Весь процес від і до займе не більше пари годин, але для економії часу під рукою можна завжди мати універсальні заготовки з тіста або дріжджове тісто, завчасно куплене в супермаркеті.
Нижче ми докладно поговоримо про рецепті американської класики піци пепероні, яка щедро присмачується кружечками однойменної гострої ковбаси зверху.
Піца пепероні - рецепт в домашніх умовах
Будь-яка піца складається з трьох базових компонентів: основи з тесту, соусу і начинки. Покрокового приготування кожної з цих складових ми приділимо окрему увагу в цьому докладному рецепті.
Інгредієнти: Для тіста:
вода – 415 мл; борошно – 475 г; дріжджі – 2 1/2 ч. ложки; оливкова олія – 45 мл; щіпка цукру. Для соусу:
томати у власному соку – 175 г; оливкова олія – 15 мл; сушений базилік і орегано – 1 ч. ложці; часник – 1 зубок. Для начинки:
тертий сир моцарелла – 410 г; пепероні – 30 шматочків; свіжий васильок для сервірування. Приготування Зрозуміло, ви можете зробити піцу пепероні і з листкового тіста, але якщо ви боретеся за автентичність рецепту, то використовуйте дріжджову основу. Розведіть в теплій воді дрібку цукру з дріжджами. Борошно змішайте з пучкою солі, влийте воду і оливкове масло. Замісивши однорідне тісто, перекладіть його в промаслений миску і залиште на расстойку в теплі.
Що входить в піцу пепероні? Сир, ковбаса пепероні і, зрозуміло, соус. Приготування соусу для піци пепероні і є наступним етапом рецепта. Спасеруйте нарізаний часник з краплею оливкової олії, додайте томати у власному соку і сушені трави. Приправивши соус, залиште його побурлить близько 15 хвилин або до загустіння.
Тісто розділіть натроє (з отриманої кількості інгредієнтів вийде три піци). Розкачайте кожен з коржів, покрийте шаром соусу, посипте сиром і викладіть кружечки пепероні. Розмістіть піцу запікатися при 240 градусах на 12 хвилин.
Як зробити піцу пепероні?
Якщо ви віддаєте перевагу піцу на основі з пишного тесту, то зверніть увагу на такий рецепт. Пишний корж для піци також доповнено ароматними сушеними травами і невеликою кількістю часнику.
Інгредієнти: Для тіста:
вода – 275 мл; дріжджі – 10 г; борошно – 355 г; часник сушений – 2 ч. ложки; мед – 15 мл; сушені італійські трави – 1 ч. ложка; оливкова олія – 35 мл Для начинки:
терта моцарелла – 210 г; соус марінара – 185 мл; пепероні – 25 шт.; щіпка сушеного базиліка. Для начинки:
вершкове масло – 45 г; мед – 25 мл; часник – 3 зубки. Приготування Почніть з підготовки тесту. Злегка підсолодіть теплу воду медом і всипте туди дріжджі. Коли останні активізуються, влийте дріжджовий розчин до борошна, попередньо змішаної з сіллю, сушеними травами і гранульованим часником. Влийте оливкове масло і замісити гладке тісто. Залиште куля з тіста на расстойку в теплі, а після подвоєння в обсязі розділіть на порції бажаного розміру і розкачайте.
Поверх коржів викладіть начинку для піци пепероні: шар соусу, сир і саму ковбасу. Посипте все сушеним базиліком. Щоб тісто стало як можна більш пишним і рівномірно пропеклося, залиште піцу запікати при 190 градусах на півгодини.
При бажанні поверхню піци можна полити медовим соусом, відмінно контрастує з солоними ковбасками. Для соусу досить розтопити масло і змішати його з медом і пюрированным часником. Полийте готовим топпінгом піцу і залиште під грилем приблизно на хвилину.