Вернуться назад Распечатать

Кекси на манці і кефірі

Кекси на манці і кефірі
Якщо хочеться смачненького, солоденького і домашненького і щоб при цьому не потрібно було виходити в магазин, виручить кекс на манці. Навіть якщо у вас немає борошна - не біда!

Рецепт кексу «Зебра» на кефірі і з манкою


Інгредієнти:

  • цукор – 210 г;

  • борошно – 210 г;

  • манка – 210 г;

  • кефір – 430 г;

  • сода – 10 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • сіль – 10 г;

  • ванілін – 5 г;

  • олія рослинна – 65 г;

  • какао – 90 р.


  • Приготування
    Як завжди, для найкращого результату манку замішуємо з кефіром і відставляємо для розмокання. Яйце перетираємо з цукром, сіллю і ванількою, виливаємо в посветлевшую масу масло, вимішуємо і з'єднуємо з кефірної частиною. Тепер треба вмішати муку, іноді її йде більше, іноді трохи менше, це залежить від її якості і від жирності кефіру. Головне щоб консистенція була, як у сметани.
    А тепер найцікавіше: поділяємо тісто на дві частини і в одну додаємо какао, а в іншу стільки ж борошна, т. к. какао загустит тісто, а потрібно, щоб обидві частини були однією густоти. Тепер включимо духовку на 180 градусів і на лист, покритий тонкою плівкою масла будемо викладати по черзі тісто. Спочатку в центр світле, потім в нього темне і т. д., поки не закінчаться обидва тесту. Кладемо десь по 2 ложки. Коли після випічки (20 хвилин) кекс разрежем, він буде полосатеньким, як зебра.

    Як приготувати лимонні кекси з манки і кефіру без борошна?


    Інгредієнти:

  • кефір – 500 г;

  • цукор – 190 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • манка – 450 г;

  • сода – 10 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Всю манку поступово втручається в кефір і залишаємо набрякнути, не страшно, якщо утворилися грудки, коли кефір просочить крупу і легше буде розмішати.
    Включаємо духовку на 190 градусів і, поки вона прогрівається, збиваємо яйце, додаємо туди цукор, перетираємо, потім ще додаємо соду і сіль і знову збиваємо, повинна вийти густа, щільна, повітряна суміш. Ми відправляємо її до кефірно-манної масі і, звичайно ж перемішуємо. Т. к. кекс все-таки лимонний, займемося нарешті лимоном. Щоб отримати від нього цедру доведеться попітніти і
    Кекси на манці і кефірі
    натерти її на маленькій тертці. Але акуратно, не зачепивши при цьому білу частину, тому що потім вона буде гірчити. Тепер половинку лимона видавимо і зберемо сік (близько 40 г), краще процідити його, щоб не попалися кісточки. І вже, перед тим як ставити тісто в духовку, додаємо туди сік і цедру. Дно формочок можна змастити олією, не зачіпаючи краю, потрясем трохи, щоб рівномірно розподілити тісто і відправимо його дбати 30 хвилин. Готові кексики накриваємо рушником і запасаємося терпінням, щоб дочекатися, коли вони охолонуть. Потім виймаємо їх з формочок і насолоджуємося. Дуже смачно з молоком.