Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісний суп із сочевиці

Пісний суп із сочевиці

28-04-2016, 21:07
411
Пісний суп із сочевиці
Сочевиця – дуже корисний вид їстівних бобових. Це чудовий білковий продукт, що містить, крім усього іншого, рослинну клітковину. А це означає, що з сочевиці можна готувати смачні пісні страви, в тому числі і супи.
Так що йдемо в магазин або на базар і вибираємо гарну сочевицю будь-якого сорту і кольору, яка більше подобається. Слід зауважити, що сочевиця різних сортів (зазвичай розрізняють по кольорам) зварюється до готовності в неоднакове час, проте в будь-якому випадку, вона вариться від 20 до 60 хвилин (будемо визначати готовність досвідченим шляхом, то є, на смак).

Як зварити пісний суп із сочевиці?


Однозначно краще зварити сочевицю окремо і, може бути, промити (для уникнення можливого посилення метеоризму), а потім додати решту.

Суп пісний дієтичний з сочевицею, картоплею і грибами – рецепт


Інгредієнти:

  • сочевиця – 1-15 склянки;

  • морква – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • гриби білі або печериці – 5-8 шт.;

  • олія оливкова;

  • зелень (цибуля, петрушка, кріп та ін);

  • часник – 2 зубчики;

  • спеції сухі мелені.


  • Приготування
    Замочуємо сочевицю хвилин на 20 у крутому окропі, потім промиваємо, заливаємо чисту воду і варимо до готовності в просторій каструлі.
    В окремій каструлі варимо протягом 20 хвилин нарізані моркву, гриби і картоплю (води потрібно не більш 15 л, а краще менше). Додаємо спеції. Фактично це вже овочевий суп.
    Як тільки сочевиця готова, промиваємо її кип'яченою водою (або не промиваємо) і з'єднуємо з овочевим супом з другої каструлі. Вливаємо трохи оливкової олії, якщо хочете – заправте суп 2 столовими ложками томат-пасти.
    Додаємо рубану зелень і часник. Даємо супу настоятися 10 хвилин під кришкою.
    Подаємо з грубими дієтичними хлібцями.

    Пісний суп-пюре з сочевиці – рецепт в індійському стилі


    Інгредієнти:

  • сочевиця (краще червона або жовта) – 2 склянки;

  • солодкий перець червоний – 2 шт.;

  • гарбуз мускатний – 200 г;

  • фенхель – 1 плід;

  • суміш сухих спецій каррі;

  • томат-паста – 3 ст. ложки;

  • часник – 3-5 зубчиків;

  • зелень (цибуля, петрушка, кінза, розмарин, базилік, естрагон);

  • насіння кунжуту – 2 ст. ложки;

  • лимон.


  • Приготування
    Сочевицю запарюємо окропом, промиваємо, проварюємо (відвар зливаємо в окрему миску).
    М'якоть гарбуза, солодкий перець і фенхель нарізаємо дрібно і пасеруємо до м'якості в сковороді на пісному маслі з додаванням карі та томату. Остуджуємо цю суміш, додаємо в неї трохи соку лимона і води.
    Готову сочевицю, часник і пасеровані в сковороді овочі доводимо блендером до стану однорідності. Якщо консистенція занадто густа підливаємо трохи відвару сочевиці.
    Готовий теплий суп розливаємо в порційні чашки, присипаємо рубаною зеленню і насінням кунжуту. Такий пісний суп із сочевиці подаємо з прісною простий коржем або лавашем .

    Пісний суп із зеленої сочевиці з баклажанами – рецепт в паназиатском стилі


    Інгредієнти:

  • сочевиця – 1 склянка;

  • баклажани – 2 шт.;

  • стиглі томати тугі червоні – 2-3 шт.;

  • корінь імбиру – 1 шт.;

  • лемонграс, кінза, базилік; черемша;

  • олія кунжутна;

  • часник і спеції – за розсудом;

  • соєвий соус.


  • Приготування
    Пісний суп із сочевиці

    Сочевицю запарювати окропом і промивати двічі, потім зварити до готовності, відвар не зливати.
    Баклажани нарізати кубиками, потримати в холодній воді хвилин 10 і відкинути на друшляк.
    Сильно розігріти в сковороді кунжутне масло. Обсмажити баклажани при періодичному помішуванні і струшуванні сковороди. Додати крупно рубані томати і спеції. Зменшити вогонь і дотушить.
    З'єднати баклажани з сочевицею, присипати подрібненою зеленню. Заправити суп соєвим соусом. Можна подавати з рисовими колобками або ячмінними коржами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вегетаріанський суп із сочевиці
    Вегетаріанський суп із сочевиці
    Сочевиця здавна славиться своїми корисними властивостями - зміцнює імунітет, серцево-судинну систему, крім того її харчова цінність така, що може
    Суп з червоної сочевиці
    Суп з червоної сочевиці
    Сочевиця не тільки корисний, але і смачний продукт. Найчастіше з сочевиці готують супи. Особливо люблять таке перше блюдо вегетаріанці, тому що
    Салат із сочевиці
    Салат із сочевиці
    Як ви ставитеся до корисним салату, які, до того ж, і на смак дуже приємні? Позитивно? Тоді ось вам стаття з рецептами салатів із сочевиці. З неї ви
    Страви з сочевиці
    Страви з сочевиці
    Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
    Пюре із сочевиці
    Пюре із сочевиці
    Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці - смачне і ситне страву, яке може бути як гарніром, так і основною стравою. Готувати її дуже просто, особливо використовуючи