Пропонуємо два рецепту шалено смачних тортів з бісквітних коржів з вишневою начинкою. Такий десерт стане кращою прикрасою будь-якого солодкого столу і неодмінно завоює прихильність всіх його дегустаторів.
Торт з шоколадних бісквітних коржів зі сметаною
Інгредієнти: порошок какао – 65 г; олія рафінована рослинна – 55 мл; борошно – 240 г; одне куряче яйце; розпушувач – 20 г; молоко – 160 мл; цукровий пісок – 200 г; гаряча вода – 100 мл; шоколад; листочки свіжої м'яти; Для крему:
сметана жирністю 15% – 760 г; цукровий пісок – 350 г; желатиновий порошок – 3 ст. ложки; ягоди вишні без кісточок – 200 р. Приготування Приготування тіста починаємо з збивання яйця з цукровим піском до розчинення цукрових кристалів і посвітління. Далі вливаємо рафінована олія і продовжуємо збивати. Потім з'єднуємо в окремій ємності просіяне борошно, порошок какао і розпушувач, перемішуємо і вводимо поступово в яєчно-масляну суміш. Наступним кроком буде додавання у тісто молока, після чого також трохи збиваємо, і, не припиняючи процес, вливаємо підігріту до кипіння воду.
Через хвилину виливаємо отримане тісто в заздалегідь выстеленную пергаментным листочком і потім промаслений форму діаметром двадцять сантиметрів. Розміщуємо заготовку на середньому рівні прогрітій до 200 градусів духовки і печемо при такому температурному режимі протягом 45 хвилин. Після цього охолодити корж, розрізаємо вздовж навпіл і викладаємо нижню частину в роз'ємну форму.
Для начинки заливаємо вишню без кісточок окропом, додаємо 150 грам цукрового піску і ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння, помішуючи, щоб цукрові кристали розчинилися і знімаємо з вогню. Якщо вишня використовується заморожена, то її необхідно ще трохи поварити на помірному вогні до м'якості. Потім відкидаємо ягоди на друшляк і даємо гарненько стекти. Желатин замочуємо в чверті склянки води для набухання, а потім розміщуємо на вогні і прогріваємо, помішуючи, до розчинення, але не даємо закипіти, а потім охолодити до теплого стану. Сметану збиваємо з рештою цукровим піском, потім додаємо желатин і розмішуємо до однорідності.
Половину сметанно-желатинової суміші з'єднуємо з вишнею і виливаємо на нижній корж у формі. Прикриваємо другим коржем, виливаємо суміш, що залишилась, і даємо застигнути в холодильнику. Перед подачею прикрашаємо поверхню торта натертим шоколадом і листочками свіжої м'яти.
Смачний торт з бісквітних коржів з фруктами і маскарпоне
Інгредієнти: Для бісквіта:
порошок какао – 35 г; цукровий пісок – 95 г; борошно – 75 г; три курячих яйця; Для крему:
маскарпоне – 220 г; сир м'який – 220 г; вершки жирністю 33-35% – 220 мл; цукровий пісок – 120 г; вишня заморожена – 320 г; два невеликих банана; желатин – 20 г; Для просочення:
цукровий пісок – 75 г; вишневий сік. Приготування До грунтовно збитим з цукровим піском яйцям вводимо борошно і порошок какао і випікаємо з отриманого тесту бісквітний корж. Для цього виливаємо тісто в выстеленную пергаментным листком форму розміром 20 сантиметрів і витримуємо в духовці сорок хвилин при 175 градусах. Краще спекти бісквіт за добу до передбачуваного оформлення торта, щоб він перед розрізанням встиг не тільки добре охолонути, але і трохи
зачерствіти. Завдяки цьому він добре разрежется і краще просочиться.
В якості просочення змішаємо сік, отриманий від розморожування вишень з цукровим піском, доводимо до об'єму склянки, прогріваємо до кипіння і охолодити добре.
Желатин замочуємо у воді згідно з інструкцією, а потім трохи прогріваємо до його розчинення. Спочатку збиваємо сир з маскарпоне і цукровим піском, а потім в іншій ємності - вершки і збиваємо до однорідності, додавши також желатин.
Тепер збираємо тортик. У роз'ємну форму поміщаємо просочений нижній корж викладаємо шар крему, на нього ягоди і, порізаний середніми кубиками, банан і покриваємо другим щедрим шаром, залишивши небагато для оформлення верху. Потім накриваємо другим просоченим коржем бісквіта, промазуємо залишилися кремом і покласти на годину в холодильник. Перед подачею прикрашаємо торт по своєму смаку. Можна просто присипати його порошком какао або натертим шоколадом.