Кекси на манці і кефірі
Якщо хочеться смачненького, солоденького і домашненького і щоб при цьому не потрібно було виходити в магазин, виручить кекс на манці. Навіть якщо у вас немає борошна - не біда!
Інгредієнти:
цукор – 210 г;
борошно – 210 г;
манка – 210 г;
кефір – 430 г;
сода – 10 г;
яйце – 2 шт.;
сіль – 10 г;
ванілін – 5 г;
олія рослинна – 65 г;
какао – 90 р.
Приготування
Як завжди, для найкращого результату манку замішуємо з кефіром і відставляємо для розмокання. Яйце перетираємо з цукром, сіллю і ванількою, виливаємо в посветлевшую масу масло, вимішуємо і з'єднуємо з кефірної частиною. Тепер треба вмішати муку, іноді її йде більше, іноді трохи менше, це залежить від її якості і від жирності кефіру. Головне щоб консистенція була, як у сметани.
А тепер найцікавіше: поділяємо тісто на дві частини і в одну додаємо какао, а в іншу стільки ж борошна, т. к. какао загустит тісто, а потрібно, щоб обидві частини були однією густоти. Тепер включимо духовку на 180 градусів і на лист, покритий тонкою плівкою масла будемо викладати по черзі тісто. Спочатку в центр світле, потім в нього темне і т. д., поки не закінчаться обидва тесту. Кладемо десь по 2 ложки. Коли після випічки (20 хвилин) кекс разрежем, він буде полосатеньким, як зебра.
Інгредієнти:
кефір – 500 г;
цукор – 190 г;
яйце – 1 шт.;
манка – 450 г;
сода – 10 г;
лимон – 1 шт.;
сіль – 10 р.
Приготування
Всю манку поступово втручається в кефір і залишаємо набрякнути, не страшно, якщо утворилися грудки, коли кефір просочить крупу і легше буде розмішати.
Включаємо духовку на 190 градусів і, поки вона прогрівається, збиваємо яйце, додаємо туди цукор, перетираємо, потім ще додаємо соду і сіль і знову збиваємо, повинна вийти густа, щільна, повітряна суміш. Ми відправляємо її до кефірно-манної масі і, звичайно ж перемішуємо. Т. к. кекс все-таки лимонний, займемося нарешті лимоном. Щоб отримати від нього цедру доведеться попітніти і натерти її на маленькій тертці. Але акуратно, не зачепивши при цьому білу частину, тому що потім вона буде гірчити. Тепер половинку лимона видавимо і зберемо сік (близько 40 г), краще процідити його, щоб не попалися кісточки. І вже, перед тим як ставити тісто в духовку, додаємо туди сік і цедру. Дно формочок можна змастити олією, не зачіпаючи краю, потрясем трохи, щоб рівномірно розподілити тісто і відправимо його дбати 30 хвилин. Готові кексики накриваємо рушником і запасаємося терпінням, щоб дочекатися, коли вони охолонуть. Потім виймаємо їх з формочок і насолоджуємося. Дуже смачно з молоком.
Рецепт кексу «Зебра» на кефірі і з манкою
Інгредієнти:
Приготування
Як завжди, для найкращого результату манку замішуємо з кефіром і відставляємо для розмокання. Яйце перетираємо з цукром, сіллю і ванількою, виливаємо в посветлевшую масу масло, вимішуємо і з'єднуємо з кефірної частиною. Тепер треба вмішати муку, іноді її йде більше, іноді трохи менше, це залежить від її якості і від жирності кефіру. Головне щоб консистенція була, як у сметани.
А тепер найцікавіше: поділяємо тісто на дві частини і в одну додаємо какао, а в іншу стільки ж борошна, т. к. какао загустит тісто, а потрібно, щоб обидві частини були однією густоти. Тепер включимо духовку на 180 градусів і на лист, покритий тонкою плівкою масла будемо викладати по черзі тісто. Спочатку в центр світле, потім в нього темне і т. д., поки не закінчаться обидва тесту. Кладемо десь по 2 ложки. Коли після випічки (20 хвилин) кекс разрежем, він буде полосатеньким, як зебра.
Як приготувати лимонні кекси з манки і кефіру без борошна?
Інгредієнти:
Приготування
Всю манку поступово втручається в кефір і залишаємо набрякнути, не страшно, якщо утворилися грудки, коли кефір просочить крупу і легше буде розмішати.
Включаємо духовку на 190 градусів і, поки вона прогрівається, збиваємо яйце, додаємо туди цукор, перетираємо, потім ще додаємо соду і сіль і знову збиваємо, повинна вийти густа, щільна, повітряна суміш. Ми відправляємо її до кефірно-манної масі і, звичайно ж перемішуємо. Т. к. кекс все-таки лимонний, займемося нарешті лимоном. Щоб отримати від нього цедру доведеться попітніти і натерти її на маленькій тертці. Але акуратно, не зачепивши при цьому білу частину, тому що потім вона буде гірчити. Тепер половинку лимона видавимо і зберемо сік (близько 40 г), краще процідити його, щоб не попалися кісточки. І вже, перед тим як ставити тісто в духовку, додаємо туди сік і цедру. Дно формочок можна змастити олією, не зачіпаючи краю, потрясем трохи, щоб рівномірно розподілити тісто і відправимо його дбати 30 хвилин. Готові кексики накриваємо рушником і запасаємося терпінням, щоб дочекатися, коли вони охолонуть. Потім виймаємо їх з формочок і насолоджуємося. Дуже смачно з молоком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що приготувати з кефіру?
Не секрет, що на кефірі випічка завжди виходить смачною, пишною, ароматною, словом - вдалою. Тому, пропонуємо кілька варіантів використання цього
Кекс на манці
Тісто для кексів не можна назвати складним. Приготувати ніжне і разом з тим розсипчасте ласощі не складе труднощів навіть новачкові, особливо
Пиріг «Зебра» на кефірі
Приємно посидіти осіннім ввечері за чашкою чаю з пирогом в компанії рідних та друзів. І зараз ми розповімо, як спекти смачний пиріг «Зебра» на
Кекс з какао
Кекс - це дивовижна випічка, улюблена багатьма. Його готують з різними начинками: шоколадом, родзинками, сиром, варенням і т. д. І сьогодні ми
Кекс з горіхами
Кекси - шоколадні, сирні, лимонні - дуже смачна випічка, а якщо до неї ще додати ще різні сухофрукти, чорнослив, волоські горіхи - вийде ще більш
Манник з какао
Манник - простий пиріг на основі манної крупи. Способів його приготування з додаванням різноманітних інгредієнтів дуже багато. І сьогодні ми