Шпроти з салаки в домашніх умовах
![Шпроти з салаки в домашніх умовах Шпроти з салаки в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-04/shproti-z-salaki-v-domashnh-umovah_201.jpeg)
Рецепт шпротів салаки в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У невеликий кухлик з нержавіючої сталі насипаємо хорошої якості чорний чай, промиту в чистій воді цибульне лушпиння, листи лавра і два види перцю. Весь вміст ковшика заливаємо питною водою і відправляємо його на конфорку газової плити. Як тільки все це закипить, зводимо вогонь до середнього режиму і варимо заливку 10-12 хвилин під закритою кришкою.
Розморожуємо свіжозаморожену салаку, ретельно обполіскуємо її в воді і зрізаємо ножем плавники (з боків і на хвості) і голови. Далі надрізаємо черевця і потрошимо у салаки нутрощі. Знову обполіскуємо рибу і поміщаємо її повненьким рядочок у посуд з нержавійки так, щоб спинки були нагорі. Присипаємо її кухонною сіллю, потрібною кількістю соняшникової олії і заливаємо салаку процідженої ароматною заливкою, яку ми раніше з вами приготували. Всю цю красу тушкуємо на ледве-ледве тліючому вогні 2 години 15 хвилин.
Шпроти по-домашньому з салаки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
У цьому рецепті можна взяти салаку побільше, яку ми також належним чином чистимо, а після обов'язково моєму в холодній воді. Викладаємо підготовлені рибні тушки в ємність з жароміцного скла так, щоб їх черевця лежали на дні а бочка щільно прилягали один до одного.
У попередньо завареною заварці з чорного чаю, розмішуємо сіль, а після з'єднуємо її з маслом і ложечкою перемішуємо. Поверх правильно покладеної салаки кладемо лаврушки і кілька горошин запашного перцю. Потім заливаємо все заздалегідь зробленій заливкою з чаю з маслом і виставляємо всі в центр духовки. Температуру доводимо до 200 градусів і стежимо за тим, коли закипить заливка, що покриває рибу. Після цього прикручуємо температуру в духовці до 165 градусів, шпроти прикриваємо кришкою і чекаємо їх приготування 1 годину 45 хвилин.
Домашні шпроти з салаки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо у великій кількості води всю наявну в нас салаку. Гострим лезом ножа зрізаємо з кожної рибини голову, прибираємо плавники і вичищаємо внутрішню частину черевець. В мультиварку розкладаємо по всьому дну
![Шпроти з салаки в домашніх умовах Шпроти з салаки в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-04/shproti-z-salaki-v-domashnh-umovah_452.jpeg)
Такі шпроти домашнього приготування з смачною свіжої салаки ніколи не поступляться ні однієї, навіть самої дорогою, банку консерви зробленої на виробництві.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Лаваш з шинкою і сиром](/uploads/posts/2016-04/lavash-z-shinkoyu-sirom_891.jpeg)
Лаваш з шинкою і сиром
Сьогодні тонкий лаваш дуже популярний у приготуванні різноманітних фуршетних закусок або в оформленні швидких бутербродів. Далі зупинимося на
![Шпроти з уклейки в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-04/shproti-z-ukleyki-v-domashnh-umovah_481.jpeg)
Шпроти з уклейки в домашніх умовах
Якщо ви ще не пробували зробити шпроти самостійно, то неодмінно вивчіть наші рецепти. Далі максимально детально опишемо, як зробити цю знамениту
![Шпроти з річкової риби в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-04/shproti-z-rchkovoyi-ribi-v-domashnh-umovah_891.jpeg)
Шпроти з річкової риби в домашніх умовах
Шикарну закуску можна спорудити власноруч, маючи в розпорядженні невелику кількість дрібної річкової риби та деяких звичайних складових. Домашні
![Шпроти з кільки в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-04/shproti-z-klki-v-domashnh-umovah_591.jpeg)
Шпроти з кільки в домашніх умовах
Якщо ви не довіряєте якості покупних рибних консервів, то вам неодмінно варто приготувати власноруч ці чудові шпроти. Далі детально опишемо весь
![Шпроти в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-07/shproti-v-domashnh-umovah_861.jpeg)
Шпроти в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від бутербродів і салатів зі шпротами, то радимо вам не купувати цю смачну рибку, а приготувати в домашніх умовах. Це набагато
![Салака - рецепти](/uploads/posts/2015-03/salaka-recepti_591.jpeg)
Салака - рецепти
Дрібну рибку салаку не так часто використовують у приготуванні різноманітних страв. Ми беремося це виправити і розповімо, як смачно замаринувати цю