Як посмажити карася?
Більшість любителів рибки небайдужі до карасів. Їх ніжне м'ясо і простий смак добре знайомий і улюблений багатьма, навіть самими рибалками, а доступність риби робить її ще й ідеальним варіантом для вечері. Докладно про те, як посмажити карася, ми розповімо в рецептах з цього матеріалу.
Є у карасів і недолік, незважаючи на те, що це дуже м'ясиста і смачна риба, насолоджуватися такими її якостями під час трапези дуже складно через велику кількість кісток. З цією проблемою господині навчилися боротися елементарно просто.
Очистивши і попатравши рибу, озбройтеся гострим ножем і зробіть ромбовидні надрізи до самого хребта риби по всьому хвоста (аж до реберних кісток) з обох сторін. Посоліть.
Якщо ви не знаєте як посмажити карасів з хрусткою скоринкою, то це неймовірно просто: достатньо просто розжарити велику кількість олії (близько склянки) в сковороді, викласти рибку і дочекатися, поки вона підрум'яниться з обох сторін, перевертаючи один раз.
Запікання або гасіння обсмажених карасів у сметані – один з найбільш популярних способів приготування, без рецепта якого в даному матеріалі просто не обійтися.
Інгредієнти:
карасі - 4 шт.;
сметана - 480 мл;
рослинна олія - 115 мл;
панірувальні сухарі - 35 г;
жменя зелені кропу.
Приготування
Випотрошених карасів добре приправте і обваляйте в борошні або сухарях. Отриману рибку обсмажте у великій кількості добре розігрітого рослинного олії до рум'яного кольору. Змішайте сметану з половиною склянки води і посоліть. Залийте отриманим соусом карасів і залиште їх тушкуватися на 15 хвилин. Жар при цьому повинен бути невеликим.
Для смаження краще вибирати чавунну сковороду, добре зберігає і розподіляє тепло.
Карасів випатрайте і позбавте від луски. Після промивання і обсушування, часто наріжте рибу вздовж хребта, посипте сіллю, а потім обваляйте в борошні. Для більш хрусткою текстури заміною борошні можуть стати панірувальні сухарі. Після того, як рибка буде запанирована, її викладають на сковороду з великою кількістю сильно розігрітого масла (близько склянки, масло повинне злегка диміти на поверхні). Виклавши карасів, не чіпайте їх, а дайте обсмажитися 3-5 хвилин до вираженого рум'янцю. Перевернувши лише після, дайте рибкам схопитися і з другої сторони. В кінці приготування карасів обсушують на серветках і відразу ж подають.
Як посмажити карася, щоб не було кісток?
Є у карасів і недолік, незважаючи на те, що це дуже м'ясиста і смачна риба, насолоджуватися такими її якостями під час трапези дуже складно через велику кількість кісток. З цією проблемою господині навчилися боротися елементарно просто.
Очистивши і попатравши рибу, озбройтеся гострим ножем і зробіть ромбовидні надрізи до самого хребта риби по всьому хвоста (аж до реберних кісток) з обох сторін. Посоліть.
Якщо ви не знаєте як посмажити карасів з хрусткою скоринкою, то це неймовірно просто: достатньо просто розжарити велику кількість олії (близько склянки) в сковороді, викласти рибку і дочекатися, поки вона підрум'яниться з обох сторін, перевертаючи один раз.
Як смачно посмажити карася в сметані на сковороді?
Запікання або гасіння обсмажених карасів у сметані – один з найбільш популярних способів приготування, без рецепта якого в даному матеріалі просто не обійтися.
Інгредієнти:
Приготування
Випотрошених карасів добре приправте і обваляйте в борошні або сухарях. Отриману рибку обсмажте у великій кількості добре розігрітого рослинного олії до рум'яного кольору. Змішайте сметану з половиною склянки води і посоліть. Залийте отриманим соусом карасів і залиште їх тушкуватися на 15 хвилин. Жар при цьому повинен бути невеликим.
Як правильно посмажити карася на сковороді?
Для смаження краще вибирати чавунну сковороду, добре зберігає і розподіляє тепло.
Карасів випатрайте і позбавте від луски. Після промивання і обсушування, часто наріжте рибу вздовж хребта, посипте сіллю, а потім обваляйте в борошні. Для більш хрусткою текстури заміною борошні можуть стати панірувальні сухарі. Після того, як рибка буде запанирована, її викладають на сковороду з великою кількістю сильно розігрітого масла (близько склянки, масло повинне злегка диміти на поверхні). Виклавши карасів, не чіпайте їх, а дайте обсмажитися 3-5 хвилин до вираженого рум'янцю. Перевернувши лише після, дайте рибкам схопитися і з другої сторони. В кінці приготування карасів обсушують на серветках і відразу ж подають.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як правильно посмажити рибу?
У цій статті розповімо, як правильно смажити різну рибу. Знаючи певні нюанси роботи з цим продуктом, у вас завжди буде виходити незрівнянне страву.
Як запекти карася в духовці?
Приготувати річкову рибку зовсім не складно, але якщо її запекти, то страва вийде просто незрівнянним. Далі розповімо, як незвичайно приготувати
Карась у сметані
Найчастіше свіжовиловлених карасів готують у сметані, так риба виходить ніжною, а в процесі тушкування дрібні кісточки розчиняються. Ми вирішили
Карась в духовці
Карась - смачна і доступна риба. І сьогодні мова піде про запеченої в духовці рибі. Таке просте і легке блюдо неодмінно припаде до душі вашим
Карась запечений
Карась - смачна прісноводна рибка сімейства Коропових. Її використовують у створенні різних страв: юшки, закуски, других страв. І зараз ми детально
Смажена риба в мультиварці
Якщо ви не любите смажити рибу на плиті, то ми можемо запропонувати альтернативний варіант. Приготуйте смажену рибу в мультиварці - на смак вона дуже