Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лимонний тарт з меренгою

Лимонний тарт з меренгою

18-04-2016, 22:01
366
Лимонний тарт з меренгою
Лимонний тарт з меренгою – свіжий весняний десерт, який припаде до смаку всім любителям не солодкавих солодощів з приємною кислинкою. Спробуйте приготувати це просте ласощі, слідуючи парі рецептів зібраних у цьому матеріалі.

Лимонний тарт з італійської меренгою – рецепт


Італійська меренга відрізняється від інших тим, що заварюється цукровим сиропом, а не збивається з цукровими кристалами.
Інгредієнти:
Для основи:

  • вершкове масло - 135 г;

  • цукрова пудра - 95 г;

  • цедра лимона;

  • мигдальна борошно - 45 г;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • пшеничне борошно - 230 р.


  • Для крему:

  • лимонний сік - 155 мл;

  • вершкове масло - 95 г;

  • цукор - 145 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • крохмаль - 10 р.


  • Для меренги:

  • яєчні білки - 100 г;

  • цукор - 190 г;

  • вода - 65 мл


  • Приготування
    Розм'якшене масло збийте в крем з цукровою пудрою. Окремо змішайте яйця і цедру і додайте їх до збитого масла. Всипте суміш з просіяного мигдальної та пшеничного борошна, після чого добре перемішайте всі разом і розподіліть тісто у формі. Покладіть коло пергаменту поверх і насипте на нього будь-яку крупу, яка допоможе тесту не піднятися при випіканні. Спершу залиште основу на 3 години на холоді, а потім запікайте 15 хвилин при 180. Охолодіть.
    Для курда (заварного лимонного крему), розтопіть масло разом з соком лимона. Зніміть з вогню. Збийте яйця з крохмалем і цукром, додайте їх до масляно-цитрусової суміші і поверніть на вогонь. Варіть на самому мінімальному спеки, помішуючи, поки не загусне, після чого охолодіть всі 10 хвилин і влийте в основу з тіста і залиште охолоджуватися на всю ніч.
    Для меренги зваріть сироп з цукру і води, доводячи його до температури в 114 градусів. Білки яєць збийте до стійкої піни, а потім, не припиняючи збивання, вливайте порції гарячого сиропу. Збивайте меренгу ще 10 хвилин вже з сиропом, а потім відсаджуйте на поверхню десерту. Тарт з лимонним курдом і меренгою можна подавати відразу ж, а можна підрум'янити меренгу кулінарної пальником.

    Як приготувати французький лимонний тарт?


    Інгредієнти:
    Для тарта:

  • основа з пісочного тіста (26 см);

  • сік 4 лимонів;

  • цукор - 100 г;
  • Лимонний тарт з меренгою

  • яйця - 3 шт.;

  • крохмаль - 15 г;


  • Для мергени:

  • яєчні білки - 2 шт.;

  • цукор - 110 г;

  • крохмаль - 5 р.


  • Приготування
    Збийте сік лимонів з крохмалем і цукром, додайте на слабкому спеки і влийте яєчні жовтки. Продовжуйте збивання, поки крем не загусне, потім охолодіть його і перелийте в основу з тіста. Залиште до повного застигання в холоді.
    Збийте компоненти меренги, поки не отримаєте стійку білкову масу. Отсадите порції меренги поверх тарта і подавайте його відразу ж, або попередньо підрум'яньте поверхню пальником.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лимонний пиріг з безе
    Лимонний пиріг з безе
    Рецепти, які представлені далі у статті здатні підкорити самого стійкого нелюбителя солодощів. Пропонуємо кілька способів приготування оригінального
    Кошики з пісочного тіста
    Кошики з пісочного тіста
    Напевно в дитинстві багато любили поласувати чудовими кошиками з наповнювачем з білкового крему. Можливо і зараз багато хто не проти їм пригоститися.
    Торт «Сльози ангела»
    Торт «Сльози ангела»
    Торт з ніжною назвою «Сльози ангела», має такий же ніжний на смак. Приготувати його можна в домашніх умовах, трошки терпіння і чудовий десерт порадує
    Лимонний тарт
    Лимонний тарт
    Тарт - не такий вже простий десерт, як може здатися на перший погляд. Але всі зусилля, витрачені на його приготування, не пропадуть дарма. Адже в
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і