Пісні вареники з картоплею і грибами

Як приготувати пісні вареники з картоплею і грибами - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Так як страва у нас пісне, то й тісто і начинку необхідно підготувати без використання продуктів тваринного походження. Для тіста змішати просіяне борошно з олією і підсоленою гарячою водою і виробляємо заміс. Спочатку вимішуємо ложкою, а коли це вдаватиметься з працею, продовжуємо і завершуємо місити руками, при необхідності додаючи ще трохи борошна, щоб отримати в результаті не липнущую текстуру борошняного кома. Тепер прикриваємо його харчовою плівкою і даємо дозріти і настоятися хвилин сорок-п'ятдесят.
Ставимо також варитися картоплю. Його для цього очищаємо, ріжемо на частини, заливаємо водою і розташовуємо на плиті. По досягненні овочевими скибочками м'якості, воду зливаємо, а овоч розминаємо в пюре товкачиком.
Найсмачнішими, безперечно, виходять вареники з картоплею і сушеними грибами. Якщо у вас такі є - чудово, замочуємо їх заздалегідь для набухання, а потім відварюємо протягом п'ятнадцяти хвилин. При відсутності сушених грибочків, можна брати і свіжі, доступні круглий рік, печериці. Їх попередньо відварювати не потрібно, а достатньо лише промити і нарізати досить дрібно.
Тепер прогріваємо сковороду ретельно, попередньо наливши в неї рослинного масла і викладаємо підготовлені відварені сушені або свіжі гриби. Даємо їм підрум'янитися, помішуючи до випаровування вологи, після чого додаємо нашатковану кубиками цибулька, обсмажуємо все разом до м'якості і рум'яності, підсолюємо і викладаємо грибну піджарку з цибулею в картопляне пюре. Дуже смачно виходить, якщо додати в начинку на цьому етапі подрібнений зелений цибулька, укропчик і мелений перчик. Перемішуємо наповнення ретельно, і по готовності тіста приступаємо до оформлення пісних вареників.
Розкачуємо тісто до однорідного пласта, вирізаємо склянкою круглі коржі, наповнюємо начинкою, складаємо навпіл і запечатуємо ретельно, защипнувши краю.
Відварюємо варенички в підсоленій воді протягом п'яти хвилин після закипання, після чого виловлюємо шумівкою на тарілку і подаємо з пісним майонезом.

І без того невисоку калорійність пісних вареників з картоплею та грибами можна при необхідності додатково знизити, не використовуючи для начинки рослинне масло, додавши в картопельку просто відварені гриби і доповнивши її зеленою цибулею і зеленню.
Якщо ж калорійність страви не принципова, то можна трохи урізноманітнити подачу страви, приготувавши смажені вареники з картоплею і грибами. Для цього після того як вироби будуть відварені до готовності, даємо їм стекти від води і викладаємо на сковороду, попередньо підсмажити в ній на рослинному маслі трохи шинкованої цибулі і виклавши його в тарілку. Підрум'янюємо варенички з двох сторін «цибулевому» маслечко і подаємо з тим самим посмажені раніше цибулькою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Пісні голубці з рисом і грибами
У пошуках різноманітності пісного меню зверніть увагу на звичні рецепти, які адаптовані спеціально для таких днів. Наприклад, ліниві голубці можна

Пісні вареники
Хорошим варіантом ситного і смачно страви, без додавання складових тваринного походження можна впевнено назвати вареники з різноманітними начинками.

Вареники з картоплею на кефірі
Тісто для вареників з картоплею має бути м'яким, однак досить щільним, щоб не розвариться в процесі приготування. Такого ідеального результату можна

Вареники з сирою картоплею
Для шанувальників домашньої кухні, зокрема вареників, пропонуємо кілька досить оригінальних рецептів цього традиційного слов'янського страви. В

Вареники з картоплею та грибами
Вареники з картоплею і грибами - самий популярний, і, безсумнівно, дуже смачний варіант приготування цієї страви. Кожна господиня, звичайно ж, готує

Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники