Під час рясного фруктового врожаю багато ягоди і фрукти піддаються сушці, заморожування і консервації, з метою продовження їх «життя» аж до холодів. Але якщо ще один смачний і цікавий спосіб заготівлі плодів і ягід – приготування пастили, яку значно зручніше зберігати. Про те, як зробити пастилу в домашніх умовах ми докладно розповімо нижче.
Пастила - рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти: яблука - 920 г; вода - 215 мл; кориця - 1 ст. ложка; сік 1/2 лимона. Приготування Перед початком приготування візьміться за яблука. Видаліть серцевину, наріжте кубиками і викладіть в емальований посуд. Залийте яблучні шматочки теплою водою і додайте над вогнем. Залиште яблука нудитися близько 10 хвилин або до тих пір, поки вони не розм'якшаться. Видавіть до плодів лимонний сік і всипте корицю. Пюрируйте розм'якшені яблука і спробуйте пюре – якщо воно вийшло кислуватим, то додайте натуральний підсолоджувач, наприклад, мед. Розподіліть яблучне пюре на застеленому пергаментом деку тонким і рівномірним шаром. Поставте деко з майбутньої домашньої пастилою з яблук на самий верхній рівень духовки і сушіть її при мінімальній температурі близько 6-8 годин.
Більовська пастила в домашніх умовах
Інгредієнти: яблука «Антонівка» - 7 кг; яйця - 7 шт.; цукор - 14 кг Приготування Вимиті яблука залиште цілими і помістіть в духовку. Запікайте їх до м'якості при 150 градусах, а потім протріть м'якоть через сито, щоб позбутися від кісточок і шкірки. Готову яблучну масу збийте до тих пір, поки вона не посвітлішає і не збільшиться в об'ємі. Білки 7 яєць перетворіть в меренгу з цукром. Обережно змішайте меренгу з яблучним пюре і розкладіть повітряну масу на покритому пергаментом деко. Приготування пастили в домашніх умовах займе близько 6 годин при 60 градусах. Після чого шматочки можна нарізати і остудити, а можна змастити заздалегідь відкладеної яблучною масою з білками, згорнути в рулет і залишити досушиться ще на 3 години, але вже при 50 градусах.
Пастила з гарбуза в домашніх умовах
Інгредієнти: гарбузове пюре - 670 мл; вода - 115 мл; кориця - 2 ч. ложки; цукор - 75 р. Приготування Змішайте всі компоненти разом зі списку, а потім розподіліть на пергаменті. Залиште пастилу сушитися при мінімальній температурі близько 6 годин або поки вона не перестане липнути до пальців. Готову пастилу скрутіть в рулет.