Пиріг «Манник» – простий рецепт
Ця стаття стане у пригоді тоді, коли потрібно дуже швидко щось спекти до чаю, а часу і особливих продуктів під рукою немає. Прості рецепти, як зробити манник, чекають вас нижче. Пиріг виходить дуже смачним і ніжним, що називається «тане в роті».
Інгредієнти:
цукровий пісок – 180 г;
яйця курячі – 3 шт.;
кефір 32 % жирності – 1 стакан;
манка – 200 г;
сода харчова – 5 г;
борошно вищого сорту – 160 р.
Приготування
В кефірі розмішуємо манну крупу і даємо постояти годинку, щоб вона набухла. Яйця розбиваємо, додаємо цукровий пісок і ретельно розмішуємо, можна навіть збити. Змішуємо отриману суміш з кефірної масою. Всипаємо попередньо всипаємо просіяне борошно і соду. Знову все розмішуємо. Форму притрушиваем манкою і виливаємо тісто. При 190 градусах випікаємо 35 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
терта сира гарбуз – 400 г;
кефір – 210 мл;
манна крупа – 300 г;
цукор – 100 г;
харчова сода – 1/2 ч. ложки.
Для сиропу:
яблучний сік – 100 г;
цукровий пісок – 120 г;
свіжовичавлений лимонний сік – 20 мл;
кориця мелена – щіпка.
Приготування
Сиру гарбуз подрібнюємо за допомогою дрібної терки і віджимаємо, позбавляючись від зайвої соку. Соду змішати з кефіром, додаємо гарбузову масу, манку і цукор. Замішуємо тісто. Виливаємо його у форму та при 180 градусах пиріг буде готовий вже через 40 хвилин.
Тим часом зробимо сироп: у яблучний сік вливаємо свіжовичавлений сік лимона, кладемо цукор, корицю і розмішуємо. Поміщаємо масу на плиту і даємо їй закипіти. Гарячий пиріг заливаємо гарячим сиропом. Приблизно через 35 хвилин вся рідина вбереться, а значить, неймовірно ніжний пиріжок можна буде подати до столу.
Інгредієнти:
крупа манна – 210 г;
курячі яйця – 3 шт.;
просеянная борошно пшеничне – 160 г;
цукровий пісок – 1 склянка;
коров'яче молоко – 200 мл;
розпушувач для тіста – 15 г;
вершкове масло натуральне – 20 р;
олія рослинна рафінована – 80 мл;
сіль – щіпка.
Приготування
Розбиваємо яйця, додаємо цукор і добре розтираємо масу до однорідності. Додаємо рослинне масло і розтираємо до однорідності. Підігріваємо молоко, розтоплюємо в ньому вершкове масло. Додаємо манну крупу і яєчну суміш. Перемішуємо і на півгодини відставляємо в сторону. Розпушувач змішуємо з просіяного пшеничного борошном і всипаємо в молочну суміш. Форму промазуємо маслом, притрушиваем манкою або борошном, наливаємо підготовлене тісто і випікаємо при 180 градусах хвилин 35.
Приємного чаювання!
Пиріг «Манник» - простий рецепт на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
В кефірі розмішуємо манну крупу і даємо постояти годинку, щоб вона набухла. Яйця розбиваємо, додаємо цукровий пісок і ретельно розмішуємо, можна навіть збити. Змішуємо отриману суміш з кефірної масою. Всипаємо попередньо всипаємо просіяне борошно і соду. Знову все розмішуємо. Форму притрушиваем манкою і виливаємо тісто. При 190 градусах випікаємо 35 хвилин.
Простий і смачний рецепт гарбузового лепешняку
Інгредієнти:
Для тіста:
Для сиропу:
Приготування
Сиру гарбуз подрібнюємо за допомогою дрібної терки і віджимаємо, позбавляючись від зайвої соку. Соду змішати з кефіром, додаємо гарбузову масу, манку і цукор. Замішуємо тісто. Виливаємо його у форму та при 180 градусах пиріг буде готовий вже через 40 хвилин.
Тим часом зробимо сироп: у яблучний сік вливаємо свіжовичавлений сік лимона, кладемо цукор, корицю і розмішуємо. Поміщаємо масу на плиту і даємо їй закипіти. Гарячий пиріг заливаємо гарячим сиропом. Приблизно через 35 хвилин вся рідина вбереться, а значить, неймовірно ніжний пиріжок можна буде подати до столу.
Пиріг «Манник» - простий рецепт на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Розбиваємо яйця, додаємо цукор і добре розтираємо масу до однорідності. Додаємо рослинне масло і розтираємо до однорідності. Підігріваємо молоко, розтоплюємо в ньому вершкове масло. Додаємо манну крупу і яєчну суміш. Перемішуємо і на півгодини відставляємо в сторону. Розпушувач змішуємо з просіяного пшеничного борошном і всипаємо в молочну суміш. Форму промазуємо маслом, притрушиваем манкою або борошном, наливаємо підготовлене тісто і випікаємо при 180 градусах хвилин 35.
Приємного чаювання!
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Манник»
Найпростіше ласощі, яке можна спорудити на домашній кухні - це манник. Звичайно можна обмежитися звичайним коржем і подати його просто до чаю, але
Манник на молоці в мультиварці
Випічку невигадливого пирога - лепешняку можна зробити ще простіше - використовувати у процесі мультиварку. Так ваш десерт напевно вийде неймовірно
Манник на кефірі в мультиварці
Ідеальний спосіб порадувати рідних домашньою випічкою - це спекти смачний, пишний з неймовірно ніжною консистенцією манник. Але щоб не возитися з
Манник – класичний рецепт
Манник - простий і смачний пиріг, який зазвичай готується на основі манки і кисломолочних продуктів (кефір або сметана). Є безліч рецептів
Манник з яблуками
Манник - простий пиріг з манної крупи, з рецептами якого, напевно, знайома кожна господиня. Але його можна пекти з додаванням різних інгредієнтів. І
Манник без яєць - рецепт
Манник - простий і смачний пиріг, який готується на основі манної крупи. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати без яєць. Такий варіант підійде