Як запекти щуку в духовці?
Щука – риба дуже смачна, але її треба вміти приготувати. Як запекти щуку в духовці цілком і шматочками, читайте нижче.
Інгредієнти:
велика щука – 1 шт.;
морква – 200 г;
цибуля – 400 г;
рис довгозернистий – 150 г;
сіль;
гірчиця – 25 г;
сметана – 90 г;
лимон – половинка;
яйце – 1 шт.;
часник – 3 зубчики;
перець чорний мелений.
Приготування
Готуємо щуку: зчищають луску. Виймаємо нутрощі, зябра. Промиваємо тушку. Натираємо її сіллю, перцем і подрібненим часником. Рис відварюємо, а потім промиваємо. Цибулю чистимо, ріжемо кубиками (близько 100 г), подрібнюємо моркву. Пасеруємо цибулю до прозорого стану, потім кладемо моркву, солимо, перчимо і тушкуємо до м'якого стану. Змішуємо рис з овочами. Вбиваємо яйце, кладемо приправи і гарненько вимішуємо. На деко в 2 шари вистилаємо фольгу. Цибулю ріжемо кільцями і розкладаємо по листу фольги. Рисом з овочами фаршируємо щуку. Черевце зашиваємо. Укладаємо рибку на цибульну подушку. Сметану змішати з гірчицею. Лимон нарізаємо часточками. Змащуємо щуку заливкою. Зверху розміщуємо гуртки лимона. Накриваємо фольгою, скріплюючи краю. Фарширована щука, запечена в духовці, буде готова приблизно через 1 годину 20 хвилин при 180 градусах.
Інгредієнти:
щука цілком – 1 шт.;
масло натуральне вершкове – 30 г;
сметана – 800 г;
сіль;
лимон – 1 шт.;
спеції.
Приготування
Щуку чистимо та миємо. Зверху робимо невеликі косі надрізи. Натираємо тушку сіллю і спеціями, а також маслом. Потім укладаємо її в глибокий лист. Відправляємо рибку в духовку і запікаємо до рум'яності. Потім заливаємо її сметаною, вкриваємо деко фольгою і при 150 градусах витримуємо в духовці ще близько 30 хвилин. готову рибку можна полити лимонним соком.
Інгредієнти:
картопля – 1 кг;
цибуля – 500 г;
часник – 4-5 зубчиків;
щука – 1 шт.;
сіль;
майонез – 90 г;
перець.
Приготування
Очищену щуку ріжемо на шматочки товщиною близько 2 см, підсолюємо їх, перчимо і додаємо подрібнений часник. Подрібнюємо 100 г цибулі додаємо його до риби, перемішуємо і залишаємо приблизно на годинку. Чистимо картоплю, ріжемо його великими брусочками, розподіляємо по листу, солимо, перчимо та посипаємо цибулею, нарізаною півкільцями. Знову підсолюємо і перчимо. Зверху наносимо сіточку з майонезу. Розміщуємо шматочки риби, також наносимо на них трохи майонезу. Запікаємо При 180 градусах близько 40 хвилин.
Як запекти щуку в духовці у фользі?
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо щуку: зчищають луску. Виймаємо нутрощі, зябра. Промиваємо тушку. Натираємо її сіллю, перцем і подрібненим часником. Рис відварюємо, а потім промиваємо. Цибулю чистимо, ріжемо кубиками (близько 100 г), подрібнюємо моркву. Пасеруємо цибулю до прозорого стану, потім кладемо моркву, солимо, перчимо і тушкуємо до м'якого стану. Змішуємо рис з овочами. Вбиваємо яйце, кладемо приправи і гарненько вимішуємо. На деко в 2 шари вистилаємо фольгу. Цибулю ріжемо кільцями і розкладаємо по листу фольги. Рисом з овочами фаршируємо щуку. Черевце зашиваємо. Укладаємо рибку на цибульну подушку. Сметану змішати з гірчицею. Лимон нарізаємо часточками. Змащуємо щуку заливкою. Зверху розміщуємо гуртки лимона. Накриваємо фольгою, скріплюючи краю. Фарширована щука, запечена в духовці, буде готова приблизно через 1 годину 20 хвилин при 180 градусах.
Щука, запечена в духовці зі сметаною – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щуку чистимо та миємо. Зверху робимо невеликі косі надрізи. Натираємо тушку сіллю і спеціями, а також маслом. Потім укладаємо її в глибокий лист. Відправляємо рибку в духовку і запікаємо до рум'яності. Потім заливаємо її сметаною, вкриваємо деко фольгою і при 150 градусах витримуємо в духовці ще близько 30 хвилин. готову рибку можна полити лимонним соком.
Як запекти щуку в духовці з картоплею?
Інгредієнти:
Приготування
Очищену щуку ріжемо на шматочки товщиною близько 2 см, підсолюємо їх, перчимо і додаємо подрібнений часник. Подрібнюємо 100 г цибулі додаємо його до риби, перемішуємо і залишаємо приблизно на годинку. Чистимо картоплю, ріжемо його великими брусочками, розподіляємо по листу, солимо, перчимо та посипаємо цибулею, нарізаною півкільцями. Знову підсолюємо і перчимо. Зверху наносимо сіточку з майонезу. Розміщуємо шматочки риби, також наносимо на них трохи майонезу. Запікаємо При 180 градусах близько 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Щука, запечена у фользі
Дуже ефектно виглядатиме на святковому столі смачна фарширована щука, яку рекомендуємо запекти з використанням фольги. Використовуючи докладно
Щука в духовці у фользі
Сьогодні все рідше з'являється щука в нашому меню і абсолютно марно! Адже ця риба дуже корисна і неймовірно смачна, особливо якщо приготувати її за
Як приготувати щуку в духовці у фользі?
Рецепти, які докладно описані далі, напевно, оцінять всі любителі риби. Пропонуємо урізноманітнити урочистий стіл неймовірним, вельми ефектним
Як фарширувати щуку?
Кожне свято господинь намагаються придумати щось нове для додання столу краси і вишуканості. Одне з найцікавіших на вигляд і приголомшливих на смак
Як приготувати фаршировану щуку?
Якщо ваш чоловік завзятий рибалка і часто привозить додому рибку, то варто навчитися не тільки її смажити і варити. Здивуйте свою половинку
Запечена щука
Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми