Вернуться назад Распечатать

Як приготувати манник в духовці?

Як приготувати манник в духовці?
Перебуваєте в пошуку простого, швидкого і смачного десерту до чаю? Приготуйте на швидку руку в манник духовці, і успіх вам гарантований.
Незмінною сполучною основою лепешняку є манна крупа, яка в компанії з різними молочними продуктами у кожному рецепті проявляє себе по-новому. Манник можна готувати як з додаванням борошна, так і без неї, отримуючи знову ж різні смакові якості десерту.
Манник можна подати як пиріг, присипавши цукровою пудрою, або ж розрізати навпіл і промазати варенням або більш вишуканим кремом, отримавши, таким чином, домашній тортик.

Як спекти манник в духовці на кефірі - рецепт?


Інгредієнти:

  • кефір – 260 мл;

  • манна крупа – 195 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • борошно пшенична – 155 г;

  • масло вершкове – 110 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • цукровий пісок – 190 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування лепешняку, заливаємо манну крупу кефіром кімнатної температури і залишаємо на годину. Коли відведений для манки час буде наближатися до кінця, розтираємо розм'якшене вершкове масло з цукровим піском, потім вбиваємо яйця і трохи збиваємо до однорідності. Тепер перекладаємо в тісто набряклу в кефірі манку, гарненько перемішуємо і вмішуємо невеликими порціями просіяне через ситечко борошно, змішану з розпушувачем і сіллю. При бажанні можна додати в тісто трохи ванілі для аромату.
    Тепер готове тісто для лепешняку викладаємо в промаслений вершковим маслом форму і розміщуємо на середньому рівні завчасно прогрітого до 185 градусів духової шафи. Приблизно через сорок хвилин манник зарум'яниться. Але готовність все ж краще для вірності перевірити зубочисткою і при необхідності продовжити час приготування.

    Як приготувати манник в духовці на сметані?


    Інгредієнти:

  • сметана – 250 г;

  • манна крупа – 195 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • масло вершкове для змащування форми;

  • харчова сода – 1 ч. ложка;

  • панірувальні сухарі – 1 ст. ложка;

  • цукровий пісок – 180 г;

  • цукрова пудра для оформлення.


  • Приготування
    У глибокій мисці змішуємо манну крупу, сметану і цукровий пісок, потім додаємо трохи збиті яйця, ретельно перемішуємо і залишаємо на годину для набухання. Після закінчення часу додаємо соду і дуже ретельно перемішуємо. Тепер промасливаем форму для випічки вершковим маслом, викладаємо в неї приготоване тісто і розміщуємо на середньому рівні прогрітій духовці. Температурний режим для приготування лепешняку на сметані встановлюємо на рівні 190 градусів, а час приготування вибираємо тридцять хвилин. У процесі випікання духовку не відкриваємо, а після закінчення часу перевіряємо готовність зубочисткою і при необхідності включаємо духовку ще на десять хвилин.

    Як приготувати смачний манник в духовці на молоці з сиром - рецепт?


    Інгредієнти:

  • молоко – 125 мл;

  • сир – 220 г;

  • манна крупа – 195 г;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • борошно пшеничне – 80 г;

  • ванільний цукор – 20 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • цукровий пісок – 190 г;

  • вершкове масло для змащування форми;
  • Як приготувати манник в духовці?


    Приготування
    Замочуємо манну крупу в злегка підігрітому молоці і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин. Потім додаємо трохи збиті в окремій ємності з цукровим піском яйця, просіяне і змішану з розпушувачем і ванільним цукром борошно, перетертий через сито сир і вимішуємо все хорошенечко до отримання однорідного і гладкого тіста. Тепер викладаємо його в попередньо промаслений форму і ставимо в заздалегідь розігріту до 185 градусів духовку. Приблизно через тридцять хвилин смачний і ніжний манник буде готовий. Після охолодження перекладаємо його на блюдо і притрушиваем цукровою пудрою.