Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Щербет - рецепт

Щербет - рецепт

30-01-2016, 15:56
900
Щербет - рецепт
Щербет є східними ласощами, яке дуже люблять ласуни. Адже по суті - це варений молочний цукор, в який додають різні горіхи, родзинки, цукати та інші наповнювачі. В якості молочної основи можна використовувати як цілісне жирне молоко, так і згущене молоко .
Вживання щербету в помірній кількості приносить організму тільки користь, завдяки високому вмісту в ньому вітамінів і різних необхідних елементів.
Приготувати таке солодке ласощі в домашніх умовах досить просто і зробити це зможе навіть починаюча господиня. Достатньо лише вибрати потрібні продукти і виконати кілька нескладних рекомендацій, які докладно описані в рецептах нижче.

Домашній щербет з арахісом - рецепт на молоці


Інгредієнти:

  • молоко жирністю 32% – 250 мл;

  • цукровий пісок – 700 г;

  • масло вершкове – 85 м;

  • арахіс – 200 р.


  • Приготування
    Для приготування щербету особливу увагу слід приділити вибору молока. Краще взяти домашнє з ринку або ж магазинне хорошої якості і з максимальним відсотком жирності. Наливаємо молоко в емальовану каструлю і ставимо на помірний вогонь. Всипаємо шістсот грамів цукрового піску і безперервно розмішуємо до повного розчинення цукрових кристалів. Витримуємо солодку молочну масу на вогні, продовжуючи помішувати, протягом тридцяти-сорока хвилин.
    В цей час обсмажимо арахіс. Для цього висипаємо його у суху сковороду, ставимо на вогонь і витримуємо на вогні до придбання золотистого відтінку і легкого відділення шкурки, яку згодом необхідно повністю очистити з кожного горішка.
    Далі в невелику товстостінну сковорідку додаємо залишилися сто грам цукрового піску і даємо йому повністю розплавитися до отримання карамелі. Потім виливаємо її в молочний сироп, продовжуючи помішувати, і даємо прокипіти ще деякий час. Перевіряємо густоту, капнувши трохи суміші на блюдце, і якщо вона все ще розтікається, масу уварюють ще трохи.
    Досягнувши потрібної консистенції шляхом уварювання, додаємо вершкове масло і перемішуємо до його повного розчинення. Потім вистилаємо форму пергаментом, висипаємо в неї арахіс і заливаємо готової молочно-карамельної сумішшю. Розміщуємо блюдо в прохолодному місці до повного застигання і можемо пробувати.

    Простий рецепт приготування щербету з горіхами зі згущеного молока


    Інгредієнти:

  • згущене молоко – 380 г;

  • вершкове масло – 60 г;

  • цукор коричневий – 400 г;

  • мед – 70 г;

  • ізюм (за бажанням) – 60 г;

  • фундук – 100 г;

  • горіхи кешью – 100 р.


  • Приготування
    Стандартну банку згущеного молока високої якості переливаємо в емальовану каструлю, додаємо коричневий цукор, закладаємо вершкове масло, ставимо ємність на вогонь і, безперервно помішуючи, прогріваємо до кипіння і розчинення всіх цукрових кристалів. Після цього знижуємо інтенсивність вогню до мінімального і уварюємо масу, періодично перемішуючи, до придбання красивого коричневого кольору і до отримання
    Щербет - рецепт
    нерастекающейся краплі.
    В цей час фундук і кешью обсмажуємо на сухій прогрітій сковороді до придбання золотистого відтінку і при бажанні трохи подрібнюємо. Родзинки гарненько промиваємо і просушуємо, розстеливши на рушник.
    Тепер додаємо в молочний сироп, мед, проварюємо масу ще протягом трьох хвилин і знімаємо з вогню. Засипаємо підготовлені горіхи і родзинки, гарненько перемішуємо і викладаємо в промаслений форму, при бажанні застеливши її додатково пергаментним папером. Залишаємо щербет у формі до повного охолодження і застигання, а потім витягаємо, розрізаємо на шматочки і подаємо в вазочці або на блюді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Щербет з арахісом в домашніх умовах - рецепт
    Щербет з арахісом в домашніх умовах - рецепт
    Порадуйте себе і домашніх ласунів неймовірно смачним ласощами, яке дуже просто зробити самостійно. Щербет, приготований за запропонованими рецептами
    Лимонний шербет
    Лимонний шербет
    Лимонний шербет - це оригінальне висвітлює блюдо, може бути як десертом, так і напоєм. У спекотну літню пору лимонний шербет просто незамінний своїм
    Щербет в домашніх умовах
    Щербет в домашніх умовах
    Щербет - це смачна східна солодкість, готувати яку простіше простого. Вона нагадує помадку, тому всі любителі вершкового смаку можуть сміливо
    Арахіс в глазурі
    Арахіс в глазурі
    Арахіс - це смачний земляний горіх, який використовують для приготування різноманітних страв. І сьогодні ми з вами зробимо дивовижне ласощі - арахіс
    Арахіс - рецепти
    Арахіс - рецепти
    Арахіс належить до сімейства бобових і не є горіхом. Але з-за своєї низької ціни він дуже популярний. Давайте розберемо кілька рецептів, що з нього
    Щербет з горіхами - рецепт
    Щербет з горіхами - рецепт
    Щербет - смачна східна солодкість. Вона являє собою вершкову помадку з додаванням родзинок, печива або горіхів. Ось про останньому варіанті