Пісочне печиво без яєць
Ні для кого не секрет, що основною складовою пісочного тіста є жири. Саме вони обволікають частинки борошна і не дають їм склеиться між собою. Завдяки цьому таке печиво розсипчасте і легке. І без яєць це тісто чудово обходиться, завдяки все тим же жирів воно завжди виходить м'яким і пластичним. Представляємо вашій увазі два абсолютно різних і трохи незвичайних рецепта пісочного печива.
Цей рецепт незвичайний тим, що у своєму складі містить дріжджі, що абсолютно нехарактерно для пісочного тіста. Спробуйте, і результат перевершить всі очікування.
Інгредієнти:
майонез - 50 г;
борошно – 270 г;
цукрова пудра – 170 г;
маргарин – 150 г;
варення – 250 мл;
дріжджі сухі – 10 г;
ваніль.
Приготування
Майонез розмішуємо з дріжджами і відставляємо в сторону. Розм'якшений маргарин перебиваємо зі 120 г цукрової пудри, додаємо дріжджову суміш, потім поступово втручається борошно з ваніліном. Замішуємо м'яке тісто і ділимо його на дві частини. Велику прибираємо в холодильник, меншу в морозилку. Почекаємо годинку щоб тісто застигло і з ним легше працювати. Поверхня столу посипаємо борошном і більшу частину тіста розкачуємо в плат товщиною близько 7 мм Перекладаємо його на лист, рясно змащуємо варенням, а зверху натираємо заморожену частину тесту. Випікати будемо 20 хвилин на 185 градусах. Нарізаємо гарячим і присипаємо пудрою.
Цікавий і незвичайний такий швейцарський метод приготування цього пісочного тіста для печива, мало того, що він без яєць, так ще і без тваринних жирів. Тобто тісто виходить абсолютно пісне, а це значить, що без жодного докору сумління можна готувати з нього всякі солодощі в пост. Якщо не класти цукор, то можна використовувати таке тісто і на пиріжки та пироги з овочами або грибами.
Інгредієнти:
вода холодна – 225 мл;
олія соняшникова рафінована – 225 мл;
цукор – 180 г;
борошно – 490 г;
сіль – 5 р;
ваніль.
Приготування
Для приготування тіста нам потрібна дуже холодна вода, можна сказати крижана. Для цього можна потримати якийсь час у морозильній камері, а можна додати лід і почекати, коли він розтане. Додаємо у воду сіль і виливаємо масло. Тепер нам знадобиться міксер, з допомогою якого ми приготуємо емульсію. Збиваємо на високих обертах до тих пір, поки маса стане світлою і наповниться повітрям. Додаємо до неї поступово борошно і ретельно вимішуємо. Борошна може знадобитися більше або менше, це залежить від її сорту і якості. Тісто повинне вийти пластичним і не липким. Розкачуємо його товщиною близько сантиметра і вирізаємо формочкою або склянкою печенюшки, залишки тіста збираємо і знову розгортаємо. Випікаємо на аркуші з пергаментом 15 хвилин при 200 градусах.
Рецепт пісочного печива без яєць на маргарині з варенням
Цей рецепт незвичайний тим, що у своєму складі містить дріжджі, що абсолютно нехарактерно для пісочного тіста. Спробуйте, і результат перевершить всі очікування.
Інгредієнти:
Приготування
Майонез розмішуємо з дріжджами і відставляємо в сторону. Розм'якшений маргарин перебиваємо зі 120 г цукрової пудри, додаємо дріжджову суміш, потім поступово втручається борошно з ваніліном. Замішуємо м'яке тісто і ділимо його на дві частини. Велику прибираємо в холодильник, меншу в морозилку. Почекаємо годинку щоб тісто застигло і з ним легше працювати. Поверхня столу посипаємо борошном і більшу частину тіста розкачуємо в плат товщиною близько 7 мм Перекладаємо його на лист, рясно змащуємо варенням, а зверху натираємо заморожену частину тесту. Випікати будемо 20 хвилин на 185 градусах. Нарізаємо гарячим і присипаємо пудрою.
Пісне пісочне печиво на рослинному маслі без яєць
Цікавий і незвичайний такий швейцарський метод приготування цього пісочного тіста для печива, мало того, що він без яєць, так ще і без тваринних жирів. Тобто тісто виходить абсолютно пісне, а це значить, що без жодного докору сумління можна готувати з нього всякі солодощі в пост. Якщо не класти цукор, то можна використовувати таке тісто і на пиріжки та пироги з овочами або грибами.
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування тіста нам потрібна дуже холодна вода, можна сказати крижана. Для цього можна потримати якийсь час у морозильній камері, а можна додати лід і почекати, коли він розтане. Додаємо у воду сіль і виливаємо масло. Тепер нам знадобиться міксер, з допомогою якого ми приготуємо емульсію. Збиваємо на високих обертах до тих пір, поки маса стане світлою і наповниться повітрям. Додаємо до неї поступово борошно і ретельно вимішуємо. Борошна може знадобитися більше або менше, це залежить від її сорту і якості. Тісто повинне вийти пластичним і не липким. Розкачуємо його товщиною близько сантиметра і вирізаємо формочкою або склянкою печенюшки, залишки тіста збираємо і знову розгортаємо. Випікаємо на аркуші з пергаментом 15 хвилин при 200 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рогалики на сметані і маргарині
Якщо не знаєте чим смачним і оригінальним порадувати рідних, то рецепти представлені далі допоможуть вам визначитися. Пропонуємо найпростіші варіанти
Рецепт пісочного печива на маргарині
Багатьом, напевно, згадається розсипчасте і так легко крошащееся, зате ніжний, що тане в роті, печиво, яке раніше продавалося в кондитерських
Тертий пиріг з пісочного тіста з варенням
Пропонуємо поринути в недалеке минуле і згадати один із самих смачних і відомих рецептів. Сьогодні будемо пекти тертий пиріг з пісочного тіста з
Печиво без яєць
Печиво без яєць - відмінне рішення для тих, у кого алергія або для вегетаріанців. За своїми смаковими якостями воно ні чим не поступається
Печиво без масла
Люди, що стежать за своєю фігурою, звичайно ж, краще випічку без яєць і масла з низькою калорійністю. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
Рецепт пісочного тіста для печива
Хто з нас не любить пісочне печиво домашнього приготування - дивовижне ласощі, чи не правда? І тому в нашій статті ми зібрали кілька оригінальних