Вернуться назад Распечатать

Як зварити щі?

Як зварити щі?
Щі – гаряче традиційне блюдо російської кухні. Існує безліч способів їх приготування, і сьогодні ми розповімо вам, як правильно зварити щі і ситно нагодувати всю сім'ю.

Як зварити щі з свіжої капусти?


Інгредієнти:

  • м'ясний бульйон – 3 л;

  • морква – 55 г;

  • ріпчаста цибуля – 65 г;

  • картопля – 245 г;

  • капуста свіжа – 345 г;

  • томатна натуральна паста – 3 ст. ложки;

  • зелень свіжої петрушки – 35 г;

  • перець червоний солодкий – 45 г;

  • спеції;

  • часник – 2 зубки;

  • масло рослинне – 35 мл


  • Приготування
    Готуємо все інгредієнти: болгарський перець обробляємо, нарізаємо тоненькими півкільцями. Цибуля і часник чистимо подрібнюємо ножем. У глибоку сковороду наливаємо масло, викладаємо томатну пасту і злегка обсмажуємо. Потім додаємо перець, цибулю, часник і пасеруємо овочі кілька хвилин. Слідом додаємо терту моркву і перемішуємо. Капусту тонко шаткуємо, акуратно викладаємо в обжарку і заливаємо невеликою кількістю бульйону. Приправляємо спеціями і тушкуємо 10 хвилин при слабкому кипінні. Далі обережно перекладаємо заправку в каструлю з бульйоном і ставимо посуд на середній вогонь. Картопля очищаємо, шаткуємо соломкою і опускаємо в щі після закипання. За кілька хвилин до готовності присипаємо страву зеленню, закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин, вимкнувши вогонь.

    Як зварити щі з кропиви?


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 55 г;

  • бульйон – 35 л;

  • картопля – 265 г;

  • морква – 55 г;

  • кропива свіжа – 315 г;

  • спеції;

  • олія – за смаком;

  • зелень.


  • Приготування
    Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо тоненькою соломкою і пасеруємо на маслечко до рум'яного кольору. Картопля обробляємо, нарізаємо кубиками і кидаємо в киплячий бульйон. Додаємо овочеву обжарку, спеції, прикриваємо кришкою і варимо хвилин 10. Тим часом готуємо зелень: кропиву промиваємо, ошпарюємо окропом, відриваємо всі листочки і кидаємо їх у каструлю. Пробуємо щі на смак і доводимо до повної готовності.

    Як зварити борщ з щавлю?


    Інгредієнти:

  • свинячі кістки – 355 г;

  • вода фільтрована – 2 л;

  • щавель – 1 пучок;

  • морква – 45 г;

  • картопля – 195 г;

  • цибуля – 45 г;

  • яйце варене – для прикраси;

  • олія рослинна;

  • спеції;

  • зелень;

  • масло вершкове – 10 р.


  • Приготування
    Отже, кістки викладаємо в каструлю, наповнену холодною водою, і проварюємо близько години, знімаючи по мірі необхідності піну. В кінці підсолюємо бульйон за смаком і акуратно виймаємо кістки на тарілку. Додаємо картоплю, нарізану соломкою, і проварюємо його до м'якості. Моркву чистимо, шаткуємо на тертці, а цибулю звільняємо від лушпиння і рубаємо півкільцями. У сковороду наливаємо масло, прогріваємо його, викладаємо овочі і пасеруємо їх до готовності. Далі перекладаємо обжарку в суп і кидаємо щавель, промитий і порізаний шматочками. Доводимо щі до закипання, приправляємо спеціями, проварюємо ще 10 хвилин і знімаємо з плити. Розливаємо страву по тарілках і прикрашаємо зеленню і вареним яйцем, розрізаним на половинки.

    Як зварити щі з квашеної капусти?


    Інгредієнти:

  • м'ясний бульйон – 3 л;

  • квашена капуста – 495 г;

  • цибуля – 45 г;

  • морква – 45 г;

  • сметана для заправки;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Як зварити щі?

    Квашену капусту добре віджимаємо руками і викладаємо в киплячий м'ясний бульйон. Картоплю чистимо, розрізаємо брусками і кидаємо в суп. Цибулю і моркву обробляємо, нарізаємо соломкою і пасеруємо на розігрітому рослинному маслечко до рум'яності. Потім викладаємо обжарку до основних інгредієнтів, приправляємо спеціями і перемішуємо. Закриваємо каструлю кришкою і тушкуємо блюдо 20 хвилин. Розливаємо готові щі по глибоких тарілках, заправляємо сметанкою і кличемо домочадців до столу.
    Тепер ви знаєте, як зварити смачні щі, різними способами! Удачі!