Штрудель з яблуками з листкового тіста – це традиційне блюдо австрійської кухні, яке стало популярним у різних країнах. Готується така випічка досить легко і просто. Тому якщо ви захотіли зробити оригінальний солодкий сюрприз для своїх близьких, то давайте приступимо.
Рецепт штруделя з яблуками з листкового тіста
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто – 250 г; яблука – 500 г; цукор – 4 ст. ложки; товчені сухарі – 4 ст. ложки; мелена кориця – щіпка; родзинки – 50 г; волоські очищені горіхи – 50 г; жовток яєчний – 1 шт.; борошно – 1 ч. ложка; вода фільтрована – 150 мл. Приготування Щоб приготувати штрудель з яблуками, купуємо готове листкове тісто розморожуємо його і тонко розкачуємо на столі. Сушений родзинки обполіскуємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо на 15 хвилин, щоб він розпарився. Волоські горіхи перебираємо, видаляємо з них сміття і подрібнюємо в середню крихту. Яблука миємо, обсушуємо паперовими рушниками, зрізаємо шкірку і шаткуємо кубиками. Перекладаємо фрукти в глибоку миску, додаємо родзинки, горіхи, сахарим за смаком і кидаємо корицю. Гарненько все перемішуємо столовою ложкою і відставляємо готову начинку в бік. У невелику пиалку розбиваємо яєчний жовток і збиваємо його виделкою до однорідної консистенції. Розкатане тісто перекладаємо на рушник, присипаємо з усіх боків і посипаємо борошном всю поверхню товченими сухарями. На одну половину рівномірним шаром викладаємо начинку і акуратно скачуємо за допомогою рушника тісто в рулет, щільно защипуємо краю і викладаємо швом вниз на деко. Зверху змащуємо штрудель яєчним жовтком і відправляємо його в розігріту духовку приблизно на 40 хвилин. Після цього виймаємо пиріг, кладемо на плоске блюдо і посипаємо дрібної цукровою пудрою!
Штрудель з листкового дріжджового тіста з яблуками
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто – 300 г; яблука зелені – 4 шт.; масло вершкове – 3 ст. ложки; цукор – 150 г; волоські горіхи – 150 г; чорнослив – за смаком; ванілін – за смаком; сухарі мелені – 4 ст. ложки. Приготування Горіхи подрібнюємо в блендері, а чорнослив промиваємо та нарізаємо кубиками. У яблук видаляємо серцевину і шаткуємо тонкими скибочками. Потім викладаємо фрукти в сковороду з олією і обсмажуємо рівно хвилину. Далі кидаємо горіхи, чорнослив, перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин. Знімаємо сковороду з плити, додаємо цукор, корицю і ванілін. Листкове тісто тонко розкачуємо, присипаємо сухарями, розподіляємо начинку, скачуємо рулет і защипуємо краю. Викладаємо його на змащений маслом пергамент і відправляємо на 35 хвилин у гарячу духовку.
Віденський штрудель з листкового тіста з яблуками в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 250 г; масло топлене – 3 ч. ложки; яйце – 1 шт.; вода – 05 склянки; сіль. Для начинки:
яблука – 15 кг; масло топлене – 150 г; цукор – 100 г; сухарі мелені – 100 г; ізюм – за смаком; горіхи волоські – 50 г; мускатне вино – 2 ст. ложки; кориця мелена – 1 ч. ложка; лимонний сік. Приготування Для приготування листкового тіста, борошно просіваємо, додаємо яйце і замішуємо тісто, поступово
вливаючи воду. З отриманої маси формуємо кульку, обмазуємо його маслом і ставимо на півгодини в холодильник. Яблука промиваємо, зрізаємо шкірку і шаткуємо тонкими скибочками. Збризкуємо фрукти лимонним соком і додаємо подрібнені волоські горіхи. Присипаємо начинку цукром, додаємо ізюм, корицю і вливаємо вино. Охолоджене тісто розгортаємо в тонкий пласт, промазуємо поверхню розтопленим маслом і посипаємо сухарями. Розподіляємо начинку і звертаємо щільним рулетом. Зверху промазуємо маслом і відправляємо штрудель в мультиварку. Встановлюємо режим «Випічка» і засікаємо 40 хвилин.