Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ватрушки з сиром з дріжджового тіста - рецепт

Ватрушки з сиром з дріжджового тіста - рецепт

25-12-2015, 14:03
490
Ватрушки з сиром з дріжджового тіста - рецепт
Ватрушка – це неймовірно смачний варіант випічки, який може бути ще і в якійсь мірі корисним, адже в якості наповнення найчастіше використовують необхідний для нашого організму сир . Як приготувати ватрушки з сиром, ми вам зараз докладно розповімо.

Ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 25 склянки;

  • кип'ячена вода – 30 мл;

  • швидкодіючі дріжджі – 11 г;

  • молоко – 70 мл;

  • рафінована рослинна олія – 3 ст. ложки;

  • жовток – 1 шт.;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сіль – щіпка.


  • Для начинки:

  • сир жирний – 250 г;

  • цукровий пісок – 3 ст. ложки;

  • борошно – 1 ст. ложка;

  • білок – 1 шт.;

  • ванільний цукор – 1 пакетик.


  • Приготування
    Почнемо з того, що підготуємо тісто для ватрушок з сиром в духовці. Дріжджі висипаємо в миску, вливаємо трохи теплої води і перемішуємо. Потім вливаємо тепле молоко і всипаємо просіяне борошно (однієї склянки буде цілком достатньо). Перемішуємо і залишаємо масу в теплому місці – це буде наша опара. Години через півтора вона підніметься. Тепер можемо приступати до подальшої роботи з тестом – вбиваємо яєчний жовток, додаємо сіль і цукор, вливаємо олію, а також додаємо решту просіяне борошно. Добре вимішуємо тісто і ставимо його підходити.
    Самі тим часом займаємося начинкою – сир викладаємо в миску, додаємо білок, цукор і швиденько перемішуємо. Тепер всипаємо борошно – вона потрібна для того, щоб начинка не була надто рідкою і тримала форму. В останню чергу додаємо ванільний цукор і перемішуємо. Отже, тепер обминаємо тісто і ділимо навпіл. З однією половинкою працюємо, а другу поки накриваємо, щоб не обветривалась. Скачуємо з тіста джгут, нарізаємо його рівними шматочками, які потім скачуємо в кульки. Даємо постояти приблизно півгодини.
    Тепер деко злегка змащуємо маслом і викладаємо наші заготовки, злегка приминаючи їх. Далі в кожній хлібині за допомогою звичайної дерев'яної товкачика робимо поглиблення. Тепер отримані «ямочки» викладаємо начинку. Випікаємо наші ватрушки при 200 градусах близько півгодини.

    Здобні ватрушки з сиром


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 500 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • дріжджі сухі – 15 г;

  • молоко – 200 мл;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • цукор – 100 г;

  • сіль – щіпка.


  • Для начинки:

  • сир – 300 г;

  • молоко – 30 мл;

  • яйця – 1 шт.;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • крохмаль – 1 ч. ложка;

  • ванільний цукор – 1 пакетик.


  • Приготування
    У теплому молоці розмішуємо цукор, сіль, дріжджі і залишаємо хвилин на 15 до появи шапочки з піни. Додаємо приблизно третину просіяного борошна, вимішуємо і хвилин на 40 ставимо в тепло. Після цього в опару додаємо 2 яйця, вливаємо 2 столові ложки олії, додаємо решту просіяне борошно, ретельно перемішуємо і ставимо в тепло ще години на 2. За цей час тісто має добре піднятися. Тепер додаємо інше рослинне
    Ватрушки з сиром з дріжджового тіста - рецепт
    масло і добре вимішуємо. Знову ставимо в тепло ще годинки на півтора.
    Робимо начинку: білок збиваємо до міцної піни з цукром, крохмалем і ванільним цукром. Сир протираємо через сито, додаємо в нього збиту білкову масу і перемішуємо. Коли тісто піднялося вдруге, поміщаємо його на притрушений борошном стіл. Відщипуємо від нього невеликі шматочки, скачуємо їх у кульку, сплющує і викладаємо на деко, змащене маслом. Яким зручним підручним засобом в середині кожної коржі робимо поглиблення і даємо заготівлях постояти хвилин 30. Потім поміщаємо в них начинку і змащуємо тісто молоком, збитим разом з жовтком. Випікаємо 40 хвилин при 180 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати ватрушки з сиром в духовці?
    Як приготувати ватрушки з сиром в духовці?
    Улюблене ласощі малюків і більшості дорослих - це звичайно здобні булочки, зокрема домашні. Далі представлені рецепти, які допоможуть без клопоту
    Як робити ватрушки з сиром?
    Як робити ватрушки з сиром?
    В цій статті детально описано базовий рецепт чудової домашньої ватрушки з сиром. Пропонуємо спекти ці чудові булочки з традиційного здобного тесту, а
    Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
    Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
    Неспроста всі люблять домашню випічку. Адже вона приготовлена з душею і завжди виходить смачною. Пиріжки з сиром люблять всі діти і багато дорослих.
    Ватрушки з картоплею
    Ватрушки з картоплею
    Ватрушки з картоплею - це дивовижно смачне блюдо, яке виходить ароматним, легким і дуже ніжним. Таке сподобається всім членам сім'ї без винятку. А
    Тісто для ватрушок
    Тісто для ватрушок
    Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути
    Сирна ватрушка
    Сирна ватрушка
    Ватрушки - це смачні відкриті пиріжки з начинкою. Їх досить багато різновидів: королевська, французька, угорська, з повидлом. Сьогодні ми поговоримо