Вернуться назад Распечатать

Як посмажити карася?

Як посмажити карася?
Більшість любителів рибки небайдужі до карасів. Їх ніжне м'ясо і простий смак добре знайомий і улюблений багатьма, навіть самими рибалками, а доступність риби робить її ще й ідеальним варіантом для вечері. Докладно про те, як посмажити карася, ми розповімо в рецептах з цього матеріалу.

Як посмажити карася, щоб не було кісток?


Є у карасів і недолік, незважаючи на те, що це дуже м'ясиста і смачна риба, насолоджуватися такими її якостями під час трапези дуже складно через велику кількість кісток. З цією проблемою господині навчилися боротися елементарно просто.
Очистивши і попатравши рибу, озбройтеся гострим ножем і зробіть ромбовидні надрізи до самого хребта риби по всьому хвоста (аж до реберних кісток) з обох сторін. Посоліть.
Якщо ви не знаєте як посмажити карасів з хрусткою скоринкою, то це неймовірно просто: достатньо просто розжарити велику кількість олії (близько склянки) в сковороді, викласти рибку і дочекатися, поки вона підрум'яниться з обох сторін, перевертаючи один раз.

Як смачно посмажити карася в сметані на сковороді?


Запікання або гасіння обсмажених карасів у сметані – один з найбільш популярних способів приготування, без рецепта якого в даному матеріалі просто не обійтися.
Інгредієнти:

  • карасі - 4 шт.;

  • сметана - 480 мл;

  • рослинна олія - 115 мл;

  • панірувальні сухарі - 35 г;

  • жменя зелені кропу.


  • Приготування
    Випотрошених карасів добре приправте і обваляйте в борошні або сухарях. Отриману рибку обсмажте у великій кількості добре розігрітого рослинного олії до рум'яного кольору. Змішайте сметану з половиною склянки води і посоліть. Залийте отриманим соусом карасів і залиште їх тушкуватися на 15 хвилин. Жар при цьому повинен бути невеликим.

    Як правильно посмажити карася на сковороді?


    Для смаження краще вибирати чавунну сковороду, добре зберігає і розподіляє тепло.
    Як посмажити карася?

    Карасів випатрайте і позбавте від луски. Після промивання і обсушування, часто наріжте рибу вздовж хребта, посипте сіллю, а потім обваляйте в борошні. Для більш хрусткою текстури заміною борошні можуть стати панірувальні сухарі. Після того, як рибка буде запанирована, її викладають на сковороду з великою кількістю сильно розігрітого масла (близько склянки, масло повинне злегка диміти на поверхні). Виклавши карасів, не чіпайте їх, а дайте обсмажитися 3-5 хвилин до вираженого рум'янцю. Перевернувши лише після, дайте рибкам схопитися і з другої сторони. В кінці приготування карасів обсушують на серветках і відразу ж подають.