Ця стаття стане у пригоді тоді, коли потрібно дуже швидко щось спекти до чаю, а часу і особливих продуктів під рукою немає. Прості рецепти, як зробити манник, чекають вас нижче. Пиріг виходить дуже смачним і ніжним, що називається «тане в роті».
Пиріг «Манник» - простий рецепт на кефірі
Інгредієнти: цукровий пісок – 180 г; яйця курячі – 3 шт.; кефір 32 % жирності – 1 стакан; манка – 200 г; сода харчова – 5 г; борошно вищого сорту – 160 р. Приготування В кефірі розмішуємо манну крупу і даємо постояти годинку, щоб вона набухла. Яйця розбиваємо, додаємо цукровий пісок і ретельно розмішуємо, можна навіть збити. Змішуємо отриману суміш з кефірної масою. Всипаємо попередньо всипаємо просіяне борошно і соду. Знову все розмішуємо. Форму притрушиваем манкою і виливаємо тісто. При 190 градусах випікаємо 35 хвилин.
Простий і смачний рецепт гарбузового лепешняку
Інгредієнти: Для тіста:
терта сира гарбуз – 400 г; кефір – 210 мл; манна крупа – 300 г; цукор – 100 г; харчова сода – 1/2 ч. ложки. Для сиропу:
яблучний сік – 100 г; цукровий пісок – 120 г; свіжовичавлений лимонний сік – 20 мл; кориця мелена – щіпка. Приготування Сиру гарбуз подрібнюємо за допомогою дрібної терки і віджимаємо, позбавляючись від зайвої соку. Соду змішати з кефіром, додаємо гарбузову масу, манку і цукор. Замішуємо тісто. Виливаємо його у форму та при 180 градусах пиріг буде готовий вже через 40 хвилин.
Тим часом зробимо сироп: у яблучний сік вливаємо свіжовичавлений сік лимона, кладемо цукор, корицю і розмішуємо. Поміщаємо масу на плиту і даємо їй закипіти. Гарячий пиріг заливаємо гарячим сиропом. Приблизно через 35 хвилин вся рідина вбереться, а значить, неймовірно ніжний пиріжок можна буде подати до столу.
Пиріг «Манник» - простий рецепт на молоці
Інгредієнти: крупа манна – 210 г; курячі яйця – 3 шт.; просеянная борошно пшеничне – 160 г; цукровий пісок – 1 склянка; коров'яче молоко – 200 мл; розпушувач для тіста – 15 г; вершкове масло натуральне – 20 р; олія рослинна рафінована – 80 мл; сіль – щіпка. Приготування Розбиваємо яйця, додаємо цукор і добре розтираємо масу до однорідності. Додаємо рослинне масло і розтираємо до однорідності. Підігріваємо молоко, розтоплюємо в ньому вершкове масло. Додаємо манну крупу і яєчну суміш. Перемішуємо і на півгодини відставляємо в сторону. Розпушувач змішуємо з просіяного пшеничного борошном і всипаємо в молочну суміш. Форму промазуємо маслом, притрушиваем манкою або борошном, наливаємо підготовлене тісто і випікаємо при 180 градусах хвилин 35.
Приємного чаювання!