Вегетаріанська ковбаса
Сучасний ринок вже встиг адаптуватися до тих, хто воліє уникати споживання м'ясних продуктів, бо на прилавках все частіше можна знайти вегетаріанські ковбаси, сосиски і котлети. Правда в невеликих містах ці альтернативи раніше важкодоступні, так і вартість влаштовує далеко не кожного. Альтернативою стане домашнє приготування, про який ми поговоримо далі.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 65 г;
часникові зубки - 3 шт.;
варена біла квасоля - 170 г;
вода - 115 мл;
соєвий соус - 35 мл;
томатна паста - 5 г;
копчена паприка - 2 ч. ложки;
мелений коріандр, гірчиця - 1 ч. ложка;
клітковина - 1 ст.;
вівсяні пластівці - 35 г;
насіння льону - 5 р.
Приготування
За допомогою блендера збийте пасту з ріпчастої цибулі і часникових зубков. Перекладіть пасту на розігріту сковороду і спасеруйте, помішуючи, протягом трьох хвилин. Поверніть суміш назад в миску, додайте спеції, сою, воду, бобові, томат і повторіть збивання. Окремо змішайте мелені вівсяні пластівці і насіння льону з клітковиною. Додайте суху суміш до вмісту блендера і знову збийте. Отриману масу обімніть руками протягом пари хвилин, поки не отримаєте щільне «тісто». Якщо суміш розсипається – додайте пару столових ложок води.
Долонями скатайте ковбасу з товщиною звичайну сардельку, оберніть її фольгою і помістіть над водяною банею. Варіть вегетаріанську ковбасу в домашніх умовах протягом 1 години 20 хвилин, після чого охолодіть і позбавте від оболонки з фольги.
Крім квасолі основою вегетаріанської ковбаси може стати і нут. Перед приготуванням його замочують, а після розбухання відварюють до м'якості.
Інгредієнти:
клітковина - 1 ст.;
жменя хлібної крихти;
пластівці чилі - щіпка;
насіння фенхелю (мелені) - 1 1/2 ч. ложки;
сушений базилік, орегано - по 2 ч. ложки;
відварений нут - 2 ст.;
тахін - 15 г;
часник - 5 зубків;
вустерширський соус - 10 мл;
овочевий бульйон - 190 мл
Приготування
Перед тим, як зробити вегетаріанську ковбасу, блендер відправляються сухі складові: клітковина, хлібна крихта, і спеції. Після збивання в чашу до сухих інгредієнтів відправляється нут, паста тахін, часник, вустерширський соус і овочевий бульйон. Останні, краще вливати порціями, щоб не сосиски не розпалися від зайвої вологи. Збивши всі ще раз, підлийте рідини, при необхідності, після вимісити масу руками, збираючи разом, і скачайте в ковбаску. Обернувши ковбаску фольгою, помістіть її над водяною банею на дві години (невеликий жар).
Вегетаріанська ковбаса – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
За допомогою блендера збийте пасту з ріпчастої цибулі і часникових зубков. Перекладіть пасту на розігріту сковороду і спасеруйте, помішуючи, протягом трьох хвилин. Поверніть суміш назад в миску, додайте спеції, сою, воду, бобові, томат і повторіть збивання. Окремо змішайте мелені вівсяні пластівці і насіння льону з клітковиною. Додайте суху суміш до вмісту блендера і знову збийте. Отриману масу обімніть руками протягом пари хвилин, поки не отримаєте щільне «тісто». Якщо суміш розсипається – додайте пару столових ложок води.
Долонями скатайте ковбасу з товщиною звичайну сардельку, оберніть її фольгою і помістіть над водяною банею. Варіть вегетаріанську ковбасу в домашніх умовах протягом 1 години 20 хвилин, після чого охолодіть і позбавте від оболонки з фольги.
Рецепт приготування вегетаріанської ковбаси з бенгальської гороху
Крім квасолі основою вегетаріанської ковбаси може стати і нут. Перед приготуванням його замочують, а після розбухання відварюють до м'якості.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити вегетаріанську ковбасу, блендер відправляються сухі складові: клітковина, хлібна крихта, і спеції. Після збивання в чашу до сухих інгредієнтів відправляється нут, паста тахін, часник, вустерширський соус і овочевий бульйон. Останні, краще вливати порціями, щоб не сосиски не розпалися від зайвої вологи. Збивши всі ще раз, підлийте рідини, при необхідності, після вимісити масу руками, збираючи разом, і скачайте в ковбаску. Обернувши ковбаску фольгою, помістіть її над водяною банею на дві години (невеликий жар).
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні морквяні котлети
Морквяні котлети - чудове блюдо, яке, безсумнівно, внесе яскравих фарб в буденне пісне меню. Далі запропонуємо кілька нових варіантів приготування
Ковбаса чорізо
Поринути в іспанську кулінарію допоможуть представлені далі докладні рецепти класичної ковбаси чорізо. Далі розповімо, як зробити цю чудову м'ясну
Варена ковбаса в домашніх умовах
Сьогодні досить складно купити хорошу варену ковбасу. Щоб бути впевненим у відмінній якості продукту, потрібно зробити його самостійно. Процес
Пісне вівсяне печиво
Розповімо про чудовому варіанті вівсяного печива – пісному. Приготуйте його на сніданок або просто так, для підняття настрою за чашкою гарячого
Як зробити шоколадну ковбасу?
Шоколадна ковбаса володіє чудовим смаком, рецепт її приготування простий, а час, що витрачається на створення цього десерту, не перевищує години. Так
Котлети вегетаріанські
Не тільки м'ясні котлети можуть бути смачними! Спробуйте приготувати вегетаріанські котлети за нашими рецептами і переконаєтеся в цьому самі. І