. Все перемішуємо і викладаємо отриману овочеве пюре в керамічну форму. Розрівнюємо поверхню, промазуємо її сметаною і випікаємо страву в духовці 15 хвилин.
Рецепт супу з ріпою
Інгредієнти:
Приготування
Овочі ретельно промиваємо, обробляємо і нарізаємо кубиками. У каструлі розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо до прозорості цибульку з морквою. Потім кидаємо корінь петрушки, селери, болгарський перець і цибулю. Приправляємо спеціями, підрум'янюємо кілька хвилин, а потім заливаємо бульйоном і варимо суп 15 хвилин до готовності. Далі пюрируем вміст каструлі блендером, повертаємо знову на вогонь, вливаємо вершки і прогріваємо до гарячого стану.
Рецепт салату з ріпи
Інгредієнти:
Приготування
Ріпу промиваємо, очищаємо і крупно натираємо на тертці. Оброблений цибулю шаткуємо кубиками і змішуємо овочі в мисці. Приправляємо спеціями, прикрашаємо свіжою зеленню і заправляємо олією або майонезом.
Рецепт смачного салату з ріпою
Інгредієнти:
Приготування
Ріпу промиваємо, чистимо і шаткуємо смужками. Оброблений часник видавлюємо через прес, а сир шаткуємо на дрібній тертці. Курячі яйця відварюємо, чистимо і дрібно рубаємо ножем. З'єднуємо всі інгредієнти в салатниці, заправляємо оливковою майонезом і перемішуємо, прикрасивши страву свіжим кропом.
Рецепт салату з картоплею в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Ріпу і картоплю промиваємо, звільняємо від шкірки і нарізаємо скибочками. Складаємо всі овочі в миску, поливаємо олією, додаємо спеції і перемішуємо руками. На дно мультиварки наливаємо воду, зверху ставимо кошик пароварку і відправляємо туди підготовлені овочі. Закриваємо прилад кришкою, активуємо режим «Варка на пару» і готуємо страву 30 хвилин. Перед подачею, поливаємо страва маслом і посипаємо рубаною зеленню.
Рецепт запеченої ріпи
Інгредієнти:
Приготування
Ріпу промиваємо, чистимо і шаткуємо скибочками. У великій каструлі кип'ятимо воду, викладаємо туди овоч і варимо 10 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо, вводимо олію, кидаємо борошно і готуємо 2 хвилини. Далі повільно вливаємо молоко і, постійно помішуючи, суміш уварюють ще 5 хвилин. Підсолюємо соус за смаком, додаємо розкришений бульйонний кубик і гарненько перемішуємо. М'які шматочки ріпи викладаємо рівним шаром у форму, заливаємо молочною сумішшю і посипаємо тертим сиром. Запікаємо страву 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Рецепт пюре з ріпи
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо ріпу, покласти в глибоку каструлю і заливаємо повністю водою. Підсолюємо за смаком і уварюємо до м'якості. Далі розминаємо вміст посуду товкачиком, додаємо вершкове масло, вливаємо тепле молоко, розбиваємо яйця і додаємо панірувальні сухарі. Все перемішуємо і викладаємо отриману овочеве пюре в керамічну форму. Розрівнюємо поверхню, промазуємо її сметаною і випікаємо страву в духовці 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати суп-пюре?
Суп-пюре - це чудова ідея урізноманітнити звичний обід! До того ж рецептів існує неймовірне безліч, і кожен зможе визначити для себе ідеальний
Запіканка з картопляного пюре
Існує безліч варіантів, як впоратися з залишками вчорашнього картопляного пюре. Сьогодні розповімо, як зробити смачну запіканку із самих доступних
Тушковані овочі - рецепт
У літній сезон найбільш поширеною стравою є по-різному приготовані овочі, адже в цей період немає бажання перевантажувати організм важкою їжею.
Страви з стеблового селери
Стебло селери отримав всесвітнє визнання завдяки своїм здібностям до очищення організму від шлаків і токсинів, нормалізації обміну речовин і
Салат з білої редьки
Салат з білої редьки приготувати просто, потрібно всього лише кілька звичайних інгредієнтів. Яких? Будь - залежно від того,який рецепт салати ви
Квас з ріпи
Квас - це традиційний освіжаючий напій російської кухні. Він має кисло-солодкий смак і хлібний присмак. Готують його не тільки на основі хліба і