Ватрушки з сиром з дріжджового тіста - рецепт
Ватрушка – це неймовірно смачний варіант випічки, який може бути ще і в якійсь мірі корисним, адже в якості наповнення найчастіше використовують необхідний для нашого організму сир . Як приготувати ватрушки з сиром, ми вам зараз докладно розповімо.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 25 склянки;
кип'ячена вода – 30 мл;
швидкодіючі дріжджі – 11 г;
молоко – 70 мл;
рафінована рослинна олія – 3 ст. ложки;
жовток – 1 шт.;
цукор – 1 ч. ложка;
сіль – щіпка.
Для начинки:
сир жирний – 250 г;
цукровий пісок – 3 ст. ложки;
борошно – 1 ст. ложка;
білок – 1 шт.;
ванільний цукор – 1 пакетик.
Приготування
Почнемо з того, що підготуємо тісто для ватрушок з сиром в духовці. Дріжджі висипаємо в миску, вливаємо трохи теплої води і перемішуємо. Потім вливаємо тепле молоко і всипаємо просіяне борошно (однієї склянки буде цілком достатньо). Перемішуємо і залишаємо масу в теплому місці – це буде наша опара. Години через півтора вона підніметься. Тепер можемо приступати до подальшої роботи з тестом – вбиваємо яєчний жовток, додаємо сіль і цукор, вливаємо олію, а також додаємо решту просіяне борошно. Добре вимішуємо тісто і ставимо його підходити.
Самі тим часом займаємося начинкою – сир викладаємо в миску, додаємо білок, цукор і швиденько перемішуємо. Тепер всипаємо борошно – вона потрібна для того, щоб начинка не була надто рідкою і тримала форму. В останню чергу додаємо ванільний цукор і перемішуємо. Отже, тепер обминаємо тісто і ділимо навпіл. З однією половинкою працюємо, а другу поки накриваємо, щоб не обветривалась. Скачуємо з тіста джгут, нарізаємо його рівними шматочками, які потім скачуємо в кульки. Даємо постояти приблизно півгодини.
Тепер деко злегка змащуємо маслом і викладаємо наші заготовки, злегка приминаючи їх. Далі в кожній хлібині за допомогою звичайної дерев'яної товкачика робимо поглиблення. Тепер отримані «ямочки» викладаємо начинку. Випікаємо наші ватрушки при 200 градусах близько півгодини.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 500 г;
яйця – 3 шт.;
дріжджі сухі – 15 г;
молоко – 200 мл;
рослинне масло – 100 мл;
цукор – 100 г;
сіль – щіпка.
Для начинки:
сир – 300 г;
молоко – 30 мл;
яйця – 1 шт.;
цукор – 2 ст. ложки;
крохмаль – 1 ч. ложка;
ванільний цукор – 1 пакетик.
Приготування
У теплому молоці розмішуємо цукор, сіль, дріжджі і залишаємо хвилин на 15 до появи шапочки з піни. Додаємо приблизно третину просіяного борошна, вимішуємо і хвилин на 40 ставимо в тепло. Після цього в опару додаємо 2 яйця, вливаємо 2 столові ложки олії, додаємо решту просіяне борошно, ретельно перемішуємо і ставимо в тепло ще години на 2. За цей час тісто має добре піднятися. Тепер додаємо інше рослинне масло і добре вимішуємо. Знову ставимо в тепло ще годинки на півтора.
Робимо начинку: білок збиваємо до міцної піни з цукром, крохмалем і ванільним цукром. Сир протираємо через сито, додаємо в нього збиту білкову масу і перемішуємо. Коли тісто піднялося вдруге, поміщаємо його на притрушений борошном стіл. Відщипуємо від нього невеликі шматочки, скачуємо їх у кульку, сплющує і викладаємо на деко, змащене маслом. Яким зручним підручним засобом в середині кожної коржі робимо поглиблення і даємо заготівлях постояти хвилин 30. Потім поміщаємо в них начинку і змащуємо тісто молоком, збитим разом з жовтком. Випікаємо 40 хвилин при 180 градусах.
Ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Почнемо з того, що підготуємо тісто для ватрушок з сиром в духовці. Дріжджі висипаємо в миску, вливаємо трохи теплої води і перемішуємо. Потім вливаємо тепле молоко і всипаємо просіяне борошно (однієї склянки буде цілком достатньо). Перемішуємо і залишаємо масу в теплому місці – це буде наша опара. Години через півтора вона підніметься. Тепер можемо приступати до подальшої роботи з тестом – вбиваємо яєчний жовток, додаємо сіль і цукор, вливаємо олію, а також додаємо решту просіяне борошно. Добре вимішуємо тісто і ставимо його підходити.
Самі тим часом займаємося начинкою – сир викладаємо в миску, додаємо білок, цукор і швиденько перемішуємо. Тепер всипаємо борошно – вона потрібна для того, щоб начинка не була надто рідкою і тримала форму. В останню чергу додаємо ванільний цукор і перемішуємо. Отже, тепер обминаємо тісто і ділимо навпіл. З однією половинкою працюємо, а другу поки накриваємо, щоб не обветривалась. Скачуємо з тіста джгут, нарізаємо його рівними шматочками, які потім скачуємо в кульки. Даємо постояти приблизно півгодини.
Тепер деко злегка змащуємо маслом і викладаємо наші заготовки, злегка приминаючи їх. Далі в кожній хлібині за допомогою звичайної дерев'яної товкачика робимо поглиблення. Тепер отримані «ямочки» викладаємо начинку. Випікаємо наші ватрушки при 200 градусах близько півгодини.
Здобні ватрушки з сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У теплому молоці розмішуємо цукор, сіль, дріжджі і залишаємо хвилин на 15 до появи шапочки з піни. Додаємо приблизно третину просіяного борошна, вимішуємо і хвилин на 40 ставимо в тепло. Після цього в опару додаємо 2 яйця, вливаємо 2 столові ложки олії, додаємо решту просіяне борошно, ретельно перемішуємо і ставимо в тепло ще години на 2. За цей час тісто має добре піднятися. Тепер додаємо інше рослинне масло і добре вимішуємо. Знову ставимо в тепло ще годинки на півтора.
Робимо начинку: білок збиваємо до міцної піни з цукром, крохмалем і ванільним цукром. Сир протираємо через сито, додаємо в нього збиту білкову масу і перемішуємо. Коли тісто піднялося вдруге, поміщаємо його на притрушений борошном стіл. Відщипуємо від нього невеликі шматочки, скачуємо їх у кульку, сплющує і викладаємо на деко, змащене маслом. Яким зручним підручним засобом в середині кожної коржі робимо поглиблення і даємо заготівлях постояти хвилин 30. Потім поміщаємо в них начинку і змащуємо тісто молоком, збитим разом з жовтком. Випікаємо 40 хвилин при 180 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати ватрушки з сиром в духовці?
Улюблене ласощі малюків і більшості дорослих - це звичайно здобні булочки, зокрема домашні. Далі представлені рецепти, які допоможуть без клопоту
Як робити ватрушки з сиром?
В цій статті детально описано базовий рецепт чудової домашньої ватрушки з сиром. Пропонуємо спекти ці чудові булочки з традиційного здобного тесту, а
Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
Неспроста всі люблять домашню випічку. Адже вона приготовлена з душею і завжди виходить смачною. Пиріжки з сиром люблять всі діти і багато дорослих.
Ватрушки з картоплею
Ватрушки з картоплею - це дивовижно смачне блюдо, яке виходить ароматним, легким і дуже ніжним. Таке сподобається всім членам сім'ї без винятку. А
Тісто для ватрушок
Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути
Сирна ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті пиріжки з начинкою. Їх досить багато різновидів: королевська, французька, угорська, з повидлом. Сьогодні ми поговоримо