Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Піца пепероні

Піца пепероні

2-08-2016, 18:21
597
Піца пепероні
Весь процес від і до займе не більше пари годин, але для економії часу під рукою можна завжди мати універсальні заготовки з тіста або дріжджове тісто, завчасно куплене в супермаркеті.
Нижче ми докладно поговоримо про рецепті американської класики піци пепероні, яка щедро присмачується кружечками однойменної гострої ковбаси зверху.

Піца пепероні - рецепт в домашніх умовах


Будь-яка піца складається з трьох базових компонентів: основи з тесту, соусу і начинки. Покрокового приготування кожної з цих складових ми приділимо окрему увагу в цьому докладному рецепті.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • вода – 415 мл;

  • борошно – 475 г;

  • дріжджі – 2 1/2 ч. ложки;

  • оливкова олія – 45 мл;

  • щіпка цукру.


  • Для соусу:

  • томати у власному соку – 175 г;

  • оливкова олія – 15 мл;

  • сушений базилік і орегано – 1 ч. ложці;

  • часник – 1 зубок.


  • Для начинки:

  • тертий сир моцарелла – 410 г;

  • пепероні – 30 шматочків;

  • свіжий васильок для сервірування.


  • Приготування
    Зрозуміло, ви можете зробити піцу пепероні і з листкового тіста, але якщо ви боретеся за автентичність рецепту, то використовуйте дріжджову основу. Розведіть в теплій воді дрібку цукру з дріжджами. Борошно змішайте з пучкою солі, влийте воду і оливкове масло. Замісивши однорідне тісто, перекладіть його в промаслений миску і залиште на расстойку в теплі.
    Що входить в піцу пепероні? Сир, ковбаса пепероні і, зрозуміло, соус. Приготування соусу для піци пепероні і є наступним етапом рецепта. Спасеруйте нарізаний часник з краплею оливкової олії, додайте томати у власному соку і сушені трави. Приправивши соус, залиште його побурлить близько 15 хвилин або до загустіння.
    Тісто розділіть натроє (з отриманої кількості інгредієнтів вийде три піци). Розкачайте кожен з коржів, покрийте шаром соусу, посипте сиром і викладіть кружечки пепероні. Розмістіть піцу запікатися при 240 градусах на 12 хвилин.

    Як зробити піцу пепероні?


    Якщо ви віддаєте перевагу піцу на основі з пишного тесту, то зверніть увагу на такий рецепт. Пишний корж для піци також доповнено ароматними сушеними травами і невеликою кількістю часнику.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вода – 275 мл;

  • дріжджі – 10 г;

  • борошно – 355 г;

  • часник сушений – 2 ч. ложки;

  • мед – 15 мл;

  • сушені італійські трави – 1 ч. ложка;

  • оливкова олія – 35 мл


  • Для начинки:

  • терта моцарелла – 210 г;

  • соус марінара – 185 мл;

  • пепероні – 25 шт.;

  • щіпка сушеного базиліка.


  • Для начинки:

  • вершкове масло – 45 г;

  • мед – 25 мл;

  • часник – 3 зубки.
  • Піца пепероні


    Приготування
    Почніть з підготовки тесту. Злегка підсолодіть теплу воду медом і всипте туди дріжджі. Коли останні активізуються, влийте дріжджовий розчин до борошна, попередньо змішаної з сіллю, сушеними травами і гранульованим часником. Влийте оливкове масло і замісити гладке тісто. Залиште куля з тіста на расстойку в теплі, а після подвоєння в обсязі розділіть на порції бажаного розміру і розкачайте.
    Поверх коржів викладіть начинку для піци пепероні: шар соусу, сир і саму ковбасу. Посипте все сушеним базиліком. Щоб тісто стало як можна більш пишним і рівномірно пропеклося, залиште піцу запікати при 190 градусах на півгодини.
    При бажанні поверхню піци можна полити медовим соусом, відмінно контрастує з солоними ковбасками. Для соусу досить розтопити масло і змішати його з медом і пюрированным часником. Полийте готовим топпінгом піцу і залиште під грилем приблизно на хвилину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт тіста для піци
    Рецепт тіста для піци
    Незважаючи на різноманітність купівельних основ для піци, будь шанувальник цього італійського блюда повинен вміти впоратися з приготуванням
    Піца в духовці в домашніх умовах - рецепт
    Піца в духовці в домашніх умовах - рецепт
    В залежності від сезону і асортименту інгредієнтів під рукою, ви можете міняти наповнення для домашньої піци на свій розсуд, незмінними залишаються
    Як спекти піцу?
    Як спекти піцу?
    Рецептів піци неймовірне безліч, починаючи від самої основи до різноманітного наповнення. Сьогодні пропонуємо зупинитися на способи її приготування.
    Піца без тіста
    Піца без тіста
    Пропонуємо поповнити ваші домашні рецепти цікавим екземпляром. Версія для лінивих господинь, які не проти смачно поїсти. За зовнішнім виглядом піцу
    Піца з батона
    Піца з батона
    Усім нам чудово знайоме таке італійське блюдо, як піца. Її звичайно роблять із дріжджового або листкового тіста, але сьогодні ми пропонуємо вам
    Піца - рецепт приготування
    Піца - рецепт приготування
    Завдяки величезній різноманітності рецептів приготування піци, кожен може підібрати для себе начинку відповідну його смаковим уподобанням. А тим