Козинаки - рецепт
Ох вже ці козинаки! Їх чудовий привабливий смак не давав нам спокою у дитинстві, та й зараз не дивлячись на значну порцію калорій, важко встояти від спокуси поласувати цією насолодою. А насправді, чому б і ні? Тим більше що козинаки - це не тільки смачно, але ще й дуже корисно, особливо якщо не полінуватися і приготувати їх власноруч в домашніх умовах. А як це правильно зробити, ми розповімо в наших рецептах і запропонуємо варіанти ласощі з різним смаком.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 410 г;
очищені насіння – 220 г;
вода очищена – до 100 мл;
сік лимона – 05 ч. ложки;
масло вершкове або олія для змащування форми.
Приготування
Для приготування козинаків в даному випадку нам знадобляться очищені насіння. Можна придбати вже готові на ринку або в супермаркеті або ж, володіючи вільним часом і терпінням, начистити самим. Після цього обов'язково підсушуємо продукт на прогрітій сухій сковорідці без масла протягом семи хвилин, помішуючи і перекладаємо в тарілку. У цю ж сковорідку насипаємо цукрового піску, додаємо воду і сік лимона і ставимо на вогонь. Прогріваємо масу до кипіння і варимо до набуття нею коричневого відтінку, не забуваючи постійно помішувати готову карамель. Після цього додаємо в масу насіння, ретельно розмішуємо і тут же викладаємо у форму і розрівнюємо, попередньо застеливши її пергаментным листом і промазав маслом. Поки козинаки ще повністю не застигли, розсікає їх по поверхні гострим ножем, роблячи свого роду борозенки. Це дозволить після застигання легко розламати ласощі.
Інгредієнти:
горіхи волоські очищені – 590 г;
мед – 220 г;
цукровий пісок – 95 г;
масло вершкове або олія для змащування форми.
Приготування
Основою козинаків в цьому рецепті є волоські горіхи. Якщо ви їх придбали вже очищеними до торгової мережі, то їх краще попередньо промити. Після виконаної водної процедури або пропустивши її, якщо горіхи домашні, викладаємо продукт на деко і підсушуємо протягом десяти хвилин. Духовку перед цим слід прогріти до 120 градусів. Горіхи повинні в результаті не тільки підсохнути, але і злегка підсмажитися. Після цього висипаємо їх на вафельний або лляне рушник, звертаємо в мішечок, зав'язуємо не дуже щільно і починаємо злегка розминати горіхи руками, намагаючись не сильно натискати. Наше завдання не стовкти їх у крихту, а тільки по максимуму очистити від шкурочек. Після цього висипаємо масу в сито і відсіваємо утворилася лушпиння. Підготовлений продукт відкладаємо на час в сторону і беремося за карамель, в нашому випадку медову. У невелику товстостінну сковороду або сотейник викладаємо мед, додаємо цукровий пісок, ставимо на вогонь і даємо всім цукровий кристалам розплавитися, не припиняючи помішувати масу. Витримуємо вируючу масу на вогні кілька хвилин, а потім закладаємо підготовлені волоські горішки, перемішуємо, щоб вони якомога більш рівномірно вкрилися карамеллю і викладаємо у форму, застелену промасленим пергаментным листом. Даємо масі трохи охолонути, а потім вологими долонями спрессовываем масу для додання їй більш щільної текстури. Після повного охолодження і застигання розрізаємо козинаки ножем і насолоджуємося.
Інгредієнти:
кунжутне насіння – 290 г;
мед – 240 г;
цукровий пісок – 75 р.
Приготування
Для приготування козинаків беремо одночасно дві невеликі сковорідки. В одній з них підсушуємо і злегка підсмажуємо кунжутне насіння. Вони повинні стати трохи золотистими. В іншій ємності розтоплюємо мед, додаємо цукровий пісок і безперервно розмішуючи варимо масу на помірному вогні протягом дванадцяти хвилин. Після цього у медову карамель всипаємо кунжутне насіння, перемішуємо і викладаємо на зволожений лист пергаменту. Розрівнюємо суміш і даємо застигнути. Перед подачею розрізаємо козинаки гострим ножем і відокремлюємо від паперу.
Козинаки в домашніх умовах - рецепт з насіння
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування козинаків в даному випадку нам знадобляться очищені насіння. Можна придбати вже готові на ринку або в супермаркеті або ж, володіючи вільним часом і терпінням, начистити самим. Після цього обов'язково підсушуємо продукт на прогрітій сухій сковорідці без масла протягом семи хвилин, помішуючи і перекладаємо в тарілку. У цю ж сковорідку насипаємо цукрового піску, додаємо воду і сік лимона і ставимо на вогонь. Прогріваємо масу до кипіння і варимо до набуття нею коричневого відтінку, не забуваючи постійно помішувати готову карамель. Після цього додаємо в масу насіння, ретельно розмішуємо і тут же викладаємо у форму і розрівнюємо, попередньо застеливши її пергаментным листом і промазав маслом. Поки козинаки ще повністю не застигли, розсікає їх по поверхні гострим ножем, роблячи свого роду борозенки. Це дозволить після застигання легко розламати ласощі.
Домашні козинаки з волоських горіхів - рецепт з медом
Інгредієнти:
Приготування
Основою козинаків в цьому рецепті є волоські горіхи. Якщо ви їх придбали вже очищеними до торгової мережі, то їх краще попередньо промити. Після виконаної водної процедури або пропустивши її, якщо горіхи домашні, викладаємо продукт на деко і підсушуємо протягом десяти хвилин. Духовку перед цим слід прогріти до 120 градусів. Горіхи повинні в результаті не тільки підсохнути, але і злегка підсмажитися. Після цього висипаємо їх на вафельний або лляне рушник, звертаємо в мішечок, зав'язуємо не дуже щільно і починаємо злегка розминати горіхи руками, намагаючись не сильно натискати. Наше завдання не стовкти їх у крихту, а тільки по максимуму очистити від шкурочек. Після цього висипаємо масу в сито і відсіваємо утворилася лушпиння. Підготовлений продукт відкладаємо на час в сторону і беремося за карамель, в нашому випадку медову. У невелику товстостінну сковороду або сотейник викладаємо мед, додаємо цукровий пісок, ставимо на вогонь і даємо всім цукровий кристалам розплавитися, не припиняючи помішувати масу. Витримуємо вируючу масу на вогні кілька хвилин, а потім закладаємо підготовлені волоські горішки, перемішуємо, щоб вони якомога більш рівномірно вкрилися карамеллю і викладаємо у форму, застелену промасленим пергаментным листом. Даємо масі трохи охолонути, а потім вологими долонями спрессовываем масу для додання їй більш щільної текстури. Після повного охолодження і застигання розрізаємо козинаки ножем і насолоджуємося.
Медові козинаки з кунжуту - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування козинаків беремо одночасно дві невеликі сковорідки. В одній з них підсушуємо і злегка підсмажуємо кунжутне насіння. Вони повинні стати трохи золотистими. В іншій ємності розтоплюємо мед, додаємо цукровий пісок і безперервно розмішуючи варимо масу на помірному вогні протягом дванадцяти хвилин. Після цього у медову карамель всипаємо кунжутне насіння, перемішуємо і викладаємо на зволожений лист пергаменту. Розрівнюємо суміш і даємо застигнути. Перед подачею розрізаємо козинаки гострим ножем і відокремлюємо від паперу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Козинаки з волоських горіхів в домашніх умовах
Улюблені багатьма, чудово смачні, солодкі козинаки можна зробити і в домашніх умовах. Існує кілька варіантів основи цього ласощі, але ми зупинимося
Козинаки в домашніх умовах
Якщо ви любите козинаки, то напевно купуєте їх досить часто. А що якщо зробити це ласощі будинки, використовуючи лише найсвіжіші, корисні і смачні
Козинаки з насіння
Козинаки - це смачне ласощі, яке знайоме нам з дитинства. Його готують з горіхів і насіння, і з'єднують з медово-цукрових карамеллю. Давайте
Як приготувати козинаки?
Всі ми знаємо з дитинства, що козинаки - смачна солодкість, але до того ж ще - дуже корисна. Вони здатні наситити енергією, ліпідами і білками. І
Козинаки з волоських горіхів
Козинаки - це смачне ласощі грузинської кухні, яке також готують в інших країнах Кавказу до новорічного столу. Їх роблять з насіння соняшника,
Козинаки з повітряного рису
Козинаки - це корисна східна солодкість, яку досить легко зробити в домашніх умовах. Давайте сьогодні розглянемо кілька варіантів створення їх з