Щі – гаряче традиційне блюдо російської кухні. Існує безліч способів їх приготування, і сьогодні ми розповімо вам, як правильно зварити щі і ситно нагодувати всю сім'ю.
Як зварити щі з свіжої капусти?
Інгредієнти: м'ясний бульйон – 3 л; морква – 55 г; ріпчаста цибуля – 65 г; картопля – 245 г; капуста свіжа – 345 г; томатна натуральна паста – 3 ст. ложки; зелень свіжої петрушки – 35 г; перець червоний солодкий – 45 г; спеції; часник – 2 зубки; масло рослинне – 35 мл Приготування Готуємо все інгредієнти: болгарський перець обробляємо, нарізаємо тоненькими півкільцями. Цибуля і часник чистимо подрібнюємо ножем. У глибоку сковороду наливаємо масло, викладаємо томатну пасту і злегка обсмажуємо. Потім додаємо перець, цибулю, часник і пасеруємо овочі кілька хвилин. Слідом додаємо терту моркву і перемішуємо. Капусту тонко шаткуємо, акуратно викладаємо в обжарку і заливаємо невеликою кількістю бульйону. Приправляємо спеціями і тушкуємо 10 хвилин при слабкому кипінні. Далі обережно перекладаємо заправку в каструлю з бульйоном і ставимо посуд на середній вогонь. Картопля очищаємо, шаткуємо соломкою і опускаємо в щі після закипання. За кілька хвилин до готовності присипаємо страву зеленню, закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин, вимкнувши вогонь.
Як зварити щі з кропиви?
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 55 г; бульйон – 35 л; картопля – 265 г; морква – 55 г; кропива свіжа – 315 г; спеції; олія – за смаком; зелень. Приготування Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо тоненькою соломкою і пасеруємо на маслечко до рум'яного кольору. Картопля обробляємо, нарізаємо кубиками і кидаємо в киплячий бульйон. Додаємо овочеву обжарку, спеції, прикриваємо кришкою і варимо хвилин 10. Тим часом готуємо зелень: кропиву промиваємо, ошпарюємо окропом, відриваємо всі листочки і кидаємо їх у каструлю. Пробуємо щі на смак і доводимо до повної готовності.
Як зварити борщ з щавлю?
Інгредієнти: свинячі кістки – 355 г; вода фільтрована – 2 л; щавель – 1 пучок; морква – 45 г; картопля – 195 г; цибуля – 45 г; яйце варене – для прикраси; олія рослинна; спеції; зелень; масло вершкове – 10 р. Приготування Отже, кістки викладаємо в каструлю, наповнену холодною водою, і проварюємо близько години, знімаючи по мірі необхідності піну. В кінці підсолюємо бульйон за смаком і акуратно виймаємо кістки на тарілку. Додаємо картоплю, нарізану соломкою, і проварюємо його до м'якості. Моркву чистимо, шаткуємо на тертці, а цибулю звільняємо від лушпиння і рубаємо півкільцями. У сковороду наливаємо масло, прогріваємо його, викладаємо овочі і пасеруємо їх до готовності. Далі перекладаємо обжарку в суп і кидаємо щавель, промитий і порізаний шматочками. Доводимо щі до закипання, приправляємо спеціями, проварюємо ще 10 хвилин і знімаємо з плити. Розливаємо страву по тарілках і прикрашаємо зеленню і вареним яйцем, розрізаним на половинки.
Як зварити щі з квашеної капусти?
Інгредієнти: м'ясний бульйон – 3 л; квашена капуста – 495 г; цибуля – 45 г; морква – 45 г; сметана для заправки; олія рослинна; спеції. Приготування Квашену капусту добре віджимаємо руками і викладаємо в киплячий м'ясний бульйон. Картоплю чистимо, розрізаємо брусками і кидаємо в суп. Цибулю і моркву обробляємо, нарізаємо соломкою і пасеруємо на розігрітому рослинному маслечко до рум'яності. Потім викладаємо обжарку до основних інгредієнтів, приправляємо спеціями і перемішуємо. Закриваємо каструлю кришкою і тушкуємо блюдо 20 хвилин. Розливаємо готові щі по глибоких тарілках, заправляємо сметанкою і кличемо домочадців до столу.
Тепер ви знаєте, як зварити смачні щі, різними способами! Удачі!