Лимонний тарт з меренгою
Лимонний тарт з меренгою – свіжий весняний десерт, який припаде до смаку всім любителям не солодкавих солодощів з приємною кислинкою. Спробуйте приготувати це просте ласощі, слідуючи парі рецептів зібраних у цьому матеріалі.
Італійська меренга відрізняється від інших тим, що заварюється цукровим сиропом, а не збивається з цукровими кристалами.
Інгредієнти:
Для основи:
вершкове масло - 135 г;
цукрова пудра - 95 г;
цедра лимона;
мигдальна борошно - 45 г;
яєчний жовток - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
пшеничне борошно - 230 р.
Для крему:
лимонний сік - 155 мл;
вершкове масло - 95 г;
цукор - 145 г;
яйця - 5 шт.;
крохмаль - 10 р.
Для меренги:
яєчні білки - 100 г;
цукор - 190 г;
вода - 65 мл
Приготування
Розм'якшене масло збийте в крем з цукровою пудрою. Окремо змішайте яйця і цедру і додайте їх до збитого масла. Всипте суміш з просіяного мигдальної та пшеничного борошна, після чого добре перемішайте всі разом і розподіліть тісто у формі. Покладіть коло пергаменту поверх і насипте на нього будь-яку крупу, яка допоможе тесту не піднятися при випіканні. Спершу залиште основу на 3 години на холоді, а потім запікайте 15 хвилин при 180. Охолодіть.
Для курда (заварного лимонного крему), розтопіть масло разом з соком лимона. Зніміть з вогню. Збийте яйця з крохмалем і цукром, додайте їх до масляно-цитрусової суміші і поверніть на вогонь. Варіть на самому мінімальному спеки, помішуючи, поки не загусне, після чого охолодіть всі 10 хвилин і влийте в основу з тіста і залиште охолоджуватися на всю ніч.
Для меренги зваріть сироп з цукру і води, доводячи його до температури в 114 градусів. Білки яєць збийте до стійкої піни, а потім, не припиняючи збивання, вливайте порції гарячого сиропу. Збивайте меренгу ще 10 хвилин вже з сиропом, а потім відсаджуйте на поверхню десерту. Тарт з лимонним курдом і меренгою можна подавати відразу ж, а можна підрум'янити меренгу кулінарної пальником.
Інгредієнти:
Для тарта:
основа з пісочного тіста (26 см);
сік 4 лимонів;
цукор - 100 г;
яйця - 3 шт.;
крохмаль - 15 г;
Для мергени:
яєчні білки - 2 шт.;
цукор - 110 г;
крохмаль - 5 р.
Приготування
Збийте сік лимонів з крохмалем і цукром, додайте на слабкому спеки і влийте яєчні жовтки. Продовжуйте збивання, поки крем не загусне, потім охолодіть його і перелийте в основу з тіста. Залиште до повного застигання в холоді.
Збийте компоненти меренги, поки не отримаєте стійку білкову масу. Отсадите порції меренги поверх тарта і подавайте його відразу ж, або попередньо підрум'яньте поверхню пальником.
Лимонний тарт з італійської меренгою – рецепт
Італійська меренга відрізняється від інших тим, що заварюється цукровим сиропом, а не збивається з цукровими кристалами.
Інгредієнти:
Для основи:
Для крему:
Для меренги:
Приготування
Розм'якшене масло збийте в крем з цукровою пудрою. Окремо змішайте яйця і цедру і додайте їх до збитого масла. Всипте суміш з просіяного мигдальної та пшеничного борошна, після чого добре перемішайте всі разом і розподіліть тісто у формі. Покладіть коло пергаменту поверх і насипте на нього будь-яку крупу, яка допоможе тесту не піднятися при випіканні. Спершу залиште основу на 3 години на холоді, а потім запікайте 15 хвилин при 180. Охолодіть.
Для курда (заварного лимонного крему), розтопіть масло разом з соком лимона. Зніміть з вогню. Збийте яйця з крохмалем і цукром, додайте їх до масляно-цитрусової суміші і поверніть на вогонь. Варіть на самому мінімальному спеки, помішуючи, поки не загусне, після чого охолодіть всі 10 хвилин і влийте в основу з тіста і залиште охолоджуватися на всю ніч.
Для меренги зваріть сироп з цукру і води, доводячи його до температури в 114 градусів. Білки яєць збийте до стійкої піни, а потім, не припиняючи збивання, вливайте порції гарячого сиропу. Збивайте меренгу ще 10 хвилин вже з сиропом, а потім відсаджуйте на поверхню десерту. Тарт з лимонним курдом і меренгою можна подавати відразу ж, а можна підрум'янити меренгу кулінарної пальником.
Як приготувати французький лимонний тарт?
Інгредієнти:
Для тарта:
Для мергени:
Приготування
Збийте сік лимонів з крохмалем і цукром, додайте на слабкому спеки і влийте яєчні жовтки. Продовжуйте збивання, поки крем не загусне, потім охолодіть його і перелийте в основу з тіста. Залиште до повного застигання в холоді.
Збийте компоненти меренги, поки не отримаєте стійку білкову масу. Отсадите порції меренги поверх тарта і подавайте його відразу ж, або попередньо підрум'яньте поверхню пальником.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лимонний пиріг з безе
Рецепти, які представлені далі у статті здатні підкорити самого стійкого нелюбителя солодощів. Пропонуємо кілька способів приготування оригінального
Кошики з пісочного тіста
Напевно в дитинстві багато любили поласувати чудовими кошиками з наповнювачем з білкового крему. Можливо і зараз багато хто не проти їм пригоститися.
Торт «Сльози ангела»
Торт з ніжною назвою «Сльози ангела», має такий же ніжний на смак. Приготувати його можна в домашніх умовах, трошки терпіння і чудовий десерт порадує
Лимонний тарт
Тарт - не такий вже простий десерт, як може здатися на перший погляд. Але всі зусилля, витрачені на його приготування, не пропадуть дарма. Адже в
Лимонна меренга
Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і
Лимонна меренга
Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і