Як зварити щі?
Щі – гаряче традиційне блюдо російської кухні. Існує безліч способів їх приготування, і сьогодні ми розповімо вам, як правильно зварити щі і ситно нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти:
м'ясний бульйон – 3 л;
морква – 55 г;
ріпчаста цибуля – 65 г;
картопля – 245 г;
капуста свіжа – 345 г;
томатна натуральна паста – 3 ст. ложки;
зелень свіжої петрушки – 35 г;
перець червоний солодкий – 45 г;
спеції;
часник – 2 зубки;
масло рослинне – 35 мл
Приготування
Готуємо все інгредієнти: болгарський перець обробляємо, нарізаємо тоненькими півкільцями. Цибуля і часник чистимо подрібнюємо ножем. У глибоку сковороду наливаємо масло, викладаємо томатну пасту і злегка обсмажуємо. Потім додаємо перець, цибулю, часник і пасеруємо овочі кілька хвилин. Слідом додаємо терту моркву і перемішуємо. Капусту тонко шаткуємо, акуратно викладаємо в обжарку і заливаємо невеликою кількістю бульйону. Приправляємо спеціями і тушкуємо 10 хвилин при слабкому кипінні. Далі обережно перекладаємо заправку в каструлю з бульйоном і ставимо посуд на середній вогонь. Картопля очищаємо, шаткуємо соломкою і опускаємо в щі після закипання. За кілька хвилин до готовності присипаємо страву зеленню, закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин, вимкнувши вогонь.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля – 55 г;
бульйон – 35 л;
картопля – 265 г;
морква – 55 г;
кропива свіжа – 315 г;
спеції;
олія – за смаком;
зелень.
Приготування
Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо тоненькою соломкою і пасеруємо на маслечко до рум'яного кольору. Картопля обробляємо, нарізаємо кубиками і кидаємо в киплячий бульйон. Додаємо овочеву обжарку, спеції, прикриваємо кришкою і варимо хвилин 10. Тим часом готуємо зелень: кропиву промиваємо, ошпарюємо окропом, відриваємо всі листочки і кидаємо їх у каструлю. Пробуємо щі на смак і доводимо до повної готовності.
Інгредієнти:
свинячі кістки – 355 г;
вода фільтрована – 2 л;
щавель – 1 пучок;
морква – 45 г;
картопля – 195 г;
цибуля – 45 г;
яйце варене – для прикраси;
олія рослинна;
спеції;
зелень;
масло вершкове – 10 р.
Приготування
Отже, кістки викладаємо в каструлю, наповнену холодною водою, і проварюємо близько години, знімаючи по мірі необхідності піну. В кінці підсолюємо бульйон за смаком і акуратно виймаємо кістки на тарілку. Додаємо картоплю, нарізану соломкою, і проварюємо його до м'якості. Моркву чистимо, шаткуємо на тертці, а цибулю звільняємо від лушпиння і рубаємо півкільцями. У сковороду наливаємо масло, прогріваємо його, викладаємо овочі і пасеруємо їх до готовності. Далі перекладаємо обжарку в суп і кидаємо щавель, промитий і порізаний шматочками. Доводимо щі до закипання, приправляємо спеціями, проварюємо ще 10 хвилин і знімаємо з плити. Розливаємо страву по тарілках і прикрашаємо зеленню і вареним яйцем, розрізаним на половинки.
Інгредієнти:
м'ясний бульйон – 3 л;
квашена капуста – 495 г;
цибуля – 45 г;
морква – 45 г;
сметана для заправки;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Квашену капусту добре віджимаємо руками і викладаємо в киплячий м'ясний бульйон. Картоплю чистимо, розрізаємо брусками і кидаємо в суп. Цибулю і моркву обробляємо, нарізаємо соломкою і пасеруємо на розігрітому рослинному маслечко до рум'яності. Потім викладаємо обжарку до основних інгредієнтів, приправляємо спеціями і перемішуємо. Закриваємо каструлю кришкою і тушкуємо блюдо 20 хвилин. Розливаємо готові щі по глибоких тарілках, заправляємо сметанкою і кличемо домочадців до столу.
Тепер ви знаєте, як зварити смачні щі, різними способами! Удачі!
Як зварити щі з свіжої капусти?
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо все інгредієнти: болгарський перець обробляємо, нарізаємо тоненькими півкільцями. Цибуля і часник чистимо подрібнюємо ножем. У глибоку сковороду наливаємо масло, викладаємо томатну пасту і злегка обсмажуємо. Потім додаємо перець, цибулю, часник і пасеруємо овочі кілька хвилин. Слідом додаємо терту моркву і перемішуємо. Капусту тонко шаткуємо, акуратно викладаємо в обжарку і заливаємо невеликою кількістю бульйону. Приправляємо спеціями і тушкуємо 10 хвилин при слабкому кипінні. Далі обережно перекладаємо заправку в каструлю з бульйоном і ставимо посуд на середній вогонь. Картопля очищаємо, шаткуємо соломкою і опускаємо в щі після закипання. За кілька хвилин до готовності присипаємо страву зеленню, закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин, вимкнувши вогонь.
Як зварити щі з кропиви?
Інгредієнти:
Приготування
Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо тоненькою соломкою і пасеруємо на маслечко до рум'яного кольору. Картопля обробляємо, нарізаємо кубиками і кидаємо в киплячий бульйон. Додаємо овочеву обжарку, спеції, прикриваємо кришкою і варимо хвилин 10. Тим часом готуємо зелень: кропиву промиваємо, ошпарюємо окропом, відриваємо всі листочки і кидаємо їх у каструлю. Пробуємо щі на смак і доводимо до повної готовності.
Як зварити борщ з щавлю?
Інгредієнти:
Приготування
Отже, кістки викладаємо в каструлю, наповнену холодною водою, і проварюємо близько години, знімаючи по мірі необхідності піну. В кінці підсолюємо бульйон за смаком і акуратно виймаємо кістки на тарілку. Додаємо картоплю, нарізану соломкою, і проварюємо його до м'якості. Моркву чистимо, шаткуємо на тертці, а цибулю звільняємо від лушпиння і рубаємо півкільцями. У сковороду наливаємо масло, прогріваємо його, викладаємо овочі і пасеруємо їх до готовності. Далі перекладаємо обжарку в суп і кидаємо щавель, промитий і порізаний шматочками. Доводимо щі до закипання, приправляємо спеціями, проварюємо ще 10 хвилин і знімаємо з плити. Розливаємо страву по тарілках і прикрашаємо зеленню і вареним яйцем, розрізаним на половинки.
Як зварити щі з квашеної капусти?
Інгредієнти:
Приготування
Квашену капусту добре віджимаємо руками і викладаємо в киплячий м'ясний бульйон. Картоплю чистимо, розрізаємо брусками і кидаємо в суп. Цибулю і моркву обробляємо, нарізаємо соломкою і пасеруємо на розігрітому рослинному маслечко до рум'яності. Потім викладаємо обжарку до основних інгредієнтів, приправляємо спеціями і перемішуємо. Закриваємо каструлю кришкою і тушкуємо блюдо 20 хвилин. Розливаємо готові щі по глибоких тарілках, заправляємо сметанкою і кличемо домочадців до столу.
Тепер ви знаєте, як зварити смачні щі, різними способами! Удачі!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зварити суп з сушених грибів?
Найбільш ароматним виходить суп саме з сушених грибів. У статті описані рецепти незрівнянного першого страви, доповненого новими компонентами.
Суп з рисом і картоплею
Найпростіший суп можна перетворити до невпізнання. Пропонуємо скористатися запропонованими рецептами і зварити чудово смачне перше блюдо на основі з
Курячий суп з яйцем
Курячий суп - це легке перше блюдо, яке можна приготувати без праці і клопоту. Для ситності і більш густої консистенції додамо в основний склад сире
Борщ зі свіжої капусти
Мабуть, борщем вже складно когось здивувати. Однак, це ситна перше блюдо нікого не залишає байдужим. Борщ ніколи не набридає, тому що варіантів його
Суп зі свіжої капусти
Коли хочеться чогось немудрого, але в той же час ситного і поживного, відразу згадується суп зі свіжої капусти. І продуктів мінімум, і часу забирає
Як правильно зварити червоний борщ?
Борщ - гаряче перше блюдо російської кухні, що готується з м'яса і овочів. Зазвичай борщ має яскраво червоний колір, але далеко не у всіх господинь