Як зробити пастилу в домашніх умовах?
Під час рясного фруктового врожаю багато ягоди і фрукти піддаються сушці, заморожування і консервації, з метою продовження їх «життя» аж до холодів. Але якщо ще один смачний і цікавий спосіб заготівлі плодів і ягід – приготування пастили, яку значно зручніше зберігати. Про те, як зробити пастилу в домашніх умовах ми докладно розповімо нижче.
Інгредієнти:
яблука - 920 г;
вода - 215 мл;
кориця - 1 ст. ложка;
сік 1/2 лимона.
Приготування
Перед початком приготування візьміться за яблука. Видаліть серцевину, наріжте кубиками і викладіть в емальований посуд. Залийте яблучні шматочки теплою водою і додайте над вогнем. Залиште яблука нудитися близько 10 хвилин або до тих пір, поки вони не розм'якшаться. Видавіть до плодів лимонний сік і всипте корицю. Пюрируйте розм'якшені яблука і спробуйте пюре – якщо воно вийшло кислуватим, то додайте натуральний підсолоджувач, наприклад, мед. Розподіліть яблучне пюре на застеленому пергаментом деку тонким і рівномірним шаром. Поставте деко з майбутньої домашньої пастилою з яблук на самий верхній рівень духовки і сушіть її при мінімальній температурі близько 6-8 годин.
Інгредієнти:
яблука «Антонівка» - 7 кг;
яйця - 7 шт.;
цукор - 14 кг
Приготування
Вимиті яблука залиште цілими і помістіть в духовку. Запікайте їх до м'якості при 150 градусах, а потім протріть м'якоть через сито, щоб позбутися від кісточок і шкірки. Готову яблучну масу збийте до тих пір, поки вона не посвітлішає і не збільшиться в об'ємі. Білки 7 яєць перетворіть в меренгу з цукром. Обережно змішайте меренгу з яблучним пюре і розкладіть повітряну масу на покритому пергаментом деко. Приготування пастили в домашніх умовах займе близько 6 годин при 60 градусах. Після чого шматочки можна нарізати і остудити, а можна змастити заздалегідь відкладеної яблучною масою з білками, згорнути в рулет і залишити досушиться ще на 3 години, але вже при 50 градусах.
Інгредієнти:
гарбузове пюре - 670 мл;
вода - 115 мл;
кориця - 2 ч. ложки;
цукор - 75 р.
Приготування
Змішайте всі компоненти разом зі списку, а потім розподіліть на пергаменті. Залиште пастилу сушитися при мінімальній температурі близько 6 годин або поки вона не перестане липнути до пальців. Готову пастилу скрутіть в рулет.
Пастила - рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування візьміться за яблука. Видаліть серцевину, наріжте кубиками і викладіть в емальований посуд. Залийте яблучні шматочки теплою водою і додайте над вогнем. Залиште яблука нудитися близько 10 хвилин або до тих пір, поки вони не розм'якшаться. Видавіть до плодів лимонний сік і всипте корицю. Пюрируйте розм'якшені яблука і спробуйте пюре – якщо воно вийшло кислуватим, то додайте натуральний підсолоджувач, наприклад, мед. Розподіліть яблучне пюре на застеленому пергаментом деку тонким і рівномірним шаром. Поставте деко з майбутньої домашньої пастилою з яблук на самий верхній рівень духовки і сушіть її при мінімальній температурі близько 6-8 годин.
Більовська пастила в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті яблука залиште цілими і помістіть в духовку. Запікайте їх до м'якості при 150 градусах, а потім протріть м'якоть через сито, щоб позбутися від кісточок і шкірки. Готову яблучну масу збийте до тих пір, поки вона не посвітлішає і не збільшиться в об'ємі. Білки 7 яєць перетворіть в меренгу з цукром. Обережно змішайте меренгу з яблучним пюре і розкладіть повітряну масу на покритому пергаментом деко. Приготування пастили в домашніх умовах займе близько 6 годин при 60 градусах. Після чого шматочки можна нарізати і остудити, а можна змастити заздалегідь відкладеної яблучною масою з білками, згорнути в рулет і залишити досушиться ще на 3 години, але вже при 50 градусах.
Пастила з гарбуза в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте всі компоненти разом зі списку, а потім розподіліть на пергаменті. Залиште пастилу сушитися при мінімальній температурі близько 6 годин або поки вона не перестане липнути до пальців. Готову пастилу скрутіть в рулет.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пастила з яблук в домашніх умовах
Не варто бігти в магазин за солодощами, адже їх можна успішно створювати самостійно. Такі ласощі виходять смачніші і неодмінно корисніше. Пропонуємо
Більовська пастила – рецепт
Знамениту белевську пастилу насправді неймовірно просто зробити самостійно. Запасайтеся терпінням, антоновскими яблуками і приступайте до створення
Пастила з агрусу
Домашня пастила - улюблене багатьма ласощі з дитинства. З яких тільки ягід і фруктів її не готують. Можна використовувати і яблука, і сливи, і
Пастила з абрикосів
Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і
Фруктова пастила в домашніх умовах
Іноді так хочеться побалувати діток і себе чим-небудь солоденьким і корисним. Для цього відмінно підійде фруктова пастила, приготовлена в домашніх
Пастила з яблук в мультиварці
Пастила - це смачний натуральний десерт, з яким знайомий, мабуть, кожен. Рецептів її створення з різних ягід і фруктів безліч. Сьогодні ми поговоримо