Класична окрошка з ковбасою на квасі - рецепт
З наближенням літа знову набирають обертів популярності освіжаючі холодні супи, які не тільки насичують, але і дозволяють отримати непередаване задоволення від трапези, з яким може зрівнятися тільки насолоду від поїдання морозива в спеку. Одним з таких є окрошка. Сьогодні ми поговоримо про приготування окрошки з ковбасою на квасі.
Запропоновані рецепти, звичайно ж, не є абсолютно класичними. Такими їх вважають сучасні споживачі, які згодом адаптували істинно оригінальні рецептури під свій смак і модернізували їх за допомогою заміни одних компонентів іншими. Так, наприклад, раніше використовувалося для приготування класичної окрошки тільки м'ясо, а про ковбасу в минулі часи не було згадок. Поряд із запропонованими в рецептах овочами використовувалися також редька, іноді солоні огірки і багато різної зелені. Крім того, в старовину окрошку готували з грибами і не додавали в неї картоплю, що для нас в даний час здається абсолютно не прийнятним.
Але якщо не судити запропоновані нижче рецепти суворо, їх все ж можна назвати класичними, тільки з деякими сучасними поправками. І головна з них в даному випадку - використання в інгредієнтах ковбаси.
Інгредієнти:
квас – 15-18 л;
варена ковбаса докторська – 325 г;
зварені круто яйця курячі – 4 шт.;
лук зелений – 1 невеликий пучок;
редис великий – 3-4 шт.;
свіжі огірки – 290 г;
картопляні бульби – 550 г;
зелень кропу – 1 середній пучок;
сіль велика – за смаком;
сметана густа – 120-150 р.
Приготування
Для приготування окрошки за класичним рецептом нам необхідно відварити в мундирі картопляні бульби і круто курячі яйця. Потім картоплини і яйця очищаємо і нарізаємо кубиками. Тим же манером подрібнюємо докторську ковбасу варену, промитий і обсушенный редис і огірочки і дрібненько розрізаємо гострим ножем підготовлені стебла зеленого лука і укропчика. Змішуємо всі компоненти в широкій мисці або каструлі. Отриману багатокомпонентну суміш розкладаємо по тарілках, заливаємо квасом, додаємо до смаку сметану, сіль і перемішуємо гарненько.
Інгредієнти:
квас – 15-18 л;
копчена ковбаса – 280 м;
яйця курячі – 3-4 шт.;
лук зелений – 1 середній пучок;
редис великий (за бажанням) – 2-3 шт.;
свіжі огірки – 290 г;
картопляні бульби – 650-800 г;
зелень кропу – 1 середній пучок;
сіль велика – за смаком;
сметана густа – 120-150 р.
Приготування
Відмітна особливість даного рецепту у використанні замість вареної ковбаси копченої або варено-копченої. Завдяки цьому смак страви набуває пікантну нотку і своєрідний насичений аромат.
В іншому готуємо інгредієнти для класичної окрошки на квасі аналогічно описаним вище рекомендацій. Відварюємо до готовності і очищаємо картопляні бульби і яйця і нарізаємо обидва компоненти невеликими кубиками. Таким же чином подрібнюємо очищену копчену ковбасу і трохи дрібніше шаткуємо огірки і редис. Тепер готуємо стебла зеленого лука і нарізаємо дрібними косими пір'ям, а свіжу зелень кропу дрібненько розрізаємо гострим ножем.
Далі рекомендуємо змішати всі підготовлені складові страви в каструлі, заправити сметаною, залити квасом окрошечным або хлібним і добре перемішати.
Пробуємо окрошку на смак і при необхідності підсолюємо.
Класичну окрошку на квасі з ковбасою часто наповнюють додатковим смаком. Для цього в неї додають за смаком при подачі гірчицю або хрін. Або ж безпосередньо при приготуванні вводять в блюдо заправку з розтертого вареного жовтка з зеленою цибулею, зеленню і сіллю. Оброблені таким чином зелені інгредієнти по максимуму розкривають свої смакові якості і благотворно впливають на підсумковий результат страви.
Запропоновані рецепти, звичайно ж, не є абсолютно класичними. Такими їх вважають сучасні споживачі, які згодом адаптували істинно оригінальні рецептури під свій смак і модернізували їх за допомогою заміни одних компонентів іншими. Так, наприклад, раніше використовувалося для приготування класичної окрошки тільки м'ясо, а про ковбасу в минулі часи не було згадок. Поряд із запропонованими в рецептах овочами використовувалися також редька, іноді солоні огірки і багато різної зелені. Крім того, в старовину окрошку готували з грибами і не додавали в неї картоплю, що для нас в даний час здається абсолютно не прийнятним.
Але якщо не судити запропоновані нижче рецепти суворо, їх все ж можна назвати класичними, тільки з деякими сучасними поправками. І головна з них в даному випадку - використання в інгредієнтах ковбаси.
Окрошка на квасі з ковбасою - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування окрошки за класичним рецептом нам необхідно відварити в мундирі картопляні бульби і круто курячі яйця. Потім картоплини і яйця очищаємо і нарізаємо кубиками. Тим же манером подрібнюємо докторську ковбасу варену, промитий і обсушенный редис і огірочки і дрібненько розрізаємо гострим ножем підготовлені стебла зеленого лука і укропчика. Змішуємо всі компоненти в широкій мисці або каструлі. Отриману багатокомпонентну суміш розкладаємо по тарілках, заливаємо квасом, додаємо до смаку сметану, сіль і перемішуємо гарненько.
Окрошка класична з квасом і копченою ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Відмітна особливість даного рецепту у використанні замість вареної ковбаси копченої або варено-копченої. Завдяки цьому смак страви набуває пікантну нотку і своєрідний насичений аромат.
В іншому готуємо інгредієнти для класичної окрошки на квасі аналогічно описаним вище рекомендацій. Відварюємо до готовності і очищаємо картопляні бульби і яйця і нарізаємо обидва компоненти невеликими кубиками. Таким же чином подрібнюємо очищену копчену ковбасу і трохи дрібніше шаткуємо огірки і редис. Тепер готуємо стебла зеленого лука і нарізаємо дрібними косими пір'ям, а свіжу зелень кропу дрібненько розрізаємо гострим ножем.
Далі рекомендуємо змішати всі підготовлені складові страви в каструлі, заправити сметаною, залити квасом окрошечным або хлібним і добре перемішати.
Пробуємо окрошку на смак і при необхідності підсолюємо.
Класичну окрошку на квасі з ковбасою часто наповнюють додатковим смаком. Для цього в неї додають за смаком при подачі гірчицю або хрін. Або ж безпосередньо при приготуванні вводять в блюдо заправку з розтертого вареного жовтка з зеленою цибулею, зеленню і сіллю. Оброблені таким чином зелені інгредієнти по максимуму розкривають свої смакові якості і благотворно впливають на підсумковий результат страви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати окрошку на кефірі?
Неймовірно популярну окрошку готують на абсолютно різній основі. Однак найпоширенішим є цей легкий прохолодний супчик саме на кефірі. І далі
Класична окрошка на кефірі – рецепт
Складно визначити класичний варіант окрошки, якщо деякі вважають правильною основу на квасі, інші на воді. Ми ж розповімо, як зробити цей улюблений
Класична окрошка - рецепт
З наближенням теплих днів усі любителі кисленького супчика окрошки почали її готувати! І якщо про наповнення мало що можна сказати, часто вона не
Пісна окрошка
Любимейшую багатьма окрошку можна приготувати і в піст, замінивши м'ясні компоненти рибою або зовсім виключивши їх зі складу. Вийде чудове, легке
Окрошка класична з ковбасою – рецепт
З приходом теплих днів оновлюється наше меню, додаються страви зі свіжих овочів, на зміну гарячих супів приходять холодні. Найулюбленіше холодне
Окрошка на квасі
Окрошка - знамените блюдо, яке швидко готується і швидко з'їдається. Якщо ви вирішили зробити цей чудовий суп своїй родині, то варто переглянути наші