Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Капуста брокколі - рецепти

Капуста брокколі - рецепти

28-04-2016, 19:45
502
Капуста брокколі - рецепти
Капуста брокколі відрізняється яскравим, насиченим зеленим кольором і багатим вітамінним складом. Її можна на гарнір приготувати, зробивши смачний салат або запекти в духовці. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів страв з капусти броколі.

Рецепт супу з брокколі та брюссельської капусти


Інгредієнти:

  • брюссельська капуста – 385 г;

  • цвітна капуста – 345 г;

  • брокколі – 295 г;

  • помідор – 490 г;

  • морква – 65 г;

  • перець солодкий – 95 г;

  • рис – 95 г;

  • масло рослинне – 35 мл;

  • спеції;

  • вода кип'ячена – 15 л.


  • Приготування
    Рецепт приготування супу з капусти броколі дуже простий. Для початку відварюємо рис і відкидаємо його на друшляк. Помідори обполіскуємо, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо кубиками. Морква шаткуємо соломкою на крупній тертці, а перець обробляємо і рубаємо тонкою соломкою. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо моркву. Обсмажуємо її 5 хвилин, а потім додаємо перець і підрум'янюємо всі разом. Брюссельську, цвітну і капусту брокколі промиваємо і розбираємо на суцвіття. В каструлі, кип'ятимо воду, викладаємо овочеву обжарку, кидаємо помідори, підготовлену капусту, рис і приправляємо спеціями. Накриваємо каструлю кришкою і варимо суп з цвітної капусти та брокколі згідно з рецептом 15 хвилин на слабенькому вогні.

    Рецепт приготування закуски з брокколі та цвітної капусти


    Інгредієнти:

  • брокколі – 105 г;

  • цвітна капуста – 105 г;

  • чебрець – 2 гілочки;

  • мигдаль – 55 г;

  • спеції.

  • Для соусу:

  • базилік – 1 пучок;

  • майонез – 35 мл


  • Приготування
    Брокколі і свіжу цвітну капусту ділимо на дрібні суцвіття і викладаємо в пароварку. Підсолюємо овочі за смаком і готуємо хвилин 10 до м'якого стану. Мигдаль подрібнюємо ножем і обсмажуємо на сухій сковороді, постійно помішуючи. Для приготування соусу базилік обполіскуємо, струшуємо і дрібно шаткуємо. Потім змішуємо зелень з майонезом. Викладаємо капусту на підігріте плоске блюдо, поливаємо зеленим соусом, посипаємо мигдалем і прикрашаємо листочками чебрецю.

    Рецепт приготування тушкованою капусти брокколі з грибами


    Інгредієнти:

  • капуста брокколі – 605 г;

  • китайські гриби – 35 г;

  • цибуля ріпчаста – 95 г;

  • свіжий імбир – 10 г;

  • сирний сир – 195 г;

  • темний соєвий соус – 4 ст. ложки;

  • мигдаль – за смаком;

  • крохмаль – 10 г;

  • овочевий бульйон – 15 ст.;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Сухі гриби заздалегідь заливаємо водою і залишаємо на кілька годин. Потім рідину зливаємо і нарізаємо гриби маленькими шматочками. Цибулю і імбир чистимо і тонко шаткуємо. Брокколі промиваємо, обсушуємо і поділяємо на суцвіття. В чавунну сковороду наливаємо олію, розігріваємо його, викладаємо всі овочі, крім грибів, і обсмажуємо 5 хвилин. Потім додаємо сир, подрібнений кубиками, додаємо гриби, вливаємо соєвий соус і перемішуємо. Через 2 хвилини вводимо овочевий бульйон, накриваємо посуд кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні 10 хвилин. Тим часом у холодній воді крохмаль розводимо і виливаємо його в сковороду, помішуючи. Кришимо мигдаль, підрум'янюємо його окремо, а потім додаємо в готову страву. Як гарнір чудово підійде відварний рис.

    Рецепт салату з капусти броколі


    Інгредієнти:

  • брокколі – 355 г;

  • капуста цвітна – 345 г;

  • болгарський перець – 55 г;

  • помідори черрі – 495 г;
  • Капуста брокколі - рецепти

  • варене яйце – 3 шт.;

  • майонез;

  • спеції;

  • ковбаса варена – 195 р.


  • Приготування
    Брокколі і свіжу цвітну капусту обробляємо і поділяємо на суцвіття. Перець і помідори дрібно нарізаємо, а ковбасу і обчищені яйця кришимо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, поливаємо майонезом і приправляємо улюбленими спеціями.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з брокколі та цвітної капусти
    Суп з брокколі та цвітної капусти
    З брокколі та цвітної капусти можна легко приготувати смачний і поживний суп, який полюбиться всій вашій родині. Низькокалорійний, ніжний і досить
    Запіканка з брокколі та цвітної капусти
    Запіканка з брокколі та цвітної капусти
    Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
    Тушкована брокколі
    Тушкована брокколі
    Тушкована брокколі - смачне і корисне блюдо, яке можна подавати до столу як самостійно, так і як гарнір до риби або м'яса. У нашій статті ми зібрали
    Гарнір з цвітної капусти
    Гарнір з цвітної капусти
    Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
    Броколі в мультиварці
    Броколі в мультиварці
    Капуста брокколі - це одна з різновидів цвітної капусти, в якій міститься багато корисних речовин. І сьогодні ми розповімо, які страви можна