Щука – риба дуже смачна, але її треба вміти приготувати. Як запекти щуку в духовці цілком і шматочками, читайте нижче.
Як запекти щуку в духовці у фользі?
Інгредієнти: велика щука – 1 шт.; морква – 200 г; цибуля – 400 г; рис довгозернистий – 150 г; сіль; гірчиця – 25 г; сметана – 90 г; лимон – половинка; яйце – 1 шт.; часник – 3 зубчики; перець чорний мелений. Приготування Готуємо щуку: зчищають луску. Виймаємо нутрощі, зябра. Промиваємо тушку. Натираємо її сіллю, перцем і подрібненим часником. Рис відварюємо, а потім промиваємо. Цибулю чистимо, ріжемо кубиками (близько 100 г), подрібнюємо моркву. Пасеруємо цибулю до прозорого стану, потім кладемо моркву, солимо, перчимо і тушкуємо до м'якого стану. Змішуємо рис з овочами. Вбиваємо яйце, кладемо приправи і гарненько вимішуємо. На деко в 2 шари вистилаємо фольгу. Цибулю ріжемо кільцями і розкладаємо по листу фольги. Рисом з овочами фаршируємо щуку. Черевце зашиваємо. Укладаємо рибку на цибульну подушку. Сметану змішати з гірчицею. Лимон нарізаємо часточками. Змащуємо щуку заливкою. Зверху розміщуємо гуртки лимона. Накриваємо фольгою, скріплюючи краю. Фарширована щука, запечена в духовці, буде готова приблизно через 1 годину 20 хвилин при 180 градусах.
Щука, запечена в духовці зі сметаною – рецепт
Інгредієнти: щука цілком – 1 шт.; масло натуральне вершкове – 30 г; сметана – 800 г; сіль; лимон – 1 шт.; спеції. Приготування Щуку чистимо та миємо. Зверху робимо невеликі косі надрізи. Натираємо тушку сіллю і спеціями, а також маслом. Потім укладаємо її в глибокий лист. Відправляємо рибку в духовку і запікаємо до рум'яності. Потім заливаємо її сметаною, вкриваємо деко фольгою і при 150 градусах витримуємо в духовці ще близько 30 хвилин. готову рибку можна полити лимонним соком.
Як запекти щуку в духовці з картоплею?
Інгредієнти: картопля – 1 кг; цибуля – 500 г; часник – 4-5 зубчиків; щука – 1 шт.; сіль; майонез – 90 г; перець. Приготування Очищену щуку ріжемо на шматочки товщиною близько 2 см, підсолюємо їх, перчимо і додаємо подрібнений часник. Подрібнюємо 100 г цибулі додаємо його до риби, перемішуємо і залишаємо приблизно на годинку. Чистимо картоплю, ріжемо його великими брусочками, розподіляємо по листу, солимо, перчимо та посипаємо цибулею, нарізаною півкільцями. Знову підсолюємо і перчимо. Зверху наносимо сіточку з майонезу. Розміщуємо шматочки риби, також наносимо на них трохи майонезу. Запікаємо При 180 градусах близько 40 хвилин.