Ватрушка – це неймовірно смачний варіант випічки, який може бути ще і в якійсь мірі корисним, адже в якості наповнення найчастіше використовують необхідний для нашого організму сир . Як приготувати ватрушки з сиром, ми вам зараз докладно розповімо.
Ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 25 склянки; кип'ячена вода – 30 мл; швидкодіючі дріжджі – 11 г; молоко – 70 мл; рафінована рослинна олія – 3 ст. ложки; жовток – 1 шт.; цукор – 1 ч. ложка; сіль – щіпка. Для начинки:
сир жирний – 250 г; цукровий пісок – 3 ст. ложки; борошно – 1 ст. ложка; білок – 1 шт.; ванільний цукор – 1 пакетик. Приготування Почнемо з того, що підготуємо тісто для ватрушок з сиром в духовці. Дріжджі висипаємо в миску, вливаємо трохи теплої води і перемішуємо. Потім вливаємо тепле молоко і всипаємо просіяне борошно (однієї склянки буде цілком достатньо). Перемішуємо і залишаємо масу в теплому місці – це буде наша опара. Години через півтора вона підніметься. Тепер можемо приступати до подальшої роботи з тестом – вбиваємо яєчний жовток, додаємо сіль і цукор, вливаємо олію, а також додаємо решту просіяне борошно. Добре вимішуємо тісто і ставимо його підходити.
Самі тим часом займаємося начинкою – сир викладаємо в миску, додаємо білок, цукор і швиденько перемішуємо. Тепер всипаємо борошно – вона потрібна для того, щоб начинка не була надто рідкою і тримала форму. В останню чергу додаємо ванільний цукор і перемішуємо. Отже, тепер обминаємо тісто і ділимо навпіл. З однією половинкою працюємо, а другу поки накриваємо, щоб не обветривалась. Скачуємо з тіста джгут, нарізаємо його рівними шматочками, які потім скачуємо в кульки. Даємо постояти приблизно півгодини.
Тепер деко злегка змащуємо маслом і викладаємо наші заготовки, злегка приминаючи їх. Далі в кожній хлібині за допомогою звичайної дерев'яної товкачика робимо поглиблення. Тепер отримані «ямочки» викладаємо начинку. Випікаємо наші ватрушки при 200 градусах близько півгодини.
Здобні ватрушки з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 500 г; яйця – 3 шт.; дріжджі сухі – 15 г; молоко – 200 мл; рослинне масло – 100 мл; цукор – 100 г; сіль – щіпка. Для начинки:
сир – 300 г; молоко – 30 мл; яйця – 1 шт.; цукор – 2 ст. ложки; крохмаль – 1 ч. ложка; ванільний цукор – 1 пакетик. Приготування У теплому молоці розмішуємо цукор, сіль, дріжджі і залишаємо хвилин на 15 до появи шапочки з піни. Додаємо приблизно третину просіяного борошна, вимішуємо і хвилин на 40 ставимо в тепло. Після цього в опару додаємо 2 яйця, вливаємо 2 столові ложки олії, додаємо решту просіяне борошно, ретельно перемішуємо і ставимо в тепло ще години на 2. За цей час тісто має добре піднятися. Тепер додаємо інше рослинне
масло і добре вимішуємо. Знову ставимо в тепло ще годинки на півтора.
Робимо начинку: білок збиваємо до міцної піни з цукром, крохмалем і ванільним цукром. Сир протираємо через сито, додаємо в нього збиту білкову масу і перемішуємо. Коли тісто піднялося вдруге, поміщаємо його на притрушений борошном стіл. Відщипуємо від нього невеликі шматочки, скачуємо їх у кульку, сплющує і викладаємо на деко, змащене маслом. Яким зручним підручним засобом в середині кожної коржі робимо поглиблення і даємо заготівлях постояти хвилин 30. Потім поміщаємо в них начинку і змащуємо тісто молоком, збитим разом з жовтком. Випікаємо 40 хвилин при 180 градусах.