Торт з бісквітних коржів
Пропонуємо два рецепту шалено смачних тортів з бісквітних коржів з вишневою начинкою. Такий десерт стане кращою прикрасою будь-якого солодкого столу і неодмінно завоює прихильність всіх його дегустаторів.
Інгредієнти:
порошок какао – 65 г;
олія рафінована рослинна – 55 мл;
борошно – 240 г;
одне куряче яйце;
розпушувач – 20 г;
молоко – 160 мл;
цукровий пісок – 200 г;
гаряча вода – 100 мл;
шоколад;
листочки свіжої м'яти;
Для крему:
сметана жирністю 15% – 760 г;
цукровий пісок – 350 г;
желатиновий порошок – 3 ст. ложки;
ягоди вишні без кісточок – 200 р.
Приготування
Приготування тіста починаємо з збивання яйця з цукровим піском до розчинення цукрових кристалів і посвітління. Далі вливаємо рафінована олія і продовжуємо збивати. Потім з'єднуємо в окремій ємності просіяне борошно, порошок какао і розпушувач, перемішуємо і вводимо поступово в яєчно-масляну суміш. Наступним кроком буде додавання у тісто молока, після чого також трохи збиваємо, і, не припиняючи процес, вливаємо підігріту до кипіння воду.
Через хвилину виливаємо отримане тісто в заздалегідь выстеленную пергаментным листочком і потім промаслений форму діаметром двадцять сантиметрів. Розміщуємо заготовку на середньому рівні прогрітій до 200 градусів духовки і печемо при такому температурному режимі протягом 45 хвилин. Після цього охолодити корж, розрізаємо вздовж навпіл і викладаємо нижню частину в роз'ємну форму.
Для начинки заливаємо вишню без кісточок окропом, додаємо 150 грам цукрового піску і ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння, помішуючи, щоб цукрові кристали розчинилися і знімаємо з вогню. Якщо вишня використовується заморожена, то її необхідно ще трохи поварити на помірному вогні до м'якості. Потім відкидаємо ягоди на друшляк і даємо гарненько стекти. Желатин замочуємо в чверті склянки води для набухання, а потім розміщуємо на вогні і прогріваємо, помішуючи, до розчинення, але не даємо закипіти, а потім охолодити до теплого стану. Сметану збиваємо з рештою цукровим піском, потім додаємо желатин і розмішуємо до однорідності.
Половину сметанно-желатинової суміші з'єднуємо з вишнею і виливаємо на нижній корж у формі. Прикриваємо другим коржем, виливаємо суміш, що залишилась, і даємо застигнути в холодильнику. Перед подачею прикрашаємо поверхню торта натертим шоколадом і листочками свіжої м'яти.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
порошок какао – 35 г;
цукровий пісок – 95 г;
борошно – 75 г;
три курячих яйця;
Для крему:
маскарпоне – 220 г;
сир м'який – 220 г;
вершки жирністю 33-35% – 220 мл;
цукровий пісок – 120 г;
вишня заморожена – 320 г;
два невеликих банана;
желатин – 20 г;
Для просочення:
цукровий пісок – 75 г;
вишневий сік.
Приготування
До грунтовно збитим з цукровим піском яйцям вводимо борошно і порошок какао і випікаємо з отриманого тесту бісквітний корж. Для цього виливаємо тісто в выстеленную пергаментным листком форму розміром 20 сантиметрів і витримуємо в духовці сорок хвилин при 175 градусах. Краще спекти бісквіт за добу до передбачуваного оформлення торта, щоб він перед розрізанням встиг не тільки добре охолонути, але і трохи зачерствіти. Завдяки цьому він добре разрежется і краще просочиться.
В якості просочення змішаємо сік, отриманий від розморожування вишень з цукровим піском, доводимо до об'єму склянки, прогріваємо до кипіння і охолодити добре.
Желатин замочуємо у воді згідно з інструкцією, а потім трохи прогріваємо до його розчинення. Спочатку збиваємо сир з маскарпоне і цукровим піском, а потім в іншій ємності - вершки і збиваємо до однорідності, додавши також желатин.
Тепер збираємо тортик. У роз'ємну форму поміщаємо просочений нижній корж викладаємо шар крему, на нього ягоди і, порізаний середніми кубиками, банан і покриваємо другим щедрим шаром, залишивши небагато для оформлення верху. Потім накриваємо другим просоченим коржем бісквіта, промазуємо залишилися кремом і покласти на годину в холодильник. Перед подачею прикрашаємо торт по своєму смаку. Можна просто присипати його порошком какао або натертим шоколадом.
Торт з шоколадних бісквітних коржів зі сметаною
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Приготування тіста починаємо з збивання яйця з цукровим піском до розчинення цукрових кристалів і посвітління. Далі вливаємо рафінована олія і продовжуємо збивати. Потім з'єднуємо в окремій ємності просіяне борошно, порошок какао і розпушувач, перемішуємо і вводимо поступово в яєчно-масляну суміш. Наступним кроком буде додавання у тісто молока, після чого також трохи збиваємо, і, не припиняючи процес, вливаємо підігріту до кипіння воду.
Через хвилину виливаємо отримане тісто в заздалегідь выстеленную пергаментным листочком і потім промаслений форму діаметром двадцять сантиметрів. Розміщуємо заготовку на середньому рівні прогрітій до 200 градусів духовки і печемо при такому температурному режимі протягом 45 хвилин. Після цього охолодити корж, розрізаємо вздовж навпіл і викладаємо нижню частину в роз'ємну форму.
Для начинки заливаємо вишню без кісточок окропом, додаємо 150 грам цукрового піску і ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння, помішуючи, щоб цукрові кристали розчинилися і знімаємо з вогню. Якщо вишня використовується заморожена, то її необхідно ще трохи поварити на помірному вогні до м'якості. Потім відкидаємо ягоди на друшляк і даємо гарненько стекти. Желатин замочуємо в чверті склянки води для набухання, а потім розміщуємо на вогні і прогріваємо, помішуючи, до розчинення, але не даємо закипіти, а потім охолодити до теплого стану. Сметану збиваємо з рештою цукровим піском, потім додаємо желатин і розмішуємо до однорідності.
Половину сметанно-желатинової суміші з'єднуємо з вишнею і виливаємо на нижній корж у формі. Прикриваємо другим коржем, виливаємо суміш, що залишилась, і даємо застигнути в холодильнику. Перед подачею прикрашаємо поверхню торта натертим шоколадом і листочками свіжої м'яти.
Смачний торт з бісквітних коржів з фруктами і маскарпоне
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для крему:
Для просочення:
Приготування
До грунтовно збитим з цукровим піском яйцям вводимо борошно і порошок какао і випікаємо з отриманого тесту бісквітний корж. Для цього виливаємо тісто в выстеленную пергаментным листком форму розміром 20 сантиметрів і витримуємо в духовці сорок хвилин при 175 градусах. Краще спекти бісквіт за добу до передбачуваного оформлення торта, щоб він перед розрізанням встиг не тільки добре охолонути, але і трохи зачерствіти. Завдяки цьому він добре разрежется і краще просочиться.
В якості просочення змішаємо сік, отриманий від розморожування вишень з цукровим піском, доводимо до об'єму склянки, прогріваємо до кипіння і охолодити добре.
Желатин замочуємо у воді згідно з інструкцією, а потім трохи прогріваємо до його розчинення. Спочатку збиваємо сир з маскарпоне і цукровим піском, а потім в іншій ємності - вершки і збиваємо до однорідності, додавши також желатин.
Тепер збираємо тортик. У роз'ємну форму поміщаємо просочений нижній корж викладаємо шар крему, на нього ягоди і, порізаний середніми кубиками, банан і покриваємо другим щедрим шаром, залишивши небагато для оформлення верху. Потім накриваємо другим просоченим коржем бісквіта, промазуємо залишилися кремом і покласти на годину в холодильник. Перед подачею прикрашаємо торт по своєму смаку. Можна просто присипати його порошком какао або натертим шоколадом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанний торт - класичний рецепт
Здається зовсім недавно торт «Сметанник» був особливо популярним і його готували майже в кожному будинку. Пропонуємо відтворити той самий правильний
Крем для бісквітних коржів
Володіючи деякими, зовсім не складними знаннями в кондитерській справі можна з легкістю створювати чудові шедеври, наприклад бісквітні торти. Однією
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
Торт з полуницею та маскарпоне
Іноді так хочеться до чаю яскравого, смачного і соковитого тортика! Саме полуниця ідеально підходить для такої випічки. Торт з полуницею та
Шоколадний бісквітний торт
Шоколадний бісквітний торт хороший тим, що він дуже легко і досить швидко готується, при цьому надихаючи своїм ароматом і зовнішнім виглядом. Такий
Желейний торт з фруктами
Желейний торт з фруктами - чудовий десерт для святкового чаювання. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних рецептиков створення цієї простої