Вернуться назад Распечатать

Піца пепероні

Піца пепероні
Весь процес від і до займе не більше пари годин, але для економії часу під рукою можна завжди мати універсальні заготовки з тіста або дріжджове тісто, завчасно куплене в супермаркеті.
Нижче ми докладно поговоримо про рецепті американської класики піци пепероні, яка щедро присмачується кружечками однойменної гострої ковбаси зверху.

Піца пепероні - рецепт в домашніх умовах


Будь-яка піца складається з трьох базових компонентів: основи з тесту, соусу і начинки. Покрокового приготування кожної з цих складових ми приділимо окрему увагу в цьому докладному рецепті.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • вода – 415 мл;

  • борошно – 475 г;

  • дріжджі – 2 1/2 ч. ложки;

  • оливкова олія – 45 мл;

  • щіпка цукру.


  • Для соусу:

  • томати у власному соку – 175 г;

  • оливкова олія – 15 мл;

  • сушений базилік і орегано – 1 ч. ложці;

  • часник – 1 зубок.


  • Для начинки:

  • тертий сир моцарелла – 410 г;

  • пепероні – 30 шматочків;

  • свіжий васильок для сервірування.


  • Приготування
    Зрозуміло, ви можете зробити піцу пепероні і з листкового тіста, але якщо ви боретеся за автентичність рецепту, то використовуйте дріжджову основу. Розведіть в теплій воді дрібку цукру з дріжджами. Борошно змішайте з пучкою солі, влийте воду і оливкове масло. Замісивши однорідне тісто, перекладіть його в промаслений миску і залиште на расстойку в теплі.
    Що входить в піцу пепероні? Сир, ковбаса пепероні і, зрозуміло, соус. Приготування соусу для піци пепероні і є наступним етапом рецепта. Спасеруйте нарізаний часник з краплею оливкової олії, додайте томати у власному соку і сушені трави. Приправивши соус, залиште його побурлить близько 15 хвилин або до загустіння.
    Тісто розділіть натроє (з отриманої кількості інгредієнтів вийде три піци). Розкачайте кожен з коржів, покрийте шаром соусу, посипте сиром і викладіть кружечки пепероні. Розмістіть піцу запікатися при 240 градусах на 12 хвилин.

    Як зробити піцу пепероні?


    Якщо ви віддаєте перевагу піцу на основі з пишного тесту, то зверніть увагу на такий рецепт. Пишний корж для піци також доповнено ароматними сушеними травами і невеликою кількістю часнику.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вода – 275 мл;

  • дріжджі – 10 г;

  • борошно – 355 г;

  • часник сушений – 2 ч. ложки;

  • мед – 15 мл;

  • сушені італійські трави – 1 ч. ложка;

  • оливкова олія – 35 мл


  • Для начинки:

  • терта моцарелла – 210 г;

  • соус марінара – 185 мл;

  • пепероні – 25 шт.;

  • щіпка сушеного базиліка.


  • Для начинки:

  • вершкове масло – 45 г;

  • мед – 25 мл;

  • часник – 3 зубки.
  • Піца пепероні


    Приготування
    Почніть з підготовки тесту. Злегка підсолодіть теплу воду медом і всипте туди дріжджі. Коли останні активізуються, влийте дріжджовий розчин до борошна, попередньо змішаної з сіллю, сушеними травами і гранульованим часником. Влийте оливкове масло і замісити гладке тісто. Залиште куля з тіста на расстойку в теплі, а після подвоєння в обсязі розділіть на порції бажаного розміру і розкачайте.
    Поверх коржів викладіть начинку для піци пепероні: шар соусу, сир і саму ковбасу. Посипте все сушеним базиліком. Щоб тісто стало як можна більш пишним і рівномірно пропеклося, залиште піцу запікати при 190 градусах на півгодини.
    При бажанні поверхню піци можна полити медовим соусом, відмінно контрастує з солоними ковбасками. Для соусу досить розтопити масло і змішати його з медом і пюрированным часником. Полийте готовим топпінгом піцу і залиште під грилем приблизно на хвилину.