Капуста брокколі - рецепти
Капуста брокколі відрізняється яскравим, насиченим зеленим кольором і багатим вітамінним складом. Її можна на гарнір приготувати, зробивши смачний салат або запекти в духовці. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів страв з капусти броколі.
Інгредієнти:
брюссельська капуста – 385 г;
цвітна капуста – 345 г;
брокколі – 295 г;
помідор – 490 г;
морква – 65 г;
перець солодкий – 95 г;
рис – 95 г;
масло рослинне – 35 мл;
спеції;
вода кип'ячена – 15 л.
Приготування
Рецепт приготування супу з капусти броколі дуже простий. Для початку відварюємо рис і відкидаємо його на друшляк. Помідори обполіскуємо, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо кубиками. Морква шаткуємо соломкою на крупній тертці, а перець обробляємо і рубаємо тонкою соломкою. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо моркву. Обсмажуємо її 5 хвилин, а потім додаємо перець і підрум'янюємо всі разом. Брюссельську, цвітну і капусту брокколі промиваємо і розбираємо на суцвіття. В каструлі, кип'ятимо воду, викладаємо овочеву обжарку, кидаємо помідори, підготовлену капусту, рис і приправляємо спеціями. Накриваємо каструлю кришкою і варимо суп з цвітної капусти та брокколі згідно з рецептом 15 хвилин на слабенькому вогні.
Інгредієнти:
брокколі – 105 г;
цвітна капуста – 105 г;
чебрець – 2 гілочки;
мигдаль – 55 г;
спеції.
Для соусу:
базилік – 1 пучок;
майонез – 35 мл
Приготування
Брокколі і свіжу цвітну капусту ділимо на дрібні суцвіття і викладаємо в пароварку. Підсолюємо овочі за смаком і готуємо хвилин 10 до м'якого стану. Мигдаль подрібнюємо ножем і обсмажуємо на сухій сковороді, постійно помішуючи. Для приготування соусу базилік обполіскуємо, струшуємо і дрібно шаткуємо. Потім змішуємо зелень з майонезом. Викладаємо капусту на підігріте плоске блюдо, поливаємо зеленим соусом, посипаємо мигдалем і прикрашаємо листочками чебрецю.
Інгредієнти:
капуста брокколі – 605 г;
китайські гриби – 35 г;
цибуля ріпчаста – 95 г;
свіжий імбир – 10 г;
сирний сир – 195 г;
темний соєвий соус – 4 ст. ложки;
мигдаль – за смаком;
крохмаль – 10 г;
овочевий бульйон – 15 ст.;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Сухі гриби заздалегідь заливаємо водою і залишаємо на кілька годин. Потім рідину зливаємо і нарізаємо гриби маленькими шматочками. Цибулю і імбир чистимо і тонко шаткуємо. Брокколі промиваємо, обсушуємо і поділяємо на суцвіття. В чавунну сковороду наливаємо олію, розігріваємо його, викладаємо всі овочі, крім грибів, і обсмажуємо 5 хвилин. Потім додаємо сир, подрібнений кубиками, додаємо гриби, вливаємо соєвий соус і перемішуємо. Через 2 хвилини вводимо овочевий бульйон, накриваємо посуд кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні 10 хвилин. Тим часом у холодній воді крохмаль розводимо і виливаємо його в сковороду, помішуючи. Кришимо мигдаль, підрум'янюємо його окремо, а потім додаємо в готову страву. Як гарнір чудово підійде відварний рис.
Інгредієнти:
брокколі – 355 г;
капуста цвітна – 345 г;
болгарський перець – 55 г;
помідори черрі – 495 г;
варене яйце – 3 шт.;
майонез;
спеції;
ковбаса варена – 195 р.
Приготування
Брокколі і свіжу цвітну капусту обробляємо і поділяємо на суцвіття. Перець і помідори дрібно нарізаємо, а ковбасу і обчищені яйця кришимо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, поливаємо майонезом і приправляємо улюбленими спеціями.
Рецепт супу з брокколі та брюссельської капусти
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування супу з капусти броколі дуже простий. Для початку відварюємо рис і відкидаємо його на друшляк. Помідори обполіскуємо, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо кубиками. Морква шаткуємо соломкою на крупній тертці, а перець обробляємо і рубаємо тонкою соломкою. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо моркву. Обсмажуємо її 5 хвилин, а потім додаємо перець і підрум'янюємо всі разом. Брюссельську, цвітну і капусту брокколі промиваємо і розбираємо на суцвіття. В каструлі, кип'ятимо воду, викладаємо овочеву обжарку, кидаємо помідори, підготовлену капусту, рис і приправляємо спеціями. Накриваємо каструлю кришкою і варимо суп з цвітної капусти та брокколі згідно з рецептом 15 хвилин на слабенькому вогні.
Рецепт приготування закуски з брокколі та цвітної капусти
Інгредієнти:
Приготування
Брокколі і свіжу цвітну капусту ділимо на дрібні суцвіття і викладаємо в пароварку. Підсолюємо овочі за смаком і готуємо хвилин 10 до м'якого стану. Мигдаль подрібнюємо ножем і обсмажуємо на сухій сковороді, постійно помішуючи. Для приготування соусу базилік обполіскуємо, струшуємо і дрібно шаткуємо. Потім змішуємо зелень з майонезом. Викладаємо капусту на підігріте плоске блюдо, поливаємо зеленим соусом, посипаємо мигдалем і прикрашаємо листочками чебрецю.
Рецепт приготування тушкованою капусти брокколі з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Сухі гриби заздалегідь заливаємо водою і залишаємо на кілька годин. Потім рідину зливаємо і нарізаємо гриби маленькими шматочками. Цибулю і імбир чистимо і тонко шаткуємо. Брокколі промиваємо, обсушуємо і поділяємо на суцвіття. В чавунну сковороду наливаємо олію, розігріваємо його, викладаємо всі овочі, крім грибів, і обсмажуємо 5 хвилин. Потім додаємо сир, подрібнений кубиками, додаємо гриби, вливаємо соєвий соус і перемішуємо. Через 2 хвилини вводимо овочевий бульйон, накриваємо посуд кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні 10 хвилин. Тим часом у холодній воді крохмаль розводимо і виливаємо його в сковороду, помішуючи. Кришимо мигдаль, підрум'янюємо його окремо, а потім додаємо в готову страву. Як гарнір чудово підійде відварний рис.
Рецепт салату з капусти броколі
Інгредієнти:
Приготування
Брокколі і свіжу цвітну капусту обробляємо і поділяємо на суцвіття. Перець і помідори дрібно нарізаємо, а ковбасу і обчищені яйця кришимо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, поливаємо майонезом і приправляємо улюбленими спеціями.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з брокколі та цвітної капусти
З брокколі та цвітної капусти можна легко приготувати смачний і поживний суп, який полюбиться всій вашій родині. Низькокалорійний, ніжний і досить
Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
Брокколі у вершковому соусі
Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
Тушкована брокколі
Тушкована брокколі - смачне і корисне блюдо, яке можна подавати до столу як самостійно, так і як гарнір до риби або м'яса. У нашій статті ми зібрали
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Броколі в мультиварці
Капуста брокколі - це одна з різновидів цвітної капусти, в якій міститься багато корисних речовин. І сьогодні ми розповімо, які страви можна