Вернуться назад Распечатать

Як запекти щуку в духовці?

Як запекти щуку в духовці?
Щука – риба дуже смачна, але її треба вміти приготувати. Як запекти щуку в духовці цілком і шматочками, читайте нижче.

Як запекти щуку в духовці у фользі?


Інгредієнти:

  • велика щука – 1 шт.;

  • морква – 200 г;

  • цибуля – 400 г;

  • рис довгозернистий – 150 г;

  • сіль;

  • гірчиця – 25 г;

  • сметана – 90 г;

  • лимон – половинка;

  • яйце – 1 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • перець чорний мелений.


  • Приготування
    Готуємо щуку: зчищають луску. Виймаємо нутрощі, зябра. Промиваємо тушку. Натираємо її сіллю, перцем і подрібненим часником. Рис відварюємо, а потім промиваємо. Цибулю чистимо, ріжемо кубиками (близько 100 г), подрібнюємо моркву. Пасеруємо цибулю до прозорого стану, потім кладемо моркву, солимо, перчимо і тушкуємо до м'якого стану. Змішуємо рис з овочами. Вбиваємо яйце, кладемо приправи і гарненько вимішуємо. На деко в 2 шари вистилаємо фольгу. Цибулю ріжемо кільцями і розкладаємо по листу фольги. Рисом з овочами фаршируємо щуку. Черевце зашиваємо. Укладаємо рибку на цибульну подушку. Сметану змішати з гірчицею. Лимон нарізаємо часточками. Змащуємо щуку заливкою. Зверху розміщуємо гуртки лимона. Накриваємо фольгою, скріплюючи краю. Фарширована щука, запечена в духовці, буде готова приблизно через 1 годину 20 хвилин при 180 градусах.

    Щука, запечена в духовці зі сметаною – рецепт


    Інгредієнти:

  • щука цілком – 1 шт.;

  • масло натуральне вершкове – 30 г;

  • сметана – 800 г;

  • сіль;

  • лимон – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Щуку чистимо та миємо. Зверху робимо невеликі косі надрізи. Натираємо тушку сіллю і спеціями, а також маслом. Потім укладаємо її в глибокий лист. Відправляємо рибку в духовку і запікаємо до рум'яності. Потім заливаємо її сметаною, вкриваємо деко фольгою і при 150 градусах витримуємо в духовці ще близько 30 хвилин. готову рибку можна полити лимонним соком.

    Як запекти щуку в духовці з картоплею?


    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • цибуля – 500 г;

  • часник – 4-5 зубчиків;

  • щука – 1 шт.;

  • сіль;

  • майонез – 90 г;
  • Як запекти щуку в духовці?

  • перець.


  • Приготування
    Очищену щуку ріжемо на шматочки товщиною близько 2 см, підсолюємо їх, перчимо і додаємо подрібнений часник. Подрібнюємо 100 г цибулі додаємо його до риби, перемішуємо і залишаємо приблизно на годинку. Чистимо картоплю, ріжемо його великими брусочками, розподіляємо по листу, солимо, перчимо та посипаємо цибулею, нарізаною півкільцями. Знову підсолюємо і перчимо. Зверху наносимо сіточку з майонезу. Розміщуємо шматочки риби, також наносимо на них трохи майонезу. Запікаємо При 180 градусах близько 40 хвилин.