Соус тартар – класичний рецепт
![Соус тартар – класичний рецепт Соус тартар – класичний рецепт](/uploads/posts/2016-05/sous-tartar-klasichniy-recept_101.jpeg)
Соус готують з звареного круто яєчного жовтка, рослинного масла і зеленого цибулі з додаванням деяких інших інгредієнтів.
Вивчимо, як приготувати класичний соус тартар в домашніх умовах.
Загальна ідея така: зварений яєчний жовток розтирають, потім змішують з лимонним соком і/або натуральним винним оцтом, додають сіль і деякі спеції. Потім до цієї суміші потроху, (буквально по краплі) додають оливкова олія і злегка збивають до утворення емульсії (так само, як при приготуванні майонезу). Мелкорубленный зелену цибулю додають в останню чергу.
У спрощеному варіанті можна діяти простіше, а саме: додати зелений цибулька до майонезу (який все ж бажано приготувати самостійно, втім, це питання індивідуальних переваг).
Соус тартар до риби
Інгредієнти:
Приготування
Варимо яйця круто і витягуємо жовтки, закладаємо їх у робочу ємність і розминаємо виделкою. Додаємо гірчицю, сіль спеції, сік лимона і підливаючи масло, починаємо збивати віночком, міксером або блендером. Коли суміш стала схожою на стандартний готовий майонез, додаємо подрібнений зелений лук.
Якщо використовуєте оцет – він повинен бути натуральним винним світлим (а не яким-небудь іншим), оскільки цей соус до риби. Його також можна подавати до страв з світлого м'яса.
![Соус тартар – класичний рецепт Соус тартар – класичний рецепт](/uploads/posts/2016-05/sous-tartar-klasichniy-recept_362.jpeg)
В інших варіантах можливі експерименти та креативні підходи до приготування.
До складу соусу тартар також можна включити і деякі інші інгредієнти, а саме: каперси, мариновані або свіжі огірки, часник, спаржу, пекучий червоний перець, свіжу зелень.
Слід зауважити, що відомі рецепти тартара і з сирими жовтками. У цих випадках краще використовувати перепелині яйця, по крайней мере, ви будете впевнені в неможливості поразки сальмонельозом, оскільки нормальна температура тіла перепела перешкоджає розвитку цього мікроорганізму.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Соус тартар в домашніх умовах – рецепт](/uploads/posts/2016-05/sous-tartar-v-domashnh-umovah-recept_421.jpeg)
Соус тартар в домашніх умовах – рецепт
Тартар - прекрасне доповнення, яке часто подають до риби, однак і м'ясні страви добре приймають смак цього чудесного соусу. Далі розповімо, як
![Як приготувати соус тартар?](/uploads/posts/2016-05/yak-prigotuvati-sous-tartar_781.jpeg)
Як приготувати соус тартар?
Незрівнянний, дивовижно ніжний соус рекомендуємо приготувати за запропонованими рецептами. Далі розповімо, як зробити чудовий, пікантний тартар за
![Соус Тартар - рецепт](/uploads/posts/2015-03/sous-tartar-recept_171.jpeg)
Соус Тартар - рецепт
Всесвітньо відомий французький соус Тартар користується величезною популярністю у любителів морепродуктів і страв з риби. А адже в приготуванні цього
![Тартар з лосося](/uploads/posts/2015-03/tartar-z-lososya_611.jpeg)
Тартар з лосося
Тартаром називається будь-яке блюдо, що складається з дрібно нашаткованих продуктів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька цікавих і водночас простих
![Тартар з тунця](/uploads/posts/2015-03/tartar-z-tuncya_271.jpeg)
Тартар з тунця
Тартар - це французька страва, так званий своєрідний спосіб подачі сирого м'яса та риби. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення
![Тартар з яловичини](/uploads/posts/2015-03/tartar-z-yalovichini_951.jpeg)
Тартар з яловичини
У кулінарного терміна «тартар» на сьогоднішній день існує кілька тлумачень. Під одним з них розуміють біфштекс із сирого м'яса під гострим соусом. І