Капуста брокколі відрізняється яскравим, насиченим зеленим кольором і багатим вітамінним складом. Її можна на гарнір приготувати, зробивши смачний салат або запекти в духовці. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів страв з капусти броколі.
Рецепт супу з брокколі та брюссельської капусти
Інгредієнти: брюссельська капуста – 385 г; цвітна капуста – 345 г; брокколі – 295 г; помідор – 490 г; морква – 65 г; перець солодкий – 95 г; рис – 95 г; масло рослинне – 35 мл; спеції; вода кип'ячена – 15 л. Приготування Рецепт приготування супу з капусти броколі дуже простий. Для початку відварюємо рис і відкидаємо його на друшляк. Помідори обполіскуємо, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо кубиками. Морква шаткуємо соломкою на крупній тертці, а перець обробляємо і рубаємо тонкою соломкою. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо моркву. Обсмажуємо її 5 хвилин, а потім додаємо перець і підрум'янюємо всі разом. Брюссельську, цвітну і капусту брокколі промиваємо і розбираємо на суцвіття. В каструлі, кип'ятимо воду, викладаємо овочеву обжарку, кидаємо помідори, підготовлену капусту, рис і приправляємо спеціями. Накриваємо каструлю кришкою і варимо суп з цвітної капусти та брокколі згідно з рецептом 15 хвилин на слабенькому вогні.
Рецепт приготування закуски з брокколі та цвітної капусти
Інгредієнти: брокколі – 105 г; цвітна капуста – 105 г; чебрець – 2 гілочки; мигдаль – 55 г; спеції. Для соусу: базилік – 1 пучок; майонез – 35 мл Приготування Брокколі і свіжу цвітну капусту ділимо на дрібні суцвіття і викладаємо в пароварку. Підсолюємо овочі за смаком і готуємо хвилин 10 до м'якого стану. Мигдаль подрібнюємо ножем і обсмажуємо на сухій сковороді, постійно помішуючи. Для приготування соусу базилік обполіскуємо, струшуємо і дрібно шаткуємо. Потім змішуємо зелень з майонезом. Викладаємо капусту на підігріте плоске блюдо, поливаємо зеленим соусом, посипаємо мигдалем і прикрашаємо листочками чебрецю.
Рецепт приготування тушкованою капусти брокколі з грибами
Інгредієнти: капуста брокколі – 605 г; китайські гриби – 35 г; цибуля ріпчаста – 95 г; свіжий імбир – 10 г; сирний сир – 195 г; темний соєвий соус – 4 ст. ложки; мигдаль – за смаком; крохмаль – 10 г; овочевий бульйон – 15 ст.; олія рослинна; спеції. Приготування Сухі гриби заздалегідь заливаємо водою і залишаємо на кілька годин. Потім рідину зливаємо і нарізаємо гриби маленькими шматочками. Цибулю і імбир чистимо і тонко шаткуємо. Брокколі промиваємо, обсушуємо і поділяємо на суцвіття. В чавунну сковороду наливаємо олію, розігріваємо його, викладаємо всі овочі, крім грибів, і обсмажуємо 5 хвилин. Потім додаємо сир, подрібнений кубиками, додаємо гриби, вливаємо соєвий соус і перемішуємо. Через 2 хвилини вводимо овочевий бульйон, накриваємо посуд кришкою і тушкуємо на слабенькому вогні 10 хвилин. Тим часом у холодній воді крохмаль розводимо і виливаємо його в сковороду, помішуючи. Кришимо мигдаль, підрум'янюємо його окремо, а потім додаємо в готову страву. Як гарнір чудово підійде відварний рис.
Рецепт салату з капусти броколі
Інгредієнти: брокколі – 355 г; капуста цвітна – 345 г; болгарський перець – 55 г; помідори черрі – 495 г; варене яйце – 3 шт.; майонез; спеції; ковбаса варена – 195 р. Приготування Брокколі і свіжу цвітну капусту обробляємо і поділяємо на суцвіття. Перець і помідори дрібно нарізаємо, а ковбасу і обчищені яйця кришимо кубиками. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, поливаємо майонезом і приправляємо улюбленими спеціями.