Лимонний тарт з меренгою – свіжий весняний десерт, який припаде до смаку всім любителям не солодкавих солодощів з приємною кислинкою. Спробуйте приготувати це просте ласощі, слідуючи парі рецептів зібраних у цьому матеріалі.
Лимонний тарт з італійської меренгою – рецепт
Італійська меренга відрізняється від інших тим, що заварюється цукровим сиропом, а не збивається з цукровими кристалами.
Інгредієнти: Для основи:
вершкове масло - 135 г; цукрова пудра - 95 г; цедра лимона; мигдальна борошно - 45 г; яєчний жовток - 1 шт.; яйце - 1 шт.; пшеничне борошно - 230 р. Для крему:
лимонний сік - 155 мл; вершкове масло - 95 г; цукор - 145 г; яйця - 5 шт.; крохмаль - 10 р. Для меренги:
яєчні білки - 100 г; цукор - 190 г; вода - 65 мл Приготування Розм'якшене масло збийте в крем з цукровою пудрою. Окремо змішайте яйця і цедру і додайте їх до збитого масла. Всипте суміш з просіяного мигдальної та пшеничного борошна, після чого добре перемішайте всі разом і розподіліть тісто у формі. Покладіть коло пергаменту поверх і насипте на нього будь-яку крупу, яка допоможе тесту не піднятися при випіканні. Спершу залиште основу на 3 години на холоді, а потім запікайте 15 хвилин при 180. Охолодіть.
Для курда (заварного лимонного крему), розтопіть масло разом з соком лимона. Зніміть з вогню. Збийте яйця з крохмалем і цукром, додайте їх до масляно-цитрусової суміші і поверніть на вогонь. Варіть на самому мінімальному спеки, помішуючи, поки не загусне, після чого охолодіть всі 10 хвилин і влийте в основу з тіста і залиште охолоджуватися на всю ніч.
Для меренги зваріть сироп з цукру і води, доводячи його до температури в 114 градусів. Білки яєць збийте до стійкої піни, а потім, не припиняючи збивання, вливайте порції гарячого сиропу. Збивайте меренгу ще 10 хвилин вже з сиропом, а потім відсаджуйте на поверхню десерту. Тарт з лимонним курдом і меренгою можна подавати відразу ж, а можна підрум'янити меренгу кулінарної пальником.
Як приготувати французький лимонний тарт?
Інгредієнти: Для тарта:
основа з пісочного тіста (26 см); сік 4 лимонів; цукор - 100 г; яйця - 3 шт.; крохмаль - 15 г; Для мергени:
яєчні білки - 2 шт.; цукор - 110 г; крохмаль - 5 р. Приготування Збийте сік лимонів з крохмалем і цукром, додайте на слабкому спеки і влийте яєчні жовтки. Продовжуйте збивання, поки крем не загусне, потім охолодіть його і перелийте в основу з тіста. Залиште до повного застигання в холоді.
Збийте компоненти меренги, поки не отримаєте стійку білкову масу. Отсадите порції меренги поверх тарта і подавайте його відразу ж, або попередньо підрум'яньте поверхню пальником.