Як смачно посолити оселедець в домашніх умовах?
Оселедець – одна з найпоширеніших риб у північних морях, тому не дивно, що у багатьох народів вона здавна була невід'ємною частиною меню. Оскільки запаси риби швидко псувалися, свіжу оселедець почали солити. З часом способи засолювання і складу самих розсолів змінювалися і вдосконалювалися. Нижче ми розберемо найбільш цікаві варіанти того, як можна смачно посолити оселедець в домашніх умовах.
Незважаючи на те, що засолювання риби вважалася лише методом її консервації, зараз засолену оселедець в наших краях прийнято подавати до столу як холодну закуску, а тому і маринади з сухими сумішами для засолювання містять у своєму складі не тільки сіль, але і цілий асортимент різноманітних смакових додатків. Яскравий приклад – класичний російський спосіб засолювання оселедця з лавром і цибулею в складі.
Інгредієнти:
оселедець – 3 тушки;
сіль – 10 г;
дрібку цукру;
листя лавра – 3 шт.;
рослинна олія – 15 мл;
сік 1/4 лимона;
червоний цибуля – 1 шт.
Приготування
Перед тим, як смачно посолити оселедці, рибу слід неодмінно випатрати, ретельно промити. В рамках цього рецепту ми будемо солити тушки цілком, але припустимо варіант розбирання риби на філе й дрібні шматочки. Останній варіант особливо зручний, якщо ви обмежені в часі.
Розламайте лаврові листочки і змішайте їх з сіллю і щіпкою цукру. Натріть рибу отриманою сумішшю, також розподіляючи її не тільки зовні, але і на черевці. Поверх видавити лимонний сік і залийте все рослинним маслом. Залиште тушки в холодильнику на 2 дні, закривши харчовою плівкою, щоб поверхня не обветривалась. Раз в день перевертайте рибу на іншу сторону. Перед сервіровкою розділите рибу на шматки однакового розміру і сервірують з тонко нарізаною цибулею.
Інгредієнти:
вода – 210 мл;
вино (біле, сухе) – 210 мл;
винний оцет – 25 мл;
цукор – 10 г;
листя лавра – 4 шт.;
горошини перцю – 20 шт.;
ріпчаста цибуля – 65 г;
насіння гірчиці – 1 ч. ложка;
оселедець – 2 шт.
Приготування
З'єднайте всі компоненти зі списку інгредієнтів разом, в одній каструлі. Доведіть розсіл до кипіння. Далі ви можете піти двома шляхами. В рамках першого, більш екстравагантного варіанти, рибу можна покласти в гарячий розсіл, проварити 12-14 хвилин, а потім залишити повністю охолонути у цьому ж розсолі. Так тушки часто засолюють у Нідерландах. В рамках другого, набагато більше звичного способу, маринад охолоджують до теплого і лише після заливають їм рибу. При холодному способі тушки повинні пролежати в маринаді приблизно 2 дні.
Найпростіший спосіб швидкого засолу і маринування риби полягає у використанні концентрованого розсолу і правильної оброблення самої тушки. Під правильною обробленням ми маємо на увазі патрання риби, витяг хребта та оброблення філе на невеликі шматочки.
Інгредієнти:
вода – 270 мл;
сіль – 1/4 ст.;
оцет – 465 мл;
цукор – 25 г;
насіння гірчиці – 1 ч. ложка;
горошки перцю – 12 шт.;
листя лавра – 3 шт.;
гвоздика – 3 бутона;
лимон – 1 шт.;
ріпчаста цибуля – 85 м;
оселедець – 540 р.
Приготування
Перелийте воду в сотейник і всипте до неї сіль з цукром, слідом додайте оцет. На цьому можна зупинитися – базова суміш для засолювання та маринування у вас вже є, а можна піти далі, доповнивши все ароматними травами і прянощами. Після того, як гірчиця, перець, лавр і гвоздика будуть всыпаны, маринад ставлять на вогонь і доводять до кипіння. Після охолодження шматочки розділеної оселедця заливають маринадом і залишають на 3 години. Після закінчення часу рибу можна діставати і сервірувати з скибочками лимона і цибульними кільцями.
Як посолити оселедець в домашніх умовах?
Незважаючи на те, що засолювання риби вважалася лише методом її консервації, зараз засолену оселедець в наших краях прийнято подавати до столу як холодну закуску, а тому і маринади з сухими сумішами для засолювання містять у своєму складі не тільки сіль, але і цілий асортимент різноманітних смакових додатків. Яскравий приклад – класичний російський спосіб засолювання оселедця з лавром і цибулею в складі.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як смачно посолити оселедці, рибу слід неодмінно випатрати, ретельно промити. В рамках цього рецепту ми будемо солити тушки цілком, але припустимо варіант розбирання риби на філе й дрібні шматочки. Останній варіант особливо зручний, якщо ви обмежені в часі.
Розламайте лаврові листочки і змішайте їх з сіллю і щіпкою цукру. Натріть рибу отриманою сумішшю, також розподіляючи її не тільки зовні, але і на черевці. Поверх видавити лимонний сік і залийте все рослинним маслом. Залиште тушки в холодильнику на 2 дні, закривши харчовою плівкою, щоб поверхня не обветривалась. Раз в день перевертайте рибу на іншу сторону. Перед сервіровкою розділите рибу на шматки однакового розміру і сервірують з тонко нарізаною цибулею.
Як посолити оселедець цілком в розсолі в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте всі компоненти зі списку інгредієнтів разом, в одній каструлі. Доведіть розсіл до кипіння. Далі ви можете піти двома шляхами. В рамках першого, більш екстравагантного варіанти, рибу можна покласти в гарячий розсіл, проварити 12-14 хвилин, а потім залишити повністю охолонути у цьому ж розсолі. Так тушки часто засолюють у Нідерландах. В рамках другого, набагато більше звичного способу, маринад охолоджують до теплого і лише після заливають їм рибу. При холодному способі тушки повинні пролежати в маринаді приблизно 2 дні.
Як посолити оселедець шматочками швидко і смачно?
Найпростіший спосіб швидкого засолу і маринування риби полягає у використанні концентрованого розсолу і правильної оброблення самої тушки. Під правильною обробленням ми маємо на увазі патрання риби, витяг хребта та оброблення філе на невеликі шматочки.
Інгредієнти:
![Як смачно посолити оселедець в домашніх умовах? Як смачно посолити оселедець в домашніх умовах?](/uploads/posts/2016-08/yak-smachno-posoliti-oseledec-v-domashnh-umovah_442.jpeg)
Приготування
Перелийте воду в сотейник і всипте до неї сіль з цукром, слідом додайте оцет. На цьому можна зупинитися – базова суміш для засолювання та маринування у вас вже є, а можна піти далі, доповнивши все ароматними травами і прянощами. Після того, як гірчиця, перець, лавр і гвоздика будуть всыпаны, маринад ставлять на вогонь і доводять до кипіння. Після охолодження шматочки розділеної оселедця заливають маринадом і залишають на 3 години. Після закінчення часу рибу можна діставати і сервірувати з скибочками лимона і цибульними кільцями.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як солити оселедець цілком в домашніх умовах?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-soliti-oseledec-clkom-v-domashnh-umovah_371.jpeg)
Як солити оселедець цілком в домашніх умовах?
Дешевше і, звичайно смачніше вийде оселедець, якщо посолити її самостійно. Процес засолювання зовсім не клопіткий, а результат вже точно перевершує
![Оселедець пряного посолу – рецепт](/uploads/posts/2016-02/oseledec-pryanogo-posolu-recept_231.jpeg)
Оселедець пряного посолу – рецепт
Сьогодні набувають популярності всілякі рецепти солоної риби в домашніх умовах. Адже не завжди в торговельній мережі можна придбати якісний продукт,
![Оселедець пряного посолу в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-02/oseledec-pryanogo-posolu-v-domashnh-umovah_731.jpeg)
Оселедець пряного посолу в домашніх умовах
Багато помічають, що купивши готову солону оселедець, в результаті отримують зовсім не якісний продукт. Тому ідеальне рішення впоратися з цією
![Як замаринувати оселедець?](/uploads/posts/2016-01/yak-zamarinuvati-oseledec_971.jpeg)
Як замаринувати оселедець?
Мариновану оселедець, напевно, можна назвати класикою російської кухні. Вона стала невід'ємним супроводом безлічі страв, салатів або закусок. Однак в
![Оселедець з цибулею та оцтом](/uploads/posts/2015-03/oseledec-z-cibuleyu-ta-octom_981.jpeg)
Оселедець з цибулею та оцтом
Слабосолона або пряна оселедець смачна сама по собі, але класичним доповненням до неї є лук і маринад на основі оцту. Давайте розберемо кілька
![Слабосолоний оселедець в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-03/slabosolona-oseledec-v-domashnh-umovah_351.jpeg)
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але