Ні для кого не секрет, що основною складовою пісочного тіста є жири. Саме вони обволікають частинки борошна і не дають їм склеиться між собою. Завдяки цьому таке печиво розсипчасте і легке. І без яєць це тісто чудово обходиться, завдяки все тим же жирів воно завжди виходить м'яким і пластичним. Представляємо вашій увазі два абсолютно різних і трохи незвичайних рецепта пісочного печива.
Рецепт пісочного печива без яєць на маргарині з варенням
Цей рецепт незвичайний тим, що у своєму складі містить дріжджі, що абсолютно нехарактерно для пісочного тіста. Спробуйте, і результат перевершить всі очікування.
Інгредієнти: майонез - 50 г; борошно – 270 г; цукрова пудра – 170 г; маргарин – 150 г; варення – 250 мл; дріжджі сухі – 10 г; ваніль. Приготування Майонез розмішуємо з дріжджами і відставляємо в сторону. Розм'якшений маргарин перебиваємо зі 120 г цукрової пудри, додаємо дріжджову суміш, потім поступово втручається борошно з ваніліном. Замішуємо м'яке тісто і ділимо його на дві частини. Велику прибираємо в холодильник, меншу в морозилку. Почекаємо годинку щоб тісто застигло і з ним легше працювати. Поверхня столу посипаємо борошном і більшу частину тіста розкачуємо в плат товщиною близько 7 мм Перекладаємо його на лист, рясно змащуємо варенням, а зверху натираємо заморожену частину тесту. Випікати будемо 20 хвилин на 185 градусах. Нарізаємо гарячим і присипаємо пудрою.
Пісне пісочне печиво на рослинному маслі без яєць
Цікавий і незвичайний такий швейцарський метод приготування цього пісочного тіста для печива, мало того, що він без яєць, так ще і без тваринних жирів. Тобто тісто виходить абсолютно пісне, а це значить, що без жодного докору сумління можна готувати з нього всякі солодощі в пост. Якщо не класти цукор, то можна використовувати таке тісто і на пиріжки та пироги з овочами або грибами.
Інгредієнти: вода холодна – 225 мл; олія соняшникова рафінована – 225 мл; цукор – 180 г; борошно – 490 г; сіль – 5 р; ваніль. Приготування Для приготування тіста нам потрібна дуже холодна вода, можна сказати крижана. Для цього можна потримати якийсь час у морозильній камері,
а можна додати лід і почекати, коли він розтане. Додаємо у воду сіль і виливаємо масло. Тепер нам знадобиться міксер, з допомогою якого ми приготуємо емульсію. Збиваємо на високих обертах до тих пір, поки маса стане світлою і наповниться повітрям. Додаємо до неї поступово борошно і ретельно вимішуємо. Борошна може знадобитися більше або менше, це залежить від її сорту і якості. Тісто повинне вийти пластичним і не липким. Розкачуємо його товщиною близько сантиметра і вирізаємо формочкою або склянкою печенюшки, залишки тіста збираємо і знову розгортаємо. Випікаємо на аркуші з пергаментом 15 хвилин при 200 градусах.