Штрудель з яблуками з листкового тіста
Штрудель з яблуками з листкового тіста – це традиційне блюдо австрійської кухні, яке стало популярним у різних країнах. Готується така випічка досить легко і просто. Тому якщо ви захотіли зробити оригінальний солодкий сюрприз для своїх близьких, то давайте приступимо.
Інгредієнти:
листкове бездріжджове тісто – 250 г;
яблука – 500 г;
цукор – 4 ст. ложки;
товчені сухарі – 4 ст. ложки;
мелена кориця – щіпка;
родзинки – 50 г;
волоські очищені горіхи – 50 г;
жовток яєчний – 1 шт.;
борошно – 1 ч. ложка;
вода фільтрована – 150 мл.
Приготування
Щоб приготувати штрудель з яблуками, купуємо готове листкове тісто розморожуємо його і тонко розкачуємо на столі. Сушений родзинки обполіскуємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо на 15 хвилин, щоб він розпарився. Волоські горіхи перебираємо, видаляємо з них сміття і подрібнюємо в середню крихту. Яблука миємо, обсушуємо паперовими рушниками, зрізаємо шкірку і шаткуємо кубиками. Перекладаємо фрукти в глибоку миску, додаємо родзинки, горіхи, сахарим за смаком і кидаємо корицю. Гарненько все перемішуємо столовою ложкою і відставляємо готову начинку в бік. У невелику пиалку розбиваємо яєчний жовток і збиваємо його виделкою до однорідної консистенції. Розкатане тісто перекладаємо на рушник, присипаємо з усіх боків і посипаємо борошном всю поверхню товченими сухарями. На одну половину рівномірним шаром викладаємо начинку і акуратно скачуємо за допомогою рушника тісто в рулет, щільно защипуємо краю і викладаємо швом вниз на деко. Зверху змащуємо штрудель яєчним жовтком і відправляємо його в розігріту духовку приблизно на 40 хвилин. Після цього виймаємо пиріг, кладемо на плоске блюдо і посипаємо дрібної цукровою пудрою!
Інгредієнти:
дріжджове листкове тісто – 300 г;
яблука зелені – 4 шт.;
масло вершкове – 3 ст. ложки;
цукор – 150 г;
волоські горіхи – 150 г;
чорнослив – за смаком;
ванілін – за смаком;
сухарі мелені – 4 ст. ложки.
Приготування
Горіхи подрібнюємо в блендері, а чорнослив промиваємо та нарізаємо кубиками. У яблук видаляємо серцевину і шаткуємо тонкими скибочками. Потім викладаємо фрукти в сковороду з олією і обсмажуємо рівно хвилину. Далі кидаємо горіхи, чорнослив, перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин. Знімаємо сковороду з плити, додаємо цукор, корицю і ванілін. Листкове тісто тонко розкачуємо, присипаємо сухарями, розподіляємо начинку, скачуємо рулет і защипуємо краю. Викладаємо його на змащений маслом пергамент і відправляємо на 35 хвилин у гарячу духовку.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 250 г;
масло топлене – 3 ч. ложки;
яйце – 1 шт.;
вода – 05 склянки;
сіль.
Для начинки:
яблука – 15 кг;
масло топлене – 150 г;
цукор – 100 г;
сухарі мелені – 100 г;
ізюм – за смаком;
горіхи волоські – 50 г;
мускатне вино – 2 ст. ложки;
кориця мелена – 1 ч. ложка;
лимонний сік.
Приготування
Для приготування листкового тіста, борошно просіваємо, додаємо яйце і замішуємо тісто, поступово вливаючи воду. З отриманої маси формуємо кульку, обмазуємо його маслом і ставимо на півгодини в холодильник. Яблука промиваємо, зрізаємо шкірку і шаткуємо тонкими скибочками. Збризкуємо фрукти лимонним соком і додаємо подрібнені волоські горіхи. Присипаємо начинку цукром, додаємо ізюм, корицю і вливаємо вино. Охолоджене тісто розгортаємо в тонкий пласт, промазуємо поверхню розтопленим маслом і посипаємо сухарями. Розподіляємо начинку і звертаємо щільним рулетом. Зверху промазуємо маслом і відправляємо штрудель в мультиварку. Встановлюємо режим «Випічка» і засікаємо 40 хвилин.
Рецепт штруделя з яблуками з листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати штрудель з яблуками, купуємо готове листкове тісто розморожуємо його і тонко розкачуємо на столі. Сушений родзинки обполіскуємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо на 15 хвилин, щоб він розпарився. Волоські горіхи перебираємо, видаляємо з них сміття і подрібнюємо в середню крихту. Яблука миємо, обсушуємо паперовими рушниками, зрізаємо шкірку і шаткуємо кубиками. Перекладаємо фрукти в глибоку миску, додаємо родзинки, горіхи, сахарим за смаком і кидаємо корицю. Гарненько все перемішуємо столовою ложкою і відставляємо готову начинку в бік. У невелику пиалку розбиваємо яєчний жовток і збиваємо його виделкою до однорідної консистенції. Розкатане тісто перекладаємо на рушник, присипаємо з усіх боків і посипаємо борошном всю поверхню товченими сухарями. На одну половину рівномірним шаром викладаємо начинку і акуратно скачуємо за допомогою рушника тісто в рулет, щільно защипуємо краю і викладаємо швом вниз на деко. Зверху змащуємо штрудель яєчним жовтком і відправляємо його в розігріту духовку приблизно на 40 хвилин. Після цього виймаємо пиріг, кладемо на плоске блюдо і посипаємо дрібної цукровою пудрою!
Штрудель з листкового дріжджового тіста з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Горіхи подрібнюємо в блендері, а чорнослив промиваємо та нарізаємо кубиками. У яблук видаляємо серцевину і шаткуємо тонкими скибочками. Потім викладаємо фрукти в сковороду з олією і обсмажуємо рівно хвилину. Далі кидаємо горіхи, чорнослив, перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин. Знімаємо сковороду з плити, додаємо цукор, корицю і ванілін. Листкове тісто тонко розкачуємо, присипаємо сухарями, розподіляємо начинку, скачуємо рулет і защипуємо краю. Викладаємо його на змащений маслом пергамент і відправляємо на 35 хвилин у гарячу духовку.
Віденський штрудель з листкового тіста з яблуками в мультиварці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування листкового тіста, борошно просіваємо, додаємо яйце і замішуємо тісто, поступово вливаючи воду. З отриманої маси формуємо кульку, обмазуємо його маслом і ставимо на півгодини в холодильник. Яблука промиваємо, зрізаємо шкірку і шаткуємо тонкими скибочками. Збризкуємо фрукти лимонним соком і додаємо подрібнені волоські горіхи. Присипаємо начинку цукром, додаємо ізюм, корицю і вливаємо вино. Охолоджене тісто розгортаємо в тонкий пласт, промазуємо поверхню розтопленим маслом і посипаємо сухарями. Розподіляємо начинку і звертаємо щільним рулетом. Зверху промазуємо маслом і відправляємо штрудель в мультиварку. Встановлюємо режим «Випічка» і засікаємо 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати штрудель?
Існує безліч варіацій традиційного австрійського страви - штруделя, і ми поділимося найбільш бесхлопотными рецептами. Розповімо, як вдома зробити
Грушевий штрудель
Сьогодні приготуємо штрудель з грушею! Цей рецепт за мотивами популярного яблучного штруделя в доступній для початківця кулінара інтерпретації.
Штрудель в мультиварці
Якщо вам хочеться до сімейного чаювання що-небудь смачненьке, то цей рецепт штруделя для вас. Ми пропонуємо вам приготувати штрудель в мультиварці,
Штрудель з лаваша
Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити