Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати тірамісу в домашніх умовах?

Як приготувати тірамісу в домашніх умовах?

25-12-2015, 13:43
498
Як приготувати тірамісу в домашніх умовах?
Тірамісу — це класичний італійський десерт, який готують у всьому світі. У класичному варіанті його готують з печива савоярді з сиром маскарпоне, він славиться своєю легкістю і чудовим ніжним смаком. І якщо вам хочеться здивувати своїх близьких чимось оригінальним, ми навчимо вас, як приготувати цей десерт тірамісу з маскарпоне в домашніх умовах.

Торт тірамісу в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • яйця – 6 шт.;

  • какао – 130 г;

  • цукор білий (дрібний) – 135 г;

  • лікер Амаретто – 70 мл;

  • кава еспресо – 325 мл;

  • печиво савоярді – 280 м;

  • маскарпоне – 05 кг;

  • ваніль.


  • Приготування
    Відокремте жовтки від білків. Білки поставте в холодильник охолоджуватися, а в жовтки додайте цукор, ванілін і половину Амаретто, перемішати з допомогою міксера. Додайте в крем маскарпоне. Візьміть охолоджені білки, додайте трохи солі і дуже добре збийте. Перевірити готовність білків можна, перевернувши ємність, якщо нічого не падає, значить, білки готові. Тепер їх частинами додайте в крем і акуратно вмішайте ложкою, рухаючись знизу вгору.
    У кави додайте решту Амаретто, кожне печиво вмочайте в цьому сиропі і викладайте в роз'ємну форму, зверху викладіть крем і рясно посипте какао. Повторіть ту ж процедуру з печивом, кремом і какао ще раз. Поставте застигати в холодильник на 6 годин. При подачі тортик дістаньте з форми і злегка посипте цукровою пудрою.
    Тірамісу без маскарпоне
    Один з головних інгредієнтів тірамісу – це сир маскарпоне, але його не скрізь можна купити, і коштує він недешево. Тому ми хочемо запропонувати рецепт десерту тірамісу без маскарпоне і зараз розповімо, як його приготувати.
    Інгредієнти:

  • сирок дитячий ніжний – 300 г;

  • вершки 33% жирності – 250 мл;

  • цукор – 150 г;

  • печиво савоярді – 300 г;

  • какао – 4 ст. ложки;

  • кава готовий міцний – 1 стакан.


  • Приготування
    Охолоджені вершки збийте міксером, поки вони не стануть густими. Сирки розімніть і поступово вводите в вершки. У цьому варіанті приготування тірамісу без маскарпоне, крем виходить більш густим і менше просочує печиво, тому його необхідно більш ретельно намочити в каву. Викладаємо тісто у форму, зверху покриваємо шаром крему. Так робимо 2 кулі, а зверху рясно посипаємо какао-порошком. Для остаточного приготування десерт повинен постояти в холодильнику не менше 6 годин.
    Ягідний дитячий тірамісу
    Як приготувати тірамісу в домашніх умовах?

    Інгредієнти:

  • жовтки – 2 шт.;

  • цукрова пудра – 500 г;

  • ванільний цукор – за смаком

  • вершки тварини 33%– 200 г;

  • сир маскарпоне – 500 г;

  • ягоди (полуниця, чорниця, ожина)

  • класичний бісквіт - 300 г;

  • сік вишневий – 1 стакан.


  • Приготування
    Збивайте вершки на середній швидкості до густої консистенції, щоб вони не текли. Збийте жовтки з цукровою пудрою в не дуже широкому посуді до світлої гладкою піни. Сир Маскарпоне перемішайте до однорідності. Тепер з'єднайте всі три інгредієнта в одному посуді, додайте ванільний цукор і обережно перемішайте на маленькій швидкості.
    Бісквіт розріжте на тонкі пластини, візьміть формочки або стаканчики і виріжте ними бісквіти потрібної форми, по 2 штуки на порцію. Викладіть їх на дно і добре просочити соком. У крем додайте жменю ягід чорниці і при перемішуванні частина їх роздушіть, щоб надати крему характерний колір. Викладіть кремову масу на бісквіт і покрийте шаром, нарізаною на пластинки полуниці. Закрийте другим бісквітом, знову просочіть його соком. У такому вигляді десерт повинен провести в холодильнику не менше трьох годин. Дістаньте тірамісу з холодильника, переверніть формочки і вийміть застиглий десерт. Зверху прикрасьте залишками крему з кондитерського шприца, притрусіть пудрою, прикрасити порізаної на четвертинки полуницею і гілочками м'яти.
    Печиво савоярді
    У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати печиво савоярді – один з двох головних компонентів для тірамісу. Воно є основою знаменитого італійського десерту. Цей рецепт дуже простий, основна робота виконується міксером, оскільки всі інгредієнти повинні бути дуже добре збиті. Завдяки цьому печиво вийде легким і повітряним. Такий продукт довго зберігається в закритій ємності.
    Інгредієнти:

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • борошно - 100 г;

  • сіль – щіпка;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;
  • Як приготувати тірамісу в домашніх умовах?

  • цукрова пудра - 4 ч. ложки.


  • Приготування
    Збийте білки з дрібкою солі в густу піну. Жовтки розітріть до білого з цукром. Просіяне борошно поступово додайте жовтки. Обережно вмішайте в тісто білки. Лист для випікання змастіть маслом і присипте борошном. Духовку розігрійте до 150 градусів. Кондитерський шприц (або поліетиленовий пакет з відрізаним куточком) заповніть тестом і видавіть на лист палички довжиною близько 10 див. Зверху присипте через сито цукровою пудрою. Випікайте 20 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт тірамісу з маскарпоне в домашніх умовах
    Рецепт тірамісу з маскарпоне в домашніх умовах
    Автентичний італійський десерт тірамісу готують неодмінно на основі маскарпоне. Тому в рецептах, запропонованих далі, детально описаний процес
    Десерт тірамісу
    Десерт тірамісу
    Неймовірно ніжний і надзвичайно смачний італійський десерт тірамісу пропонуємо приготувати самостійно. Далі описані рецепти, які допоможуть
    Тірамісу без маскарпоне
    Тірамісу без маскарпоне
    Тірамісу зазвичай готують на основі сиру маскарпоне. Він просто чудовий і тане в роті. Але якщо у вас під рукою не виявилося такого інгредієнта, не
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
    Тірамісу без яєць
    Тірамісу без яєць
    Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який люблять у всьому світі. І зараз ми вам розповімо, як його зробити без яєць, якщо ви з якихось причин
    Тірамісу з полуницею
    Тірамісу з полуницею
    Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.