Як приготувати манник в духовці?
Перебуваєте в пошуку простого, швидкого і смачного десерту до чаю? Приготуйте на швидку руку в манник духовці, і успіх вам гарантований.
Незмінною сполучною основою лепешняку є манна крупа, яка в компанії з різними молочними продуктами у кожному рецепті проявляє себе по-новому. Манник можна готувати як з додаванням борошна, так і без неї, отримуючи знову ж різні смакові якості десерту.
Манник можна подати як пиріг, присипавши цукровою пудрою, або ж розрізати навпіл і промазати варенням або більш вишуканим кремом, отримавши, таким чином, домашній тортик.
Інгредієнти:
кефір – 260 мл;
манна крупа – 195 г;
курячі яйця – 2 шт.;
борошно пшенична – 155 г;
масло вершкове – 110 г;
розпушувач – 10 г;
цукровий пісок – 190 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Приступаючи до приготування лепешняку, заливаємо манну крупу кефіром кімнатної температури і залишаємо на годину. Коли відведений для манки час буде наближатися до кінця, розтираємо розм'якшене вершкове масло з цукровим піском, потім вбиваємо яйця і трохи збиваємо до однорідності. Тепер перекладаємо в тісто набряклу в кефірі манку, гарненько перемішуємо і вмішуємо невеликими порціями просіяне через ситечко борошно, змішану з розпушувачем і сіллю. При бажанні можна додати в тісто трохи ванілі для аромату.
Тепер готове тісто для лепешняку викладаємо в промаслений вершковим маслом форму і розміщуємо на середньому рівні завчасно прогрітого до 185 градусів духової шафи. Приблизно через сорок хвилин манник зарум'яниться. Але готовність все ж краще для вірності перевірити зубочисткою і при необхідності продовжити час приготування.
Інгредієнти:
сметана – 250 г;
манна крупа – 195 г;
курячі яйця – 2 шт.;
масло вершкове для змащування форми;
харчова сода – 1 ч. ложка;
панірувальні сухарі – 1 ст. ложка;
цукровий пісок – 180 г;
цукрова пудра для оформлення.
Приготування
У глибокій мисці змішуємо манну крупу, сметану і цукровий пісок, потім додаємо трохи збиті яйця, ретельно перемішуємо і залишаємо на годину для набухання. Після закінчення часу додаємо соду і дуже ретельно перемішуємо. Тепер промасливаем форму для випічки вершковим маслом, викладаємо в неї приготоване тісто і розміщуємо на середньому рівні прогрітій духовці. Температурний режим для приготування лепешняку на сметані встановлюємо на рівні 190 градусів, а час приготування вибираємо тридцять хвилин. У процесі випікання духовку не відкриваємо, а після закінчення часу перевіряємо готовність зубочисткою і при необхідності включаємо духовку ще на десять хвилин.
Інгредієнти:
молоко – 125 мл;
сир – 220 г;
манна крупа – 195 г;
курячі яйця – 3 шт.;
борошно пшеничне – 80 г;
ванільний цукор – 20 г;
розпушувач – 10 г;
цукровий пісок – 190 г;
вершкове масло для змащування форми;
Приготування
Замочуємо манну крупу в злегка підігрітому молоці і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин. Потім додаємо трохи збиті в окремій ємності з цукровим піском яйця, просіяне і змішану з розпушувачем і ванільним цукром борошно, перетертий через сито сир і вимішуємо все хорошенечко до отримання однорідного і гладкого тіста. Тепер викладаємо його в попередньо промаслений форму і ставимо в заздалегідь розігріту до 185 градусів духовку. Приблизно через тридцять хвилин смачний і ніжний манник буде готовий. Після охолодження перекладаємо його на блюдо і притрушиваем цукровою пудрою.
Незмінною сполучною основою лепешняку є манна крупа, яка в компанії з різними молочними продуктами у кожному рецепті проявляє себе по-новому. Манник можна готувати як з додаванням борошна, так і без неї, отримуючи знову ж різні смакові якості десерту.
Манник можна подати як пиріг, присипавши цукровою пудрою, або ж розрізати навпіл і промазати варенням або більш вишуканим кремом, отримавши, таким чином, домашній тортик.
Як спекти манник в духовці на кефірі - рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування лепешняку, заливаємо манну крупу кефіром кімнатної температури і залишаємо на годину. Коли відведений для манки час буде наближатися до кінця, розтираємо розм'якшене вершкове масло з цукровим піском, потім вбиваємо яйця і трохи збиваємо до однорідності. Тепер перекладаємо в тісто набряклу в кефірі манку, гарненько перемішуємо і вмішуємо невеликими порціями просіяне через ситечко борошно, змішану з розпушувачем і сіллю. При бажанні можна додати в тісто трохи ванілі для аромату.
Тепер готове тісто для лепешняку викладаємо в промаслений вершковим маслом форму і розміщуємо на середньому рівні завчасно прогрітого до 185 градусів духової шафи. Приблизно через сорок хвилин манник зарум'яниться. Але готовність все ж краще для вірності перевірити зубочисткою і при необхідності продовжити час приготування.
Як приготувати манник в духовці на сметані?
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій мисці змішуємо манну крупу, сметану і цукровий пісок, потім додаємо трохи збиті яйця, ретельно перемішуємо і залишаємо на годину для набухання. Після закінчення часу додаємо соду і дуже ретельно перемішуємо. Тепер промасливаем форму для випічки вершковим маслом, викладаємо в неї приготоване тісто і розміщуємо на середньому рівні прогрітій духовці. Температурний режим для приготування лепешняку на сметані встановлюємо на рівні 190 градусів, а час приготування вибираємо тридцять хвилин. У процесі випікання духовку не відкриваємо, а після закінчення часу перевіряємо готовність зубочисткою і при необхідності включаємо духовку ще на десять хвилин.
Як приготувати смачний манник в духовці на молоці з сиром - рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Замочуємо манну крупу в злегка підігрітому молоці і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин. Потім додаємо трохи збиті в окремій ємності з цукровим піском яйця, просіяне і змішану з розпушувачем і ванільним цукром борошно, перетертий через сито сир і вимішуємо все хорошенечко до отримання однорідного і гладкого тіста. Тепер викладаємо його в попередньо промаслений форму і ставимо в заздалегідь розігріту до 185 градусів духовку. Приблизно через тридцять хвилин смачний і ніжний манник буде готовий. Після охолодження перекладаємо його на блюдо і притрушиваем цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манник на кефірі без борошна
Існує безліч варіантів випічки без використання пшеничного борошна. Про одному з таких поговоримо далі. Розповімо, як спекти чудовий, пишний і
Манник на сметані
Коли потрібно приготувати що-небудь нехитре до чаю, з мінімумом витрат коштів і часу - на виручку приходить пиріг манник. Легкий у приготуванні,
Манник з яблуками
Манник - простий пиріг з манної крупи, з рецептами якого, напевно, знайома кожна господиня. Але його можна пекти з додаванням різних інгредієнтів. І
Манник на кисляку
Манник - смачний пиріг на основі манкою крупи. Його можна готувати на воді, молоці, кефірі, ряжанці. І зараз ми розповімо, як його спекти на кисляку,
Манник зі сметаною
Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.
Манник з халвою
Манник - досить просто в приготуванні страва, що печеться на основі манної борошна. І сьогодні ми вирішили запропонувати вам парочку рецептиков